Een speelkamer is helemaal 2019! Want alleen de Coolste Kids hebben een eigen speelkamer. Steeds meer ouders offeren een groot gedeelte van de woonkamer, of zelfs een hele slaapkamer op voor een extravagante speelkamer. En dat is niet alleen maar voor de kids… Want ook wij ondervinden dat het soms wel heel erg handig zou zijn als het speelgoed gewoon op één plek zou liggen. In plaats van in de hal, onder de bank, op de keukenvloer, in de slaapkamer én zelfs in de badkamer! Yes, zo gaat dat er af en toe bij ons zelfs nog aan toe. Of je verbouwt de bijkeuken of de garage om tot een waar speel walhalla! Niks is te gek, en daarom geven we je vandaag wat tips om een fantastische speelkamer in elkaar te zetten, en laten we je natuurlijk heel veel toffe speelkamers zien.

Verbouw de garage tot een speelkamer

Niet iedereen heeft de luxe van een garage, maar alleen al door de garagedeur te vervangen voor een groot raam en een eigen uitgang (of juist niet in verband met kleine kids die nogal graag het huis uit willen), heb je een prachtige grote ruimte voor al het speelgoed van de kids. Als je dan toch bezig bent met verbouwen, is het handig om ook de dakbedekking eens grondig na te kijken. Het zou zo dood zonde zijn wanneer het regenwater je pas verbouwde speelkamer in een laagje water komt te staan.

Verbouw een slaapkamer tot speelkamer

Een nadeel van een slaapkamer verbouwen tot speelkamer vind ik zelf dat een slaapkamer over het algemeen op een andere verdieping zit. Wij hebben zelf over deze optie nagedacht, maar nog niet helemaal uitgewerkt. De oudste twee meiden slapen al wel bij elkaar op de kamer, en we zouden een andere kamer kunnen opofferen om daar een speelkamer van te maken. Maar het zit mij zelf niet heel lekker dat zij dan altijd boven aan het spelen zijn, terwijl ik beneden ben.

Maar voor iedereen die graag een speelkamer wil hebben, en eigenlijk niet een bijkeuken of een garage ‘over’ heeft, is een slaapkamer omtoveren tot speelkamer een goede optie. Kinderen die eerst allemaal een eigen slaapkamer hebben, kunnen best wel bij elkaar gaan slapen. Als je het zou vragen zouden veel kids het juist super leuk vinden om bij elkaar op de kamer te ‘logeren’.

https://www.instagram.com/p/Bpe8OiGlaJb/

https://www.instagram.com/p/Bpe68ZZHo_B/

En eigenlijk is het ook beter voor de kinderen om zo min mogelijk prikkels (lees: speelgoed) op de kamer te hebben. Zo kunnen ze beter slapen en uitrusten, bijkomen van de drukke dag. Dus gewoon al het speelgoed dat nu in de slaapkamers van de kinderen is, in de extra slaapkamer stoppen. Daar een speelkamer van maken, en dan de kinderen lekker een slaapkamer waar alleen geslapen kan worden.

De bijkeuken tot speelkamer verbouwen

Heb je de luxe van een bijkeuken? Doe de wasmachine en droger op een andere plek, en de bijkeuken gebruiken als speelplek. Lekker dicht bij de keuken, wat op zich ook wel weer handig is. Wij hebben een fantastische grote keuken, maar er zit een muur tussen de woonkamer en de keuken. Niet heel ideaal als je aan het koken bent, en de kinderen aan de andere van kant van de muur spelen. Of ruzie maken, of iets stiekems uithalen. Je weet het niet he… Maar als je de bijkeuken omtovert tot speelkamer heb je mooi zicht op alles wat er gebeurd.

https://www.instagram.com/p/BpsKjTHge_S/

https://www.instagram.com/p/BprEWligUTP/

Meer lezen?

Ben jij nou ook gek op interieur? Lees dan zeker ook deze posts die eerder verschenen:

Verschillende coole schilder-ideeën voor de kinderkamer

Monochrome kinderkamer inspiratie bij Cole White thuis #InstaRoom

Tikkie retro jongenskamer voor frisse kinderkamer inspiratie #InstaRoom

Stoere jongenskamer in VTWonen stijl #InstaRoom

Een praktische en duurzame kinderkamer inrichten, onze beste tips

Zó maak je in een kleine kinderkamer (optisch) meer ruimte!

 

PIN IT