Baby op komst? Wat fijn, een nieuwe spruit zal van jullie als koppel een echt gezinnetje maken en is echt iets om naar uit te kijken. Zeker als dit jullie eerste kindje is, komt er binnenkort heel wat op je af en wil je goed voorbereid zijn om je rol als mama of papa zo goed mogelijk te kunnen vervullen. Met deze tips zien jullie zeker niks over het hoofd en zijn jullie helemaal klaar voor de komst van jullie baby. 

Babykamer 

Jullie baby zal binnenkort zijn of haar eigen kamertje krijgen, en natuurlijk wil je dat deze volledig klaar is voor de bevalling eraan komt. Niets geeft meer stress dan een paar dagen voor de bevalling nog een wiegje ineen moeten steken of de babykamer nog moeten schilderen. Denk dus op voorhand goed na over de babykamer en zorg dat deze tijdig klaar is. In een babykamer staat een wiegje, een commode, een kleerkast met alle kleertjes en andere benodigdheden voor jullie baby en dergelijke. Een tip? Het is ook fijn om een comfortabele fauteuil in de babykamer te plaatsen waarin jij je binnenkort kan nestelen om borstvoeding te geven. 

Geboortecadeautjes

Bij de geboorte van jullie baby komt heel wat kijken. Om te beginnen kan je best een paar dagen vooraleer je uitgerekend bent, je kraamtas klaarmaken. Dat is een tas die je zal meenemen naar het ziekenhuis wanneer het zover is. In je kraamtas steek je spullen voor jezelf én voor je baby. Zo kom je de eerste dagen na de bevalling zeker niets tekort in het ziekenhuis. Verder denk je best op voorhand ook al na over leuke babykaartjes voor jullie baby. Die kan je op voorhand al laten ontwerpen met de naam en print die jullie zelf kiezen. Wanneer het dan zover is hoef je enkel nog even te bellen naar de drukker zodat deze de juiste geboortedatum op het kaartje kan plaatsen en ze voor je kan drukken. Hetzelfde geldt voor doopsuiker en doopsuiker verpakkingen

Officiële documenten

Jullie zullen voor jullie kleintje heel wat officiële documenten in orde moeten brengen. Sommige zaken daarvan kan je nog niet op voorhand doen aangezien deze pas kunnen eens jullie baby is geboren. Andere zaken gaan dan wel weer op voorhand, en dat doe je best ook. Een crèche of onthaalmoeder zoeken waar jullie baby op de wachtlijst wordt gezet is daar een voorbeeld van. 

Materiële zaken

Tot slot zijn er heel wat materiële zaken die jullie al kunnen aanschaffen zodat jullie dit niet meer hoeven te doen eens jullie thuiskomen met jullie pasgeboren baby. Voldoende slaappakjes, sokjes en mutsjes bijvoorbeeld. Ook praktische zaken zoals pampers, flesjes, baby zeep en dergelijke zijn ten zeerste aangeraden om op voorhand al in huis te halen, dat scheelt jullie vast een hoop stress. Tot slot is het ook slim om voldoende eten voor jullie zelf op voorhand te maken en in te vriezen. Zo kunnen jullie de eerste dagen na de geboorte van jullie baby volledig focussen op elkaar en jullie kleintje zonder dat jullie naar de winkel hoeven te rennen en moeten koken. 

Meer lezen over baby’s?

Dit vilten hangwiegje van Little Nest is dé baby musthave van 2016

Meer dan 19 toffe rotan kinderkamer voorbeelden & accessoires