Heb jij ook een kamer te weinig en moeten daarom de kids bij elkaar slapen? Het is niet zo moeilijk als het lijkt. Een broer en zus bij elkaar op een gedeelde kamer kan eigenlijk prima.  Catja (uit Melbourne, Australië) heeft een prachtige stijlvolle kamer gemaakt voor haar dochter van vijf, Alice, en haar acht maand oude zoontje Ted. Deze prachtige kinderkamer heeft ton van inspiratie!

broer en zus gedeelde kamer

Het kamertje van Ted en Alice is niet heel erg groot, maar door rustige kleuren en een eenheid te maken, lijkt de kamer meer dan ruim genoeg voor de twee kiddies. De prachtige posters zijn van Mrs. Mighetto en passen perfect bij de kleur die op de muur zit. Prima voor een broer en zus op een gedeelde kamer. Niet te zoet voor een jongen en niet te stoer voor een meisje.

broer en zus gedeelde kamer

Mochten we ooit nog een vijfde baby krijgen dan gaat ons standaard Ikea bed er echt zo keihard uit. Niet alleen heeft de laatste baby het hout gegeten, maar er komt dit super mooie ledikantje ervoor in de plaats! Super mooi afgewerkt, natuurlijke materialen en ook nog eens heel duurzaam, want je kunt er zelfs een peuterbed van maken. Dus dit ledikant van Kuku Bird & Berry Bot komt zeker op het verlanglijstje.

broer en zus gedeelde kamer

De commode heeft precies genoeg ruimte voor alle luiers en andere ‘baby-verschoon-benodigdheden’, en is van het merk Tasman Eco, en gekocht bij Babytrain . Het luipaarden pakje is van Wilson & Frenchy en de wolkjes mobiel boven het aankleed kussen maakte Catja zelf!

broer en zus gedeelde kamer

Het dressoir is van Ikea (waarom ken ik dit model niet! Hoe mooi is deze!) . Voor beide kinderen drie lades voor alle kleding, speelgoed en luiers. Broer en zus hebben op deze gedeelde kamer dus meer dan genoeg ruimte voor alles. Als dat niet gemakkelijk verdeeld is…

broer en zus gedeelde kamer

Kunnen we het even hebben over deze gave hanglamp? Super gave origami vorm en dan ook nog eens met een homdre effect. Gotta love it! Catja kocht hem bij Norsu, net als onderstaande wiebel beer. broer en zus gedeelde kamer

Deze houten OYOY beer wiebelt vrolijk mee met de babyhandjes van Ted, en Alice kan spelen met de peggdolls van Rock ‘n Pebble. De ‘kleertjes’ kun je hergebruiken, dus als Ted ook een keer ermee wil spelen hoeft Catja alleen een tweetal letters te veranderen.

broer en zus gedeelde kamer

Deze mooie Lightbox komt bij Kmart vandaan (okay, waarom woonde ik ook alweer niet in de VS of in Australië?!) maar je kunt ze in Nederland ook kopen van het merk A Little Lovely Company, en tegenwoordig zelfs bij de Hema! De Nesting Dolls vragen gewoon om mee gespeeld te worden, kijken ze niet lief?

broer en zus gedeelde kamer

Deze prachtige Pom Pom deken is van Cotton On en geeft een fijn en warm gevoel. Een bedje om zo in te duiken dus. Het gestreepte kussen is van SJC Design. Het paddenstoel nachtlampje is er om ‘s avonds voor het slapen gaan nog fijn een boekje te lezen en van Follow Me Light.

broer en zus gedeelde kamer

Dit mooie ijzeren bed is van Adairs en geeft door het open karakter van het bed een luchtige indruk. Wanneer je een kleinere kamer hebt, kies dan voor meubels die niet te zwaar en groot zijn, zoals bijvoorbeeld een spijlenbed.

broer en zus gedeelde kamer

De zwarte A poster is van Yorklee prints en geeft wel heel duidelijk aan waar Alice slaapt 😉 En ook hier The Book With No Pictures, oftewel, Het boek zonder tekeningen. Ik wordt er toch wel heel benieuwd naar eigenlijk…

 

Delen jullie kinderen een kamer? Bij ons sliepen de oudste twee een tijd samen in een kamer, welke wij monochrome hielden. Zo was het stoer genoeg voor de oudste vent, en voor de kleine meid was het ook helemaal goed. Een paar zachte accenten in haar bed en iedereen was happy.

Wil je meer kinderkamer inspiratie? Kijk dan ook zeker eens naar deze kinderkamers en babykamertjes

Meer kinderkamers kijken

Nordic en natuurlijke babykamer van Fay #InstaRoom

Monochrome kinderkamer inspiratie bij Cole White thuis #InstaRoom

Twee kleine meisjes op één kleine rustige kamer #InstaRoom

Duurzame babykamer van Filou #InstaRooms

Lichte jungle peuterkamer van Eli #InstaRooms

De kinderkamer van Jasmijn, dochter van interieurstyliste Inge #InstaRoom

Klein maar fijn kamertje van Jolie, boordevol prachtige inspiratie #InstaRoom

 

PIN deze gedeelde broer en zus kamer

broer en zus gedeelde kamer