Ik zocht een aantal toffe DIY’s voor op de kinderkamer en een kreeg een aantal toffe reacties! Dus stroop de mouwen op en maak deze week één van deze super hippe DIY’s, met een beschrijving en handige foto’s zodat het je ook echt helemaal zelf lukt. Laat je ons ook weten welke jij het allerleukste vind?

Dinosaurus kaartenhouder

Wat heb je nodig?

  • plastic dinosaurussen (of natuurlijk andere dieren)
  • spijker
  • hamer
  • oude metalen fotohouder of dik ijzerdraad
  • combinatietang
  • verf
  • kwast
  • eventueel een sponsje

Hoe ga je te werk?

Allereerst bepaal je waar in de dino je het metalen houdertje wilt prikken. Doe dit zoveel mogelijk in het midden zodat het speeltje zijn balans houdt. Met een spijker prik je een gaatje in het speeltje, sla deze er met een hamer goed in. Je kunt ze spijker laten zitten zodat je een houvast hebt tijdens het verven of je haalt hem er direct weer uit.
De rest van de beschrijving vind je hier, op de leuke blog van Fulltime Mama

Wil je weten hoe je dat fijne smurfen snot van vroeger maakt? Lees dan de blog over het zelf maken van smurfensnot hier, en bekijken gelijk alle ingrediënten die je nodig hebt!

Cactus vriendjes

Smurfen snot maken doe je lekker zelf

Voor deze DIY heb je niet veel nodig en het kost je misschien vijf minuutjes van je tijd. De volledige beschrijving en meer foto’s vind je bij Cecile van de website Badschuim.

 

Zelfgemaakte muurstickers

Wat heb je nodig?

– Tafelfolie de zwarte kleur (bij blokker heb ik deze gekocht)
– Vormpjes (driehoek, sterretjes, regen druppels, love en nog veel meer kan je zelf verzinnen/bedenken, wat je wilt)
– Schaar
– Potloot
– Centimeter

Teken de vormpje op de anderekant van de tafelfolie of met cm gebruiken. Knip ze en klaar!
Daarna plak je ze op de muur waar je wilt. bijvoorbeeld in kinderkamer, wc, woonkamer etc. Voor meer foto’s kijk je bij Dhini haar blog.

Duplo opberg- en speel bak

Aan de slag

Voor deze diy heb ik de vierkante Kvarnik doos met deksel gebruikt van 32 x 35 x 30 cm en is er in het grijs en wit. Deze doos vouw je in elkaar, vervolgens het handvat / etikethouder er aan schroeven en stap 1 is klaar.

Daarna ga je aan de slag met de Duplo-plaat. Deze leg je ondersteboven neer en met het deksel neem je de afmetingen over. Dat varieert tussen de 1 en 3 rijtjes met noppen die je er vanaf moet snijden. Dit gaat het beste met behulp van een stevige lineaal en een scherp stanleymesje. Hiermee snijd je een paar keer over de onderkant tot je het kan ombuigen en eenvoudig afbreken.

De verdere uitleg lees je op de blog MamaLiefde van Linda

Vilten speel bord

Je kent ze vast wel, de vilten borden waarop je allemaal poppetjes, huisjes, diertjes en meer kunt ‘plakken’ en zo hele verhalen kunt naspelen. Geertje van Stay At Home Mama geeft je de hele uitleg op haar blog, met een hele hoop handige foto’s.