Okergeel is helemaal hot, en niet alleen maar omdat het weer lente is! Dus toen we de kamers gingen veranderen (broer van 8 jaar, en zusje van bijna 3 jaar bij elkaar op de kamer) wilde ik eigenlijk die okergele kleur erin terug brengen. Want geel maakt niet alleen maar vrolijk, okergeel is ook best wel geschikt voor zowel jongens als meiden kamers. En geel is best leuk te combineren met andere kleuren. Dus moesten we ook gelijk op zoek naar een tegenhanger als kleur, en in overleg met de beide ‘nieuwe bewoners’ van de kamer werdt dat de kleur petrol/donkerblauw. Na het aanmaken van een Pinterest bord vol met gekleurde inspiratie foto’s.

En toen begon de pret. Het stapelbed dat er al stond bleef staan (want dat is en blijft toch de handigste manier om twee kinderen te laten slapen), en de grote Pax kasten (van Ikea) bleven ook in de kamer. Het zelfgemaakte bureau huisje bleef ook staan, want die moest anders helemaal uit elkaar gehaald worden en naar zolder gebracht. Het knal roze vloerkleed moest wel een ander huis vinden (bij de andere zus op de kamer dus). En verder ging alles uit de kamer. Gelukkig vond ik bij de Ikea een prachtig laag polig (een must als je met LEGO wilt spelen, zonder dat alle poppetjes continue bezwijken) okergeel kleed.

Likje verf op de muur

De prachtige roze bergen die op de muur stonden moesten natuurlijk plaats maken voor wat anders. Want welke stoere vent wil er tussen roze bergen slapen? Dus die muur heb ik (met een beetje pijn in mijn hart) een lik witte verf gegeven. Even wat rust aan die kant van de kamer, want ik wilde graag een mooie petrol lambrisering aan de speeltafel kant hebben. Als je behang of verf gebruikt dan is het handig om eens te kijken waar je een aantal rustige vlakken wilt hebben. In dit geval is nu dus de kant van het stapelbed lekker rustig gehouden met een helemaal witte muur.

De andere (tegenoverliggende) muur kreeg dus een lik verf. En niet zomaar verf! Maar kind en mama vriendelijke verf. Geen chemische rotzooi die je beter niet kunt inademen. MommyPaint kun je tenminste veilig gebruiken, ja, zelfs als je zwanger bent! Dus de kids kunnen zelf meehelpen met verven. Deze keer waren ze alleen aan het logeren (zodat ik het hele rijk alleen had om te kunnen verven) dus not this time.

vintage lamberisering mommy paint

Ik wilde graag een lambrisering maken, omdat dit de kamer wat hoger laat lijken. Maar ik vond een strakke rand niet heel erg passen bij onze avontuurlijke kids. Dus een strakke lijn was uitgesloten. Dus via Pinterest vond ik een prachtige industriële lambrisering. Eerlijk is eerlijk, ik vond het redelijk eng, want als het niet goed gaat dan zie je dat natuurlijk gelijk.

vintage lamberisering  mommy paint

Maar als ik kijk naar hoe het er nu op de muur uit ziet, dan ben ik er echt mega blij mee. We kregen de kleur walvis van MommyPaint en hij zit echt heel mooi op de muur. En ik hoefde eigenlijk niet eens het raam open te hebben. Dit deed ik wel zodat het iets sneller zou drogen (want in februari is het niet heel warm) maar de kids konden gewoon dezelfde dag lekker in hun nieuwe kamer slapen, zonder in een chemisch gif hol te liggen.

Een speelplek voor alle LEGO

Omdat grote broer op de kamer komt, moest er natuurlijk ook plek zijn voor alle LEGO sets. Eerst waren we een beetje huiverig hoe goed dit zou gaan met een peuter zusje op de kamer. Maar we dachten dat we het maar gewoon moesten proberen. Ze speelt al van heel jongs af aan met kleine dingetjes en stopt eigenlijk nauwelijks wat in haar mond.

okergele wandkaart kinderkamer

Dus een plek om niet alleen de LEGO op te ruimen, maar ook om mee te spelen. Dus we kozen voor de Stuva ‘bureau’s’ van Ikea. Je kunt er ook handige lades bij kopen om speelgoed in op te bergen. Maar we kozen ervoor om het gewoon open te laten. Zo kunnen we de LEGO Brick opbergdozen er mooi onder schuiven, en natuurlijk kunnen ze dan net wat fijner spelen.

leerzame okergele wereldkaart

Het bureauhuisje hebben we ‘geschonken’ aan peuterlief waar ze aan boekjes kan lezen en spelen met haar Paw Patrol figuurtjes. Het liefst speelt ze toch met haar broer met zijn LEGO.

Iets educatiefs aan de wand

Er bleef op de wand wel een groot wit vlak over, en het okergeel kwam nog niet echt naar voren. Dus toen Foto Cadeau aanbood om een prachtige mega grote schoolplaat toe te sturen wist ik gelijk wat wij wilden. Een wereldkaart poster (de schoolposter optie) met daarop een okergele wereldkaart met daarop de meest bekende dieren in hun natuurlijke habitat. Een eye catcher voor aan de muur, en tegelijkertijd super leerzaam.

okergele wereldkaart groot

Regelmatig zit ik met peuterlief dus op haar bed te kijken naar de schoolplaat en vragen we welke schaduw bij welk dier hoort. En zoonlief die vind het dan weer mega interessant om iedereen te vertellen waar alle landen zijn. Dus wat mij betreft is het zo echt een win-win. Ik iets moois aan de wand in okergeel, en zij iets waar ze ook nog iets van op steken.

Saaie kast wordt avontuurlijke wandbekleding

Dan was er natuurlijk nog de mega grote witte kast. Twee meter breed en ruim twee meter hoog. Ik vond het altijd ideaal om hem in het wit te hebben. Zo valt het wat minder op en ‘verdwijnt’ het een beetje in de muur. Maar nu waren we toe aan wat nieuws. Maar wat? Je kunt natuurlijk bij de Ikea nieuwe deuren kopen, maar daarmee creëer je eigenlijk alleen maar een ander gekleurd vlak. Ik wilde echt iets wat een eye catcher zou worden. Misschien een klein beetje geïnspireerd door ‘Stay Here’. We zijn dan wel geen AirBnB locatie, maar een toffe statement muur die Instagram waardig is vond ik wel een leuk idee voor in een kinderkamer. En door de rest van de kamer redelijk rustig te houden kan dit ook gewoon!

panel it stickers voor op Ikea Pax kast

Tijd voor een MAKEOVER! Yay! Allereerst moesten de handgrepen van de deur af, voor ik aan de klus kon beginnen. Wat die klus precies is? Door uitgebreid op internet rond te speuren (Sherlock Holmes in de dop hier) kwam ik erachter dat je gewoon je kasten kunt bestickeren. Niet met muurstickers of zielige driehoekjes/stippen die op zo’n enorme kast helemaal wegvallen. Nee, gewoon sticker panelen die precies op de Pax kast deur passen. Via Panel-It bestelde ik dus maar liefst vier panelen voor deze kast.

panel it stickers voor op Ikea Pax kast

Ik zocht een foto die zowel okergeel als petrol erin had. En dat was even een klusje, maar uiteindelijk vond ik via de gratis ‘stock foto’ site Unsplash, deze beauty. Een berglandschap (hey, daar is de opvolger van de roze bergen op de muur!)  met de kleuren petrol en okergeel! OMG blijer kon ik die dag niet worden! Deze afbeeldingen zijn vrij te gebruiken en zelfs op hele hoge resolutie te downloaden.

panel it stickers voor op Ikea Pax kast

Alles kwam mooi en zorgvuldig ingepakt in vier banen. Stom als ik was, heb ik gewoon gedacht dat de eerste foto de meest linker was, en het zo naar rechts op volgorde lag. Dus maak niet dezelfde beginnersfout als ik, en leg gewoon eerst de panelen even op volgorde. Ik kwam er pas na twee opgeplakte banen achter dat het niet de juiste volgorde was (!) HELP! Gelukkig kon het allemaal redelijk makkelijk weer eraf, maar het is natuurlijk niet ideaal om je harde werken weer eraf te halen en opnieuw te moeten plakken.

panel it stickers voor op Ikea Pax kast

Het opplakken kan prima in je eentje. Het enige wat je nodig hebt is een trapje en de rode tool die bij het pakket van Panel-It zit. Hiermee kun je de banen glad strijken. Ik deed elke keer een stuk van ongeveer 20 cm hoog, en streek dan vanuit het midden naar de buitenkant de bubbeltjes eruit. Eerijk gezegd had ik niet veel last van bubbeltjes. Als je het gewoon een beetje strak naar beneden trekt gaat dat eigenlijk vrij vlekkeloos.

panel it stickers voor op Ikea Pax kast

En als je alles gelijk goed doet (en dus niet twee banen opnieuw moet doen) dan kun je het in ongeveer 5 minuten per baan doen. Zolang je zorgt dat de bovenkant helemaal recht is kan er eigenlijk niets mis gaan. Gewoon netjes de boel glad strijken en rustig aan naar beneden werken.

panel it stickers voor op Ikea Pax kast

Tadaaah dit is het eindresultaat! En ik vind het echt een Insta-waardige kast geworden. De kids zijn er ook weg van (al was peuterlief even bang dat er een beer in het okergele bos woonde, zucht…)

Ook interessant voor jou