Vandaag een hele toffe binnenkijker. Een kleine peuterkamer die eerst als babykamer fungeerde, en nu een perfect plekje biedt aan een stoere peuter jonge. Lano, zoontje van Brenda van de blog StudioBrenStijl.nl . Lees meer over het inrichten van een stijlvolle kleine peuterkamer met onze tips en trics. En zoals altijd maken we je het gemakkelijk met shoppen. Kies wat bij jullie stijl past en met een paar kleine aanpassingen heb je zo een heel andere kamer.

Klein maar fijn kamertje

De kleinste kamer in het huis (op de toilet na natuurlijk) is het kamertje van Lano. Brenda is een echte monochrome liefhebber, maar speciaal voor hem koos Brenda voor een kleine aanpassing in het monochrome interieur. Een beetje meer natuurlijke kleuren erbij, voor een iets frissere look en feel van de kinderkamer. Want het werdt de hoogste tijd dat zwarte ledikantje plaatsmaakte voor een echt peuterbed.

Het jute ronde vloerkleed van Ferm Living, geeft naast wat kleur ook gelijk wat warmte en structuur aan de kamer. En voor minder dan €40,- kun je het haast niet laten liggen. Het prachtige simpel maar stijlvol vormgegeven bedje is van Petit Amelie. De kunststof zwarte design puppy van Magis geeft een speels element aan dit gedeelte van de kinderkamer. Een paar stoere Vans erop, en hier wil toch elke stoere peuter wel slapen?

Opbergruimte in een kleine kinderkamer

In een kleinere kinderkamer is goede opbergruimte key. Bij Ikea zijn ze hier natuurlijk keien in, handige opbergruimtes verzinnen voor kleine kamers. Maar Brenda kan daar ook wat van. Eerst had ze in een kleine nis de opbergruimte voor Lano’s kleding gemaakt. Maar kleine jongetjes worden groot, en kleine kleertjes worden ook groter. Tijd voor een echte ‘grote mensen’ kast dus. Deze toffe zwarte industriële kast met gaas ervoor komt van de Kwantum, en ik ben in LOVE!

Aan de kast een handige tas voor een avontuurlijke peuter, en op de grond twee mooie LEGO  Brick opbergdozen. Zelf hebben wij die ook thuis en ik vind ze behalve super praktisch, ook super mooi. En je kunt er natuurlijk andere dingen in doen dan LEGO, voor wanneer je kids daar nog net wat te klein voor zijn. De criss cross haken aan de wand zijn van HKliving en passen door hun minimalistische uiterlijk echt in elk interieur.

Een plankje boven het bed voor de pronkstukken

Behalve kastruimte kun je ook op andere plekken meer ruimte maken voor spulletjes zonder dat de hele kamer gelijk vol komt te staan. Op dit mooie wandrekje staat onder andere de monochrome regenboog van Grimms en een prachtige houten auto van Laif & Nuver, een toffe shop in de binnenstad van Groningen.

De pompom deken is ook van Petit Amelie. Het zwarte en luchtige wandrekje kun je in allerlei verschillende soorten en maten vinden. Bijvoorbeeld dit zwarte industriële wandrekje van Woood.

kleine peuterkamer

Bij de kast nog een mooie neonlamp van A Little Lovely Company in Lightning stijl. Wat extra licht, maar vooral extra stijl in deze kleine peuterkamer van Lano.

Klein bureautje voor een eigenwijze peuter

kleine peuterkamer

In het kamertje zit een kleine nis. Eerst had Brenda hier de babykleding netjes opgeborgen, maar nu werdt het tijd voor een nieuwe functie. De plankjes bieden nu plek aan een bureautje, precies groot genoeg voor een kleine peuterkamer. Een grappig vintage houten school stoeltje en tafeltje erbij, en je hebt instant sfeer.

Meer zien van Brenda?

Als je deze prachtige lichte en rustgevende stijl ook in je huis wilt uitbreiden moet je zeker het Instagram account van Brenda gaan volgen. Ze plaatst namelijk niet alleen maar foto’s van de kinderkamers, maar je krijgt een kijkje in het hele huis.

 

Meer kinderkamers bekijken?

Wil je nu nog meer kinderkamer inspiratie? Dan ben je bij CoolestKidOnTheBlog helemaal op de juiste plek. Hieronder vind je een greep uit de andere binnenkijkers op onze blog.

Stylisch gedeelde kamer van broer & zus #InstaRoom

Nordic en natuurlijke babykamer van Fay #InstaRoom

Monochrome kinderkamer inspiratie bij Cole White thuis #InstaRoom

Tikkie retro jongenskamer voor frisse kinderkamer inspiratie #InstaRoom

Twee kleine meisjes op één kleine rustige kamer #InstaRoom

Duurzame babykamer van Filou #InstaRooms

Lichte jungle peuterkamer van Eli #InstaRooms

De kinderkamer van Jasmijn, dochter van interieurstyliste Inge #InstaRoom