Als je kinderen hebt (duh, anders was je hier waarschijnlijk niet) en van praktische zaken houdt, dan durf ik bijna te wedden dat jij het volgende kindermeubel in huis hebt… De Ikea kinderstoel. Ook wel bekend als ‘de Struikelaar’. Menig ouder heeft half vloekend wel een keer bijna de benen gebroken over het onding. Maar o wat is hij handig. Lichtgewicht, uit elkaar te halen binnen 1 minuut, mee te nemen naar opa en oma, door het witte kleurtje prima te combineren met andere meubels, het plastic is snel schoon te maken. Wat wil je nog meer?!

Nou ehm… Een stoel die naast handig ook een soort van mooi is? Dat dacht ook Sam, en zij besloot om eens een einde te maken aan de saaie grijze poten, en de stoel te pimpen voor haar eigen Cool Kid Gwyn.

Dus heb jij, of één van je collega-ouders, ook zo’n Ikea kinderstoel, en wil je hem iets beter bij je interieur laten staan?! Lees dan gauw hoe je deze stoel makkelijk pimpt tot een persoonlijk pronk stukje!

De Ikea kinderstoel – VOOR

Zo ken je stoel waarschijnlijk van hoe hij bij je thuis staat. Mooi wit kuipje, maar oersaaie grijze poten. Wie dat ooit bedacht heeft…. Daarom gaan we die saaie poten eens los halen.

Plak vervolgens de witte ‘dopjes’ aan de onderkant af met schilderstape en je bent klaar om het pimpen te beginnen.

DIY – Ikea kinderstoel 2.0

Kies nu een kleurtje naar jouw smaak. Voor Sam was dat mooi mat zwart, wat perfect matched met de tafelpoten. Maar wie weet ben jij meer van het goud, of gifgroen ( 😮 ) . Dus op naar de Action, kies een lekker kleurtje uit, en neem die spuitbus mee.

Het schilderstape wikkel je om de witte uiteindes van de poten, en nu kun je bezig met het kleuren van de ‘struikeldingen’.

Zorg er wel even goed voor dat je een ondergrond hebt die gewoon vies kan worden. Zelf raad ik je aan om het buiten te spuiten, in verband met alle chemische luchtjes enzo. Bovendien droogt het buiten net wat sneller, en is het minder erg als je niet zo netjes spuit als dat je dacht dat je kon spuiten… 😉 (zoals je misschien wel proeft aan mijn toon, is een spuitbus nog niet zo precies als ik zelf dacht) 

De poten moeten nu drogen, dus wachten maar. Misschien hebben de poten nog een tweede laagje nodig, maar als je een beetje geluk hebt is één keer genoeg.

Sam bestelde ook losse plak letters, om de Ikea kinderstoel nog persoonlijker te maken. Je kunt deze plakletters bestellen bij onder andere Hema of zelf maken met een Cameo machine.

De Ikea kinderstoel – NA

En?! Wat vind jij van deze easy peasy Ikea Hack?! Leuker kunnen het wel maken, niet makkelijker  …. 😉

Ook interessant voor jou