Roep je knutselen, dan vliegen er hier minstens twee meiden direct naar de tafel! Roep ik ‘vaatwasser leeg’ dan gebeurd dit dus absoluut nooit he?! Apart, maar knutselen is echt een magisch woord bij ons thuis. Ook onze zoon vind knutselen en tekenen wel leuk, maar toch op een heel andere manier dan de dames. Dus hoe blij waren de ladies toen ze tijdens de Speelgoed van het Jaar Verkiezingen in hun tas een grote doos van Ravensburger vonden, met daarin BlaZeLets.

Geef de dames glitter, roze en gefröbel en ze zijn helemaal happy. Dus ze moesten en zouden hier op de blog laten zien hoe de BlaZeLets gemaakt worden en wat ze ervan vinden. Dus hierbij, presenteer ik u een review van onze meiden van 7 en 3 jaar over de BlaZeLets Style Studio set van Ravensburger.

Zelf armbanden maken

BlaZeLets is een set waarmee je zelf armbanden kunt maken. Ik vond het zelf vooral leuk eruit zien doordat alle benodigdheden in een toffe blauwe koffer zitten. En de lievelingskleur van onze meisjes is gek genoeg niet roze, maar blauw (bedankt Elsa van Frozen). Dus een blauwe koffer was helemaal de bomb!

studio style blazelets

De BlaZeLets worden gemaakt van een soort korreltjes, die als je ze nat maakt aan elkaar plakken. Zo simpel als ik het nu opschrijf is het in de praktijk natuurlijk niet, en er zijn vast een aantal genieën geweest die deze formule precies goed in elkaar hebben gezet. Maar dat boeit de kids niet.

De BlaZeLets kun je maken in diverse kleuren (er zitten een aantal kleuren in zakjes, en van sommige kleuren zijn er meer zakjes), en er zit een zakje met glitters bij voor de extra sparkle. Ook zitten de touwtjes voor de armbandjes, en de sluitingen erbij. Zo kun je maar liefst 7 armbandjes maken mt alle spulletjes die in de koffer zitten. ‘Voor elke dag eentje’, aldus onze zeven-jarige dame.

Stap 1: de kleuren uitkiezen

studio style blazelets

Allereerst kies je de kleuren uit. Je kunt natuurlijk een armbandje maken in één kleur, maar onze meiden moesten perse moeilijk beginnen, dus werden het twee kleurige armbanden.

Stap 2: het poeder in de BlaZeLets vorm doen

studio style blazelets

Het touwtje even goed in de vorm leggen en dan goed (ik bedoel dan ook echt goed, want de eerste keer ging het bij ons niet zo goed) vasthaken aan de haakjes aan de onderkant. Dit zorgt ervoor dat het poeder straks goed om je touwtje heen vormt. Als je het te slap doet, of niet goed vast maakt, dan ligt straks je touwtje ergens onderin of bovenop het poeder en dan zit het natuurlijk niet goed vast en is je armbandje mislukt. Kijk dus voor je het poeder in de vorm doet echt heel goed of je dit goed vast hebt gemaakt, dat scheelt een hoop gepriegel.

studio style blazelets

Nu kun je met het handige potje met een ‘spuit mondje’ dat precies even groot is als het gootje waar het poeder in moet, je favoriete kleuren in de vorm doen.

Stap 3: de BlaZeLet nat maken

studio style blazelets

Leg nu met het hulpstuk erop je BlaZeLet in het water. Wij gebruikten (uiteraard) de koffer hiervoor. Ik merkte wel dat de tijdsaanduiding van hoe lang je het moet doen niet heel nauw komt. De ene keer hebben we precies gedaan wat er op het papier stond en was er nog poeder dat niet helemaal nat geworden was, en dus nog droog los poeder was. En de andere keer hebben we het langer gedaan en duurde het hartstikke lang voor het armbandje droog was. Ik zou het dus gewoon 3 minuten in het water doen, dan even kijken of alles goed eruit ziet, en dan laten drogen. Als je dus nog droge korrels ziet dan weet je dat je het nog even in het water moet doen.

studio style blazelets

Stap 4: laat je BlaZeLet drogen en haal hem eruit

studio style blazelets

Nu alles goed nat geworden is, kun je de BlaZeLet eruit halen en laten drogen. Eerst laat je het drogen in de vorm, en na het wachten kun je met een hulp stukje de BlaZeLet uit de vorm drukken. Doe dit rustig zodat je zeker weet dat je niet per ongeluk de boel kapot drukt (hier gelukkig niet gebeurd, maar daar is wel de begeleiding van mama of papa bij nodig).

Stap 5: add a little sparkle

studio style blazelets

En dan is het tijd om (wel of geen) glitters op het armbandje te doen. Hiervoor kun je een speciaal ‘stoffertje’ (zoals onze dames het noemde) gebruiken om de glitters mooi te verspreiden. Dit kan het beste als je BlaZeLet nog niet helemaal droog is. Dan plakken de glitters namelijk op de nog natte korreltjes vast. Wacht dus niet te lang met het aanbrengen van de glitters.

studio style blazelets

Stap 6: sluitingen eraan en klaar!

Je BlaZeLet maak je helemaal af door nog de armband sluitingen eraan vast te knopen, en de overtollige touwtje af te knippen. Dit is wel een klein beetje gepriegel, dus helemaal alleen de armbandjes maken is voor onze dames nog wel wat te lastig. Maar ik denk dat een 10-jarige hier prima alleen mee uit de voeten kan.

studio style blazelets

Wij vinden de BlaZeLets dus echt super tof! We hebben inmiddels al drie armbandjes gemaakt, en ze hebben er zelfs al eentje cadeau gedaan aan iemand. Onze zevenjarige ondernemende meid die kwam met het idee om ze te gaan verkopen, dus wie weet opent ze binnenkort nog wel een webshop met zelfgemaakte BlaZeLets. Voor nu is het vooral erg leuk om een uurtje mee zoet te zijn. Ik zou het ook wel een tof idee vinden om dit met een verjaardag te doen met wat meiden. Dan kun je de BlaZeLets Refill setjes gebruiken… Hier zitten extra zakjes, touwtjes en sluitingen in. Voor de meiden een leuke activiteit en gelijk een mooi aandenken aan het feestje.

Onze girls geven de BlaZeLets Style Studio een dikke 8,5! (Van mama moest er een halve punt af, omdat het allemaal nog best een precies werkje was, en ze dus de hele tijd er goed bij moest blijven). Anders hadden ze zeker een 9 gekregen!