Nadat onze kids allebei een eigen kamer kregen, was het stapelbed dat ze deelden in hun oude kamer een beetje overbodig geworden. Maar onze zoon wilde toch graag het stapelbed houden, want wie wil er nou niet hoog slapen. Bij gebrek aan een derde matras voor onder, hebben we een tijdje gewoon de lattenbodem erin laten liggen. Maar toen kwam ik op het briljante idee (al zeg ik het zelf  :p ) om op dat onderste bed juist een toffe speelplek voor zoonlief te maken. Aangezien het ook bijna zijn verjaardag was, leek het me een goeie timing. Een fijne speelplek waar hij met al z’n HotWheels en LEGO kon spelen. En deze stoere boy kreeg een coole monochrome speelplek. Het was zo makkelijk om te maken, en het resultaat krijgt elke keer leuke reacties, dus ik deel maar al te graag deze DIY met je. En het allerleukste vind je deze week op de blog. Je kunt namelijk tijdens de grote Bloggers Sint Hop een set Sticky Roads winnen, zodat je gelijk zelf aan de slag kunt met deze DIY. Snel verder lezen dus….

Monochrome speelplek voor onderin het stapelbed

Het begint natuurlijk met het bedekken van de lattenbodem. Want al die houten latten spelen niet alleen onhandig, ze laten ook de helft van het speelgoed ertussendoor vallen. Dus daar moest een MDF plaat overheen komen. Even de juiste afmetingen vinden (en in ons geval, vier kleine hoekjes uit zagen) en over de lattenbodem heen leggen. Mocht je het een LEGO speelplek maken, zorg er dan vooral voor dat je niet teveel ruimtes aan de zijkanten overlaat. Dan heb je namelijk alsnog dat er speelgoed onder het bed belandt.

Sticky Roads van StudioJong

In een speurtocht over het internet, kwam ik de Sticky Roads, van StudioJong tegen. Een o zo simpel idee, maar je moet er maar op komen. Wij hebben zelf de rubberen speelset van WayToPlay die door zoonlief heel goed gebruikt wordt. Maar om daar een leuke grote baan mee te kunnen leggen heb je toch een behoorlijk budget nodig. Met deze DIY heb je niet heel erg veel budget nodig, omdat dit stickers zijn. Kostenbesparend en herbruikbaar.

Ik mocht van Marchien een aantal sets uitzoeken, zodat we een heuse stad zouden kunnen namaken. Zoals je kunt zien hebben we rotondes, zebrapaden, een helikopter landingsplek, een run-way voor vliegtuigen en een heleboel bochten en rechte stukken. Er zaten ook een aantal uitbereiding sets met stoplichten, verkeersborden en flitspalen bij.

Ook zitten er stickers bij om een parkeerplaats te maken, of een tankstation. Er zit zelfs een elektrisch oplaadpunt voor de nieuwste auto’s bij.

Plakken maar!

En nu komt het leukste gedeelte van de DIY. Het opplakken van al deze toffe stickers. De wegen zijn ongeveer 10 centimeter lang, en een centimeter of 5 breed. Een stuk minder groot dan de WayToPlay wegen, mocht je die hebben, dan weet je vast dat deze wegen een beetje kleiner uitvallen. Ideaal voor LEGO dat wel weer.

Het is een uiterst secuur werkje (als je een perfectionist als ik bent) maar wel erg leuk om te doen. Je hebt namelijk alle vrijheid om een zo groot of klein wegennetwerk te maken als je zelf wilt. Af en toe is het wat passen en meten, en ik heb bij een aantal wegen even en schaar gepakt, om alles goed aan te laten sluiten.

Ik besloot om aan de ene kant van het ‘bed’ de stad te maken, en de helikopter landingsplek helemaal aan de andere kant, met daaromheen geen wegen. Aangezien we van LEGO allerlei moeras en jungle sets hebben, leek het me leuk om daarvoor gewoon een lege plek over te laten, zodat zoonlief daar de vrije hand had.

De Sticky Roads zijn erg makkelijk te plakken, en als ze scheef zitten kun je ze (er dezelfde dag) zo weer eraf halen om opnieuw goed te plakken. Als ze wat  langer erop zitten, heb je wel kans dat ze kapot gaan. De Sticky Roads kun je trouwens ook op de muur plakken, of op je vloer. Eigenlijk plakken ze bijna overal wel op.

Na een uurtje plakken (en een beetje knippen) was de stad klaar om in gebruik te nemen.

Zoals je ziet kun je echt alle kanten op met de stickers. Ik heb een aantal extra bochtjes gemaakt, en in het midden zie je een zelf gemaakte ‘rotonde’ gemaakt van drie bochten. Zo kun je dus ook zonder een uitbereiding set nog best veel kanten op.

LEGO speelplek

Nadat zoonlief er met allerlei auto’s op heeft gespeeld heb ik de dag er na wat LEGO van heb op de speelplek gezet. Nu was hij helemaal enthousiast, want nu werdt de stad met een politie bureau en alles nog veel echter.

 

De metamorfose

Dus nu je deze makkelijke DIY hebt gezien, is het misschien nog wel even leuk om je te helpen herinneren aan hoe het eerst was, en hoe het binnen een uur compleet anders eruit zag.

Voor

 

Na

 

Houd dus Coolest Kid On The Blog in de gaten, want op 19 november maak je kans op een eigen set vol met Sticky Roads zodat je gelijk zelf aan het werk kunt gaan!

En anders hebben we voor iedereen een leuke kortingscode (dankjewel StudioJong) voor degene die niet kunnen wachten tot de winactie. Gebruik de code COOLSTICKY15 en ontvang 15% korting op alle sets van Sticky Roads (niet geldig in combinatie met andere acties)