Het lijkt wel of er gewoon geen einde komt aan alle regen afgelopen weken. Gelukkig zijn er ook genoeg leuke dingen te doen die overdekt zijn. En daarom wilde ik eens even wat activiteiten op een rijtje zetten voor je. Want wie heeft er nou zin in een aantal verveelde kinderen het hele weekend lang? Heb jij nou nog een fantastische kids weekend tip? Laat het ons weten, dan zetten we die nog mooi erbij!

Filmpje pakken + extra activiteiten tijdens het Kids Weekend bij Kinopolis

Een bioscoopje pakken met prut weer is eigenlijk altijd wel een goede oplossing. Je kunt je even helemaal wanen in een andere wereld, het donkere grijze weer van buiten vergeten en lekker genieten van je bak popcorn.

Maar soms organiseren ze bij Kinopolis een Kids Weekend. Komend weekend (7 & 8 maart 2020) kun je bijvoorbeeld niet alleen maar naar de film, maar ook heel veel toffe dingen doen. Allemaal rondom de nieuwe film ‘Onward’. Je betaal dan wel een eurootje per kind extra maar je hebt dan voor en na de film nog een aantal filmtastische activiteiten, waarmee je dus echt wel een hele ochtend, middag of avond zoet bent.

Als je niet echt budget hebt, of met de fiets door de stromende regen naar de bios zou moeten dan is een thuisbioscoop weekendje ook erg leuk. Gewoon het huis lekker donker maken, popcorn, chips en wat drankjes.. En dan gewoon gelijk een dikke film marathon houden!

Binnen parcours maken

Alle kinderen hebben last van energie teveel. Zucht…. Net als je gewoon het weekend wilt chillen (omdat je niet naar buiten kan) zijn zij helemaal hyper actief. Of ben ik de enige met vier kleine wilde apen in huis?! Ahum..

Mijn grootste tip is dus eigenlijk om ze ‘s ochtends al helemaal uit te putten, hihi. Zo heb je de rest van de dag tenminste nog een beetje rust in huis. Hier doen we dat altijd door een tof binnen parcours te maken.

We gebruiken nu de MODU toys hiervoor (daarover moet ik dus echt nodig een review schrijven), maar je kunt ook de rivier stenen, heuveltoppen, smalle rivier stenen of andere items van het merk Gonge gebruiken. Zij zijn toch echt wel een goed merk als je grove motoriek speelgoed zoekt.

Heb je nog geen echte parcours hulpmiddelen, dan kun je ook een beetje DIY bezig gaan. Een paar kussens op de grond (let op dat je kids niet zomaar erover uitglijden), een kruip tunnel, onder de stoelen door laten kruipen, over de eettafel heen laten klimmen, op de bank tijgeren… Eigenlijk moet je je meubels gewoon even anders bekijken. Met de ogen van een op hol geslagen kleuter eigenlijk… Dan gaat er een wereld voor je open. En eigenlijk vinden alle kids het tof als ze een keer over de tafel mogen, of eronder door. Of mogen springen op de bank… Je moet maar zo denken, jij hebt wayyyyyy meer rust en vrede als je ze een uurtje los laat gaan, dan wanneer je heel krampachtig ze in het gareel probeert de houden de hele dag.

Samen knutselen de hele dag

Misschien denk je dat jouw kids niet erg creatief zijn, maar veel kinderen kunnen in eens heel erg creatief zijn als ze zich al dagen vervelen door slecht weer buiten. Je vervelen schijnt sowieso erg goed te zijn voor de creativiteit.

Mijn kids houden van knutselen met glitters, maar ik niet echt. Gelukkig blijft de rommel met deze glitter dots erg beperkt!

Dus hup, pak wat knutselspullen bij elkaar en lekker met z’n allen aan de eettafel aan de knutsel. Of je nu een kant en klaar knutselpakket erbij pakt, of dat je met verf, karton, scharen, crepe-papier en wc rolletjes aan de slag gaat, dat maakt voor kinderen vaak niets uit.

Hiermee hebben we met de drie meiden iets van vijf armbanden gemaakt in een middagje tijd.

De kids kamers onder handen nemen

Slapen jouw kinderen in een zwijnen stal? Of kan hun muur wel een nieuw fris kleurtje gebruiken? Puilen de kasten uit van het speelgoed of zoek je een mooie chill plek?

slaapkamer make over in één dag

Pak dan eens in een weekendje de kinderkamers aan. Je kunt eens kijken samen met je kids wat er nodig is. Willen ze graag met jou alles eens uitzoeken (opruimen, weggooien, weggeven) dan ga je daar eens een ochtend voor zitten samen. Natuurlijk moet je het harde werken daarna belonen, dus ga daarna lekker samen wat rustigs doen (filmpje pakken, lekker knutselen, of lekker lezen).

Zo gaven wij een meisjes kamer een make-over in één zaterdag

Misschien is het eigenlijk al jaren tijd voor een make-over en hangt het Cars auto behang nog steeds aan de muur bij je puber zoon. Dan is het gewoon de hoogste tijd om eens even de tijd, die je nu met het slechte weer toch moet binnen blijven, goed te spenderen. Een likje verf kan een heleboel doen! En dat geeft altijd weer een nieuwe frisse en relaxte vibe bij de kids.

Hun kamer ziet er weer uit als nieuw (of je nu de puinzooi opruimt, of de kamer een mini-make-over geeft) en ze zullen weer even een paar uur zoet zijn in hun nieuwe kamers…

Wij maakten dit bureau huisje in minder dan één dag… Meisjes waren er maar liefst een week druk mee!

Ook interessant voor jou!