Stoere jongenskamer in VTWonen stijl – InstaRoom

(door Marie) Ik heb drie jaar geleden de twee stoere jongenskamers aangepakt.
Mijn oudste zoontje is 5 en mijn jongste zoontje is 3. De oudste ging naar de kleuterschool, dus tijd om van een peuterkamer een kleuterkamer te maken. Nu heeft hij op zich (nog) weinig invloed op hoe zijn kamer eruit ziet.. We wilden een stoere kamer creëren, die ook nog stoer zou zijn als hij tien jaar is.

Daarnaast vonden we het handig om voor een bed te kiezen die functioneel is, aangezien er vaak vriendjes en neefjes komen logeren.
Dus heb ik gekozen voor het bed van VTWonen, waar een la in verscholen ligt, die uitgeschoven kan worden bij logeerpartijtjes.

Ook kozen we voor het industriële fotobehang van VTWonen, de driebanen factory behang. Mijn man heb ik aan het werk gezet en het resultaat was adembenemend.
Veel mensen denken dat er een oude muur in de kamer zit.

Ik hou ervan oud met nieuwe design spullen te combineren. Zo vroeg ik aan mijn opa, die jaren boer is geweest, een oud aardappelkistje, waar de boeken van de jongens in zitten. Het oude hout steekt mooi af naast al die nieuwere spullen.
Op de andere muur heb ik een vlak zwart geverfd met zwarte krijtverf van de Hema. Hier teken ik regelmatig mooie tekeningen op, zo ook vorig jaar met kerst. Ik tekende het kerstverhaal, wat de jongens prachtig vonden.

Mijn jongste zoontje heeft een klein kamertje. Ook hier probeer ik zoveel mogelijk oud met nieuw te combineren.

Ik kocht een functionele kast bij de Karwei. Ideale locker kast, in een nieuw jasje. Kan erg veel in.
Hij heeft een Ikea bedje, wat overigens ook mega functioneel is. Nu is het een schattig klein bedje, maar als hij straks wat groter is kan het bed uitgeschoven worden.

Ik combineerde hier ook vintage spullen, die ik haalde bij roestwonen.
Verder verfde ik op de muur een lambrisering van army green verf VTWonen. Dit gaf de kamer een leuke kleur, naast al het grijs en wit.

Verder blijf ik voortdurend veranderen, dus volgend jaar zullen deze kamers er weer heel anders uitzien 😉

 

 


Meer zien van Marie? Dat kan op haar eigen website, of je volgt haar op social media. Kijk dan eens op haar Facebookpagina of haar Instagram account.

 

2 Comments

  • Reply Retro jongenskamer inspiratie van een tikkie retro #InstaRoom juli 9, 2018 at 5:06 am

    […] Stoere jongenskamer in VTWonen stijl #InstaRoom […]

  • Reply Lichte babykamer van mamablogger Jessica - InstaRoom - Coolest Kid On The Blog oktober 30, 2017 at 5:00 am

    […] Stoere jongenskamer in VTWonen stijl […]

  • Leave a Reply

    Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.