Vandaag een kijkje in een retro jongenskamer! Waar je hier tot nu toe vooral monochrome of lichte kinderkamers hebt gezien, gaan we vanaf vandaag ook hele andere stijlen aan je showen. Vandaag kijken we in het huis van Gerja Hofman, van de toffe Instagram-webshop ‘Sprinkles Shop‘ waar je al haar overbodige retro items vind.

Een retro jongenskamer

Als ik denk aan retro denk ik gelijk aan oranje, en fout bloemenbehang. Vraag me niet waarom, want retro is zoveel meer dan dat. En dat bewijst Gerja gelijk. Je kunt ook hartstikke goed een toffe kinderkamer maken, zonder dat je het gevoel hebt gelijk een aantal decennia terug in de tijd te gaan.

 

Is jouw zoon ook een Transformer verzamelgek? Of heeft ie meer een LEGO obsessie zoals onze zoon? Je kunt in ieder geval alle verzamelingen met gemak kwijt in zo’n stellingkast, ook te verkrijgen bij bijvoorbeeld LeenBakker. Ook veel leuker dan alles in bakken. Zo kan tenminste iedereen zien wat jouw zoon het allerliefste wil. Nog meer voor zijn verzameling.

Super toffe brandweerrode hoogslaper, met genoeg plek voor een bureautje en zelfs een heleboel bakken met speelgoed. Het leuke aan zo’n kleurrijke retro jongenskamer is, dat eigenlijk al het speelgoed als accessoire kan functioneren. Want bijna al het speelgoed is veel en fel gekleurd. Dus je kunt ook makkelijk je LEGO bouwwerk als kunst item gebruiken, of de Avengers poppetjes als standbeeld. Dat gaat in een monochrome kamer een stuk minder makkelijk, dan in een retro jongenskamer.

Het toffe blauwe lockerkastje is van de Ikea, en geeft een toffe en stoere pop of color in de kamer. Dat roltafeltje komt me bekend voor van het oude huis van een familie lid, waar altijd stapels papieren in lagen. Hier in de kamer van Sem doet hij dienst als boekenwagentje.

 

SHOP THE LOOK

[su_carousel source=”media: 3599,3600,3596,3598,3597″ link=”custom” target=”blank” width=”240″ height=”240″ items=”4″ title=”no”]

 

 

Meer lezen?

Heb je nu nog meer zin om andere stijlen kamers te zien? Wij deelden al heel wat InstaRooms op deze blog, dus blijf vooral lekker rondstruinen. Welke stijl kies jij voor de kinderkamer?

Monochrome kinderkamer inspiratie bij Cole White thuis #InstaRoom

Lichte jungle peuterkamer van Eli #InstaRooms

De kinderkamer van Jasmijn, dochter van interieurstyliste Inge #InstaRoom

Hippe broer en zusje kamer uit Barcelona! #InstaRoom

Prachtige poeder tint meidenkamer voor twee #InstaRoom

Stoere jongenskamer in VTWonen stijl #InstaRoom