Vandaag delen we een prachtige duurzame babykamer op de blog. Want wat is er nog leuker dan een babykamer inrichten? Een duurzame babykamer inrichten. En wist je dat Marktplaats aankopen ook al vallen onder duurzame aankopen? Er wordt namelijk niks nieuws gemaakt. Kijk je snel mee in Filou’s duurzame babykamer?

Mijn naam is Mirjam Hart. Samen met mijn vriend en 3 kids ( Noah Joe 12, Eli 3 en Filou 9 maanden) woon ik in Zwaag, Noord Holland. Op mijn blog ‘Een Goed Verhaal’ schrijf ik over interieur en lifestyle met een duurzaam randje.

duurzame babykamer

In ons vorige huis was de babykamer ons eerste grote duurzame project. De kamer voor ons kleine meisje op komst richtte ik helemaal duurzaam in. Voornamelijk met tweedehands spullen en met items die we al in huis hadden. Daarbij kocht ik lakentjes en kleren gemaakt van biologisch katoen en bamboe. Ook speelgoed kopen we zoveel mogelijk duurzaam en fairtrade.

Sinds december vorig jaar wonen we in ons nieuwe huis. Deze keer besloten we alle kamers duurzaam in te richten, dus ook weer de babykamer. Ik ging voor een boho chic look in het kamertje. Ik kwam op het idee toen ik had bedacht dat het vloerkleed dat we altijd in de woonkamer hadden liggen misschien wel een tof accessoire voor de babykamer zou zijn.

Het ledikantje is een Marktplaats vondst en kocht ik toen ik zwanger was van Eli. De commode heb ik ook via Marktplaats. Hij had een houtkleur, maar met een laagje witte verf past hij helemaal in deze babykamer!

In de hoek bij de commode hangen 3 houten hoekplankjes. Dat was nog een hele zoektocht! Ik had al bedacht dat ik op deze plek houten plankjes wilde, maar ik kon ze nergens vinden. Na een oproep op Instagram Stories kreeg ik een heel spontaan bericht van Houseofoelie.nl dat ze de plankjes wel wilden maken voor mij. Ze vonden het zelfs zo’n geslaagd idee, dat ze de hoekplankjes vast in hun assortiment hebben opgenomen!

duurzame babykamer

Een poppenbedje van Little Dreamers wordt nu nog gebruikt als handige opberger voor prentenboeken.

Vind je het leuk om meer van mijn huis te zien? Volg mij dan op Instagram: @mirjam_hart

 

 

Meer toffe kinder-en babykamers zien?

Lichte jungle themakamer van Eli #InstaRooms

Noah’s industriële tienerkamer, sportief, clean en voor echte pubers #InstaRooms

Klein maar fijn kamertje van Jolie, boordevol prachtige inspiratie #InstaRoom

Twee kleine meisjes op één kleine rustige kamer #InstaRoom

 

PIN IT