Als ervaren moeder van vier weet ik maar al te goed hoe hectisch de periode rondom de geboorte kan zijn. Gelukkig leven we in een tijdperk waarin we bijna alles online kunnen regelen, inclusief het ontwerpen en bestellen van geboortekaartjes. Dus leun achterover, pak een kopje thee (of koffie, laten we eerlijk zijn, we hebben allemaal wat cafeïne nodig) en laten we het hebben over hoe je die schattige aankondigingen voor je kleintje kunt maken zonder je huis te verlaten.

Geboortekaartjes… Na vier kids weet ik er inmiddels best wat vanaf. Je kunt het zo gek maken als je wilt. Zelf ben ik een echte DIY-er en heb ik al mijn geboortekaartjes zelf ontworpen en laten drukken, maar ik snap dat niet iedereen dat kan of wil. Want wees eerlijk, als je hoogzwanger (of nog erger, pas bevallen) bent dan heb je daar waarschijnlijk niet de bandwith voor om ook nog aan te denken. Een geboortekaartje kiezen uit een reeks van prachtig doordachte en gemaakte ontwerpen kan dan echt een super goede uitkomst zijn. Sommige kaartjes kun je ook nog aanpassen in het ontwerp dus als je toch nog wat wilt spelen, of het kaartje iets unieker wilt maken kun je als je geboortekaartjes online maakt heel gemakkelijk doen.

Geboortekaartjes online maken

Nu je weet dat je geboortekaartjes online kunt maken, vraag je je misschien af hoe je daarmee moet beginnen. Nou, het is eigenlijk heel eenvoudig. Je zoekt gewoon naar websites die deze service aanbieden, en geloof me, er zijn er genoeg. Typ gewoon “geboortekaartjes meisje” in je favoriete zoekmachine en je krijgt een hele lijst met opties.

Eenmaal op zo’n website beland, kun je je creativiteit de vrije loop laten. Ze hebben vaak allerlei sjablonen waar je uit kunt kiezen, variërend van schattige dierenprints tot minimalistische designs. En het leuke is dat je meestal ook nog tekst en afbeeldingen kunt toevoegen om het kaartje echt persoonlijk te maken. Dus als je per se die foto van je kat naast de wieg wilt hebben, dan kan dat!

Lekker creatief bezig

En wees niet bang om een beetje te experimenteren. Het mooie van geboortekaartjes online maken is dat je vaak een preview van het eindresultaat kunt zien voordat je daadwerkelijk bestelt. Dus als je twijfelt tussen twee ontwerpen, waarom probeer je ze dan niet allebei uit? Het kost je niets meer dan een paar extra minuten van je tijd.

Houd hier rekening meer als je geboortekaartjes online besteld

Maar voordat je al te enthousiast wordt en al je creativiteit op het kaartje loslaat, zijn er een paar dingen waar je aan moet denken. Ten eerste, houd rekening met de levertijd. Hoewel veel websites beweren dat ze supersnelle levering hebben, is het altijd beter om op safe te spelen en je kaartjes ruim van tevoren te bestellen. Je wilt niet gestrest raken omdat je baby al geboren is en je nog steeds op je kaartjes zit te wachten.

En vergeet ook niet de kwaliteit van het papier. Het laatste wat je wilt is dat je prachtig ontworpen kaartje er goedkoop uitziet omdat het op flinterdun papier is afgedrukt. Gelukkig bieden de meeste websites verschillende opties als het gaat om papierkwaliteit, dus neem even de tijd om te kijken welke het beste bij jou past.

Kortom, het maken van geboortekaartjes online is een geweldige optie voor drukke ouders die geen tijd hebben om naar de winkel te gaan of zelf aan de slag te gaan met schaar en lijm. Het is snel, gemakkelijk en je kunt het vanuit het comfort van je eigen huis doen. Dus waar wacht je nog op? Ga op zoek naar die perfecte kaartjes en laat de wereld weten dat jouw kleintje er eindelijk is!

Zwanger of net bevallen? Misschien zijn deze blogs iets voor jou:

Duurzame babykamer van Filou #InstaRooms

Roger’s stoere babykamer met Scandinavisch tintje – InstaRoom

Lichte babykamer van mamablogger Jessica – InstaRoom

4x Originele, nuttige én zero waste geboortebedankjes

Nordic en natuurlijke babykamer van Fay #InstaRoom

Fijne vegan baby producten van The Gift Label #PressPearls

‘Levensreddende baby cadeaudoos’, iets voor in Nederland?