We hebben toch zo’n ontzettend gaaf project gedaan in de vakantie, namelijk een tof bureau huisje. Of wat zeg ik… In één dag in de vakantie. Onze dochter werdt alweer zes jaar oud, en ging naar groep drie. Hoogste tijd voor een bureautje dus. Maar ja, een bureautje uit de winkel is zooooo saai. Voor mijn #creativekid ging ik op zoek naar iets wat ook echt bij haar persoonlijkheid paste. Die zoektocht bleek toch lastiger dan gedacht. Dat creatieve heeft ze natuurlijk niet van een vreemde dus ik ging eens even met pen en papier aan de slag. Wat is er nou toffer dan een eigen huisje, waarin je aan je huiswerk kunt. Of kunt waterverven, knippen en plakken. Een boekje lezen of gewoon puzzelen. Dat werdt het dus. Een DIY bureau huisje.

Nadat ik alles op papier een beetje had geschetst, kwam natuurlijk de technische kant. Want zo’n dakje is wel heel leuk en knus en super hip. Maar je kunt natuurlijk lastig twee platen tegen elkaar aan schroeven. Oeps… Dat is dan gelukkig het moment waar mijn #handyman van pas komt. Die had het over verstek zagen, en hoeveel graden dat dan allemaal moest zijn. Uhmmmmmm…. daar ging mijn ‘makkelijke’ DIY project. Zo makkelijk als ik dacht dat het was, was het dus eigenlijk niet helemaal. Want hoe moest hij verstek gaan zagen? Kennelijk heb je daar dan weer heel ander gereedschap voor nodig dan een gewone zaag. Tja… wist ik veel.

Makkelijk alles in één week in huis

Gelukkig bestaat er tegenwoordig voor alles een oplossing. Zo mocht ik van OPMAATZAGEN.nl het hele project voor hen doen. Zij zouden ervoor zorgen dat alles op precies de juiste manier werdt gezaagd, het materiaal uitgezocht, en het zou allemaal binnen een weekje bij mij op de stoep liggen. YEAH!!!

Het was allemaal vrij makkelijk online in te vullen. Wij kozen voor ons DIY bureau huisje project voor de houtsoort interieur populier 22 mm dik. Dit was precies stevig genoeg om ook het tafelblad echt te kunnen gebruiken. En met haar peuter zusje dat vast wel af en toe stiekem in het huisje zal kruipen, en op het tafelblad zal willen zitten, is het toch wel fijn om dit gewoon stevig genoeg te hebben.

Stappenplan voor het DIY bureau huisje

DIY bureau huisje

Manlief a.k.a. #handyman had bij Bauhaus wat schroeven gehaald, en heeft van te voren alles eerst voorgeboord. Omdat het multiplex materiaal is (op elkaar geperste houtplaten) bestaat er altijd een kans dat je anders het hout splijt. Dus door alles goed voor te boren reduceer je die kans tot bijna nihil. En ik wilde natuurlijk niet dat mijn net nieuwe DIY bureau huisje allemaal spleten in het hout zou hebben.

DIY bureau huisje

Dit DIY bureau huisje project is met het voor gezaagde materiaal echt een klusje dat je in één dag klaart. Wat zeg ik… In een dagdeel. Ideaal voor in het weekend bijvoorbeeld. Zoonlief heeft ook heel goed geholpen, en tekende onder andere nog een keer mijn ontwerp na, maar nu met verbeteringen.. Ahum… #engineerkid

DIY bureau huisje

We hebben eerst overal in de achterwand gaten voorgeboord, op vier plaatsen per wand zodat het huisje een stevige basis zou hebben.

DIY bureau huisje

Zoals je op deze detail foto kunt zien, is dit waar er onder andere verstek is gezaagd. Omdat je niet wilt dat het dak aan de zijkant van het DIY bureau huisje uitsteekt, moet je wel verstek gaan zagen. Dit deden ze bij OPMAATZAGEN gelukkig heel goed, en alles paste perfect. Mocht je dit huisje ook zelf willen maken, dan zou ik je gewoon aanraden het lekker door een professional te laten zagen. Dan weet je tenminste zeker dat alles gewoon goed past. Alleen al het verstek zagen is al zo’n rare rotklus. Dus als gewone DIY’er (die niet alle gereedschappen en kennis en kunde in huis heeft) lekker dat overlaten aan de mensen die dit 24/7 doen. Anders is het hartstikke zonde van het verspilde materiaal.

DIY bureau huisje

Zodra je gaat beginnen aan het dak, is een extra handje niet overdreven. Omdat allebei de delen van het dak natuurlijk nog loszitten, moet je allebei de dakdelen vasthouden, en iemand moet de achterwand vasthouden en dit vast maken.

DIY bureau huisje

Als laatste moest natuurlijk nog het bureau zelf erin. We hebben ervoor gekozen om deze op 50 centimeter hoogte te doen, omdat we stoeltjes hadden die hieronder paste. Zo kan ook haar peuter zusje er mee spelen.

DIY bureau huisje

Het resultaat

En na een dagje hard werken, of eigenlijk #handyman en #engineerkid assisteren met alles in elkaar zetten, was het dan zover. Deze #stylingmom kon bezig met het af stijlen van het project.

DIY bureau huisje

Op de vloer ligt een buitenvloerkleed van de Action. Met de felle gele zonnige kleurtjes een perfecte combi in deze vrolijke meidenkamer. Als pop of color nog een knal roze LEGO opbergbak ernaast.

DIY bureau huisje

Bij de Action kwam ik ook nog deze super schattige konijntjes lichtjesslinger tegen. Deze kon ik onopgemerkt onder in de kinderwagen sneaken tijdens een shoptripje met de kids. Dus de verrassing was extra groot toen deze in eens aan het huisje hingen. Opgehangen met knal geel washi tape.

DIY bureau huisje

Aan de beide zijkanten van het DIY bureau huisje heb ik super schattige haakjes gehangen, gekocht bij Kwantum, een beetje in de stijl van A Little Lovely Company. Hieraan hangen we de kleren van de volgende dag, en overdag hangen de pyjama’s van de meisjes eraan.

Zijn ze niet super schattig? Zoals je hier op deze foto ook goed kunt zien, is de prachtige hout structuur in het huisje. Ik had eerst bedacht om de achterwand gedeelte te schilderen, of zelf een behangetje te geven. Maar voor nu vind ik het naturel hout echt geweldig. Het geeft een prachtige Nordic uitstraling, een neutrale tint, maar toch is het een eyecatcher. Omdat ik gekozen heb voor pops of color in de nieuwe meiden kamer, is deze basis houten kleur perfect te combineren. Een likje verf kan er natuurlijk altijd nog op.

Bij de Ikea kocht ik de welbekende kruidenrekjes. Je kunt er van alles in kwijt. Hier gebruikte ik ze voor een aantal bieb boeken die momenteel favoriet zijn bij de meiden. Maar je kunt er ook bijvoorbeeld de Grimms regenboog precies in kwijt, of een aantal kruidenpotjes met daarin knutsel benodigdheden.

En wat vind jij van het resultaat?! Ga jij ook binnenkort aan de slag met een DIY bureau huisje? Ik ben erg benieuwd naar het resultaat, dus als je online iets post, gebruik je dan de hashtag #ckotbdiy .. Ik ben erg benieuwd naar jullie creaties.

Meer DIY inspiratie?

DIYs met pompoenen, leuke herfstactiviteit

Zelf een gaaf knoopkussen maken, ook voor de niet creatievelingen! #DIY

DIY; monochrome speelplek met Sticky Roads van StudioJong

Met deze IkeaHack maak je de Ikea kinderstoel weer hip! #DIY

DIY; design houten babygym

PIN dit DIY bureau huisje