(door Amina) Hoi, ik ben moeder van twee hele leuke en energieke kleuters genaamd Adam en Zoubair. Twee jongens met een kleine leeftijdsverschil. Rennen, springen, lachen, gieren en brullen is hier aan de orde van de dag. Heel gezellig allemaal natuurlijk maar hun temperamentvolle speelgedrag door de dag heen is ook een enorme energievreter. (Niet alleen voor hen, ook voor mij. Ha-ha-ha) En wanneer de avond valt, zijn ze moe. Erg moe.


Bij de keuze van de inrichting van hun slaapkamer -en de rest van ons huis- was mijn uitgangspunt dan ook “rust.” Adam en Zoubair slapen allebei in één kamer want die twee kunnen niet zonder elkaar. Omdat het dan toch iets krapper wordt met twee bedden en om het gevoel van rust te creeeren, hebben we voor een witte basis gekozen.

Ik merk dat de jongens beter slapen in een prikkelarme omgeving. In hun kamer vind je dan ook bijna geen speelgoed. Al het speelgoed ligt in de speelkamer. Zo houd ik het slaapgedeelte apart van het speelgedeelte.

Nou vooruit, ze mogen één knuffeltje, poppetje of autootje meenemen naar bed. Om er dan toch een echte kinderkamer van te maken, heb ik gekozen voor een beetje decoratie op het plankje boven de kast.

Allemaal huisjes en vogelhuisjes van hout of aardewerk. Hout geeft sfeer en dat is precies wat een witte basis nodig heeft. Ook staat er een mal van klei met hun handafdrukjes erin. Het vaasje op de kast heb ik een keer in de kringloopwinkel gevonden en zelf geverfd met structuurverf, betonverf en meel om het een verweerde uitstraling te geven.

Ik houd me dan ook vaak bezig met DIY-projecten. Vind ik het leuk om te doen en veel dingen in ons huis heb ik dan ook zelf gemaakt. De kleine rieten mandjes ernaast heb ik ook in de kringloopwinkel gevonden. Ik houd van spullen die er gebruikt uitzien, dat geeft gelijk meer karakter, vind ik.

Dat geldt ook voor de oude schoolkrukken die ik via marktplaats op de kop heb getikt. De houten zit en zwarte onderstel breekt al het witte en past goed bij de roede van de gordijnen en de muurschildering. Het geweven kleedje kocht ik een poos geleden bij de action. Hij past heel goed in de kamer omdat ik hier en daar wat zachte pasteltinten wil laten terugkomen.

De baby blauwe kleur in het kleedje vind je ook terug in de opgerolde hydrofiele luiers in de kast, die ik van wit naar lichtblauw gesorteerd heb.

De dekbedovertrekken heb ik ook bewust in een effen kleur gekocht. Dat geeft meteen een hotelgevoel en draagt bovendien weer bij aan het creëeren van rust en een prikkelarme omgeving.

Omdat alles zo licht en best minimalistisch is (voor een kinderkamer) is de eyecatcher toch de grote muurschildering die ik heb gemaakt op hun muur. De 3d tak geeft een persoonlijk randje aan de kinderkamer omdat niemand anders precies dezelfde schildering heeft.

Andere dingen die ik zelf gemaakt heb zijn o.a de tipitent in de speelkamer. De jongens vinden het enig om zich daar in te verstoppen. (En dan zijn ze opeens wél heel stil zodat ik ze moet gaan zoeken…ja, die tipitent heeft me vaak een bijna-hartaanval bezorgd hoor)

Daarnaast heb ik ook een verkeerskleed gemaakt geïnspireerd op de OYOY speelkleed. Deze kleed heb ik alleen niet op de vloer gelegd maar aan de mintgroene muur gehangen. De jongens gaan namelijk ook vaak met hun autootjes over de muren dus waarom ook niet hé.

Op de vloer heb ik daarentegen een muursticker geplakt. Dit vond ik zelf handiger omdat de kinderen hier niet over uitglijden en het staat ook erg leuk.

Er zijn nog wel wat dingen die ik wil veranderen of aanpassen in de kinderkamer. Zo ben ik de laatste tijd gek op de kleur vergrijsd groen en zou ik hun muur graag van die kleur willen voorzien. Groen is ook zo’n, rustgevende kleur en zou erg mooi staan in hun kamer. Daarnaast wil ik een paar lampionnen in verschillende groottes ophangen. Dat maakt het geheel wat speelser, wat heel goed past in een kinderkamer. Maar dat komt allemaal wel. Voor nu liggen ze heerlijk te pitten en op te laden. Op naar de volgende hectische dag…

 


Meer zien van Amina en haar boys? Volg haar dan op Instagram