Je hebt een baby gekregen! Gefeliciteerd! Of je bent misschien nog zwanger en op zoek naar wat leuke en originele geboorte bedankjes. Dan laat ik je vandaag graag wat goede ideeën zien, want tegenwoordig kom je er niet meer vanaf met alleen de geboortekaartjes maken. Een kleinigheidje voor de gasten die jouw kleine spruit straks komen bekijken is ook super leuk. Dit is in België al jarenlang de normaalste zaak van de wereld, en in Nederland komt deze trend van geboorte bedankjes en doopsuiker ook aanwaaien. De tijd dus om als één van de eerste deze leuke trend mee te doen.

Een geboorte bedankje is extra leuk als je deze personaliseert. Je kunt natuurlijk alleen het standaard doopsuikers geven (vaak kleine gekleurde pepermuntjes in een plastic baby flesjes), maar het is pas écht een mooi bedankje als je ook echt kan zien wie er toen geboren was. Dus een fotootje erbij, een briefje met de geboorte datum en de naam. Of je pakt het nog meer uit. Ik laat je graag zien welke zero (of super weinig) waste opties er bijvoorbeeld zijn.

Creatief geboortebedankje met of zonder foto

Voor de kids die langskomen om jullie nieuwe kindje te bewonderen is een creatief geboortebedankje natuurlijk super leuk. Wat dacht je van dit schattige kartonnen kokertje met daarin kleurpotloden? Met een foto op de bovenkant of de naam (en geboortedatum) van je kleine aan de buitenkant zullen deze cadeautjes nog lang een mooie herinnering zijn.

Enne, niet geheel onbelangrijk, je geboortebedankje is niet alleen maar een prulletje. Het kan ook echt goed gebruikt worden door de kindjes. Wij hebben zelf ook wel eens van dit soort kokertjes gekregen (in een restaurant of zo) en deze zitten standaard in mijn tas. Super compact en handig mee te nemen, voor de momenten waarop ze even niets te doen weten.

Spelletjes liefhebbers, kies dan voor een houten domino geboortebedankje

Als jullie net zulke spelletjes liefhebbers zijn als wij, dan is het super leuk om daar iets mee te doen. Een geboortebedankje in de vorm van een spelletje? Hoe persoonlijk is dat! En ook hiermee kun je eindeloos blijven spelen, en is het wel echt een super nuttig en leuk geboortebedankje.

As clean as a baby’s bum

Nog zo’n fijn geboorte bedankje… Een mooi zeepje met een persoonlijke wikkel eromheen. Een echt zero waste cadeautje waar je iedereen blij mee maakt (wie gebruikt er nou géén zeep tegenwoordig?). En uiteraard een mooie herinnering aan het prachtige cadeau dat jullie gegeven is.

Een groeiend geboortebedankje, net als je baby

Als je een geboorte cadeautje zoekt, dat ook wat opvoed skills van de ontvanger vraagt, dan zit je met dit geboortebedankje helemaal goed. Hoe leuk is het om een klein (vet)plantje te geven aan je gasten? Niet alleen jouw groeit, maar als het goed is, kunnen jullie vrienden en familie nu ook laten zien hoe goed zij iets kunnen laten groeien.

Op het potje van dit plantje doe je een prachtige gepersonaliseerde wikkel en klaar is kees! Zo simpel kan een zero waste en nuttig geboortebedankje dus zijn.

Wil je nog meer minimalistische en/of zero waste artikelen lezen? Wat dacht je van een capsule wardrobe voor je kids, of kun je wel shampoo bars gebruiken bij kids?! Of neem een kijkje in de duurzame babykamer van Filou, als inspiratie voor jullie toekomstige babykamertje.