(Door Nuria) Vanaf het eerste moment dat je als vrouw weet dat je een moeder wordt,  komt de drang om alles met veel liefde en aandacht voor te bereiden, op de liefde van je leven. Ik ben Nuria, afkomstig uit Spanje, en moeder van Roger. Vandaag laat ik je met alle liefde onze Nordic Deco slaapkamer van onze zoon zien.
Ik heb Rogers kamer beetje bij beetje gemaakt. Ook al dacht ik van te voren dat ik zachte kleuren zou kiezen, eindigde ik met een monochrome kamer met een tintje mint. Pure Nordic stijl. Deze stijl heeft eenvoud en frisheid wat het kenmerkt, en ik hou daarvan.
Om de kamer in elk detail te verzorgen en aan te kleden, en te stijlen is mijn favoriete bezigheid geworden. Een nieuw gevonden hobby! Kijk je mee?

Hout, lichte kleuren en een tintje mint

Ik wilde de monochrome decoratie graag wat zachter maken door wat natuurlijke materialen toe te voegen, zoals de plankjes, het krukje en de tipi. Daarbij let ik erop dat wit centraal blijft staan, zodat het mooi licht en open blijft. Omdat het een babykamer is wil ik het graag rustig houden, en daarom hebben we besloten alle kleurrijke speelgoed items in paperbags te doen. Zo leidt het niet teveel af, en kan Roger ook rustig slapen in zijn kamertje zonder dat hij geprikkeld wordt door al het toffe speelgoed.

Witte meubels, dus gekleurde muren

We wilden graag de meubels wit hebben, dus besloten we de muur in grijs te schilderen, waardoor de meubels nog beter uitkomen. Papa heeft muren geverfd. Alle meubels komen bij de Ikea vandaan, behalve het ledikantje. Die hebben we gekregen van opa en oma, die ze hebben gekocht bij een lokale winkel.

De driehoekige muurstickers op de voorste muur zijn van Nicolasito en de andere muur met cactus is van Deco & Kids. Zoals je al ziet kun je prima verschillende printjes combineren in een slaapkamer als je kiest voor een thema of een bepaalde kleur. Door ook een tipi (van Nonotu) in de kamer te zetten hebben we een soort indianen sfeer neergezet, waar hij ook lekker in kan spelen.

Kussens om op te vreten

Het tapijt onder de tipi en die voor de kledingkast is van H&M Home. Zoals je ziet blijven we in onze basis kleuren, waar Roger uren en uren kan spelen. Over de kussentjes heb ik heel erg lang nagedacht en gezocht. Uiteindelijk heb ik maar besloten dat ik ze gewoon beetje bij beetje aanschaf, om te kijken of ze zo goed matchen. Ik heb ze allemaal in de tipi gedaan, en probeer om verschillende tinten en een beetje kleur toe te voegen door de kussentjes. Het bergen kussen is van To The Wild, en de andere drie zijn van Estrallita la Valiente.

Accessoires mixen als een baas

De poster en veren die boven die tipi hangen zijn gemaakt door twee meiden, die met veel plezier en liefde kinderkamer decoratie maken, van Coccole Studi. Naast de kast staan paperbags waarin we dus al het speelgoed hebben gestopt. De paperbag met slaapoogjes is van Jomami Kids en het konijn van Beniz De Bags, welke je ook kunt personaliseren met krijtjes. We kozen voor Rogers kamer voor eentje met een driehoek, die weer perfect past bij het geometrische behang in zijn kamer.

Houten accessoires voor een natuurlijke touch

Boven de commode hebben we dieren stickers van Deco & Kids. De houten tipi naast het ledikantje van Destino Isla, samen met wat andere accessoires op het wandkastjes, zoals de bergen en de houten bomen. De houten paddenstoel en de camera zijn van Deco & Kids, het panda kussen is van H&M Home en het knopen kussen van Coccole Studi.

Als decoratie op de plankjes zijn houten dieren van Sarah & Bendrix Kids, een BloomingVille mini raket, Deco & Kids stinkdieren en de stapeltoren van Tutete.

Naast de kast hebben we een hanger van een besneeuwde berg die we hebben gekocht bij Tresxics. Het was even zoeken naar een hanger als deze maar uiteindelijk zijn we er blij dat we deze gevonden hebben. De super grote panda teddy beer die boven de kast staat is een speciaal cadeau van vrienden, die we kregen toen ze wisten dat we een baby verwachten.

Ik heb er lang over gedaan om Rogers kamer te maken en decoreren en er zijn nog steeds kleine dingen die ik wil toevoegen zoals een lees hoekje, een klein bureautje… en nog veel meer. Maar voor nu zijn we erg blij met het resultaat. Wat vind jij van onze kamer?


Wil je meer van Rogers kamer zien? Kijk dan eens op Nuria’s Instagram account.