Mijn naam is Mirjam Hart. Samen met mijn vriend Bram en 3 kinderen (Noah van 12, Eli van 3 en Filou van 9 maanden) woon ik in Zwaag, Noord Holland. Ook heb ik een eigen lifestyle blog ‘Een Goed Verhaal‘.

We wonen hier sinds december vorig jaar. Het is een nieuwbouwhuis (2008) in een fijne, kindvriendelijke buurt. Het huis was in principe kant en klaar toen we er kwamen wonen, maar er moest toch nog het een en ander aangepakt worden om het eigen te maken.

jungle peuterkamer

De kinderkamers waren het eerst aan de beurt. We legden over de hele bovenverdieping dezelfde witgelakte houten vloer en de muren kregen een laagje verf.

Eli’s kamer kreeg de grijze kleur Jurre van Fairf. Het idee was om van zijn kamer een stoere junglekamer te maken, want Eli is dol op wilde dieren. Overal in de kamer zie je dus wel iets terug van dit thema.

In de hoek van de peuterkamer  staat een kleine lessenaar. Die kocht ik via Marktplaats. Hij was felroze, dus ik heb hem eerst een paar lagen witte verf gegeven. Eerst stond hij voor de sier, maar Eli gaat er steeds vaker aan spelen.

Boven het tafeltje heb ik een kleine poster wand gemaakt, met een geboorteposter en ansichtkaarten van MR. Starsky Amsterdam en een poster uit het VT Wonen Posterboek. Het kapstokje heb ik al heel lang. Een vriendin maakte het zelf en gaf het aan mij als kraamcadeau voor Noah Joe.

Voor deze kamer schuurde ik de witte verf er een beetje af. Nu is het een kapstokje voor Eli’s hoeden en ukelele. Eli gaat vaak “gitaar spelen” en zet dan ook altijd een hoedje op.

De favoriete boeken gaan in de houten standaard. In de kledingkast hebben we de rest van de voorraad. Zo probeer ik te voorkomen dat de hele kamer steeds bezaaid ligt met boeken. Eli herkent al veel letters en vind het leuk om al een beetje zelf te “lezen”.

Eli’s heeft onze oude kledingkast gekregen. Ik vond de kleur grijs wel matchen met de rest van de spulletjes.

Eli’s peuterbed is sterk genoeg om met het hele gezin ’s avonds een boekje op te lezen. Slapen doet Eli hier weinig. Meestal kruipt hij bij zijn grote broer in de hoogslaper. Veel gezelliger!

 

SHOP THE LOOK

Wil jij ook zo’n toffe kamer in een handomdraai bij elkaar shoppen? Wij deden alle research alvast voor je, zo hoef je alleen maar alles in het virtuele winkelwagentje te gooien, op bestellen klikken, en met de beentjes omhoog lekker wachten tot de postbode komt met alle spullen. Kun jij vast verder nadenken of gaan klussen.

Underlayment peuterbed

Behang

Plantenhanger

Vloerkleed panter

Kledingkast Woood

Hinkelbaan sticker

Boekenrek

Paperbag TOYS

Rubberen mand

Gele gitaar

LEGO opberghoofd

PIN IT