Vandaag een beetje een bijzonder kamertje, het is namelijk de kinderkamer van onze eigen meisjes! De jongste is drie maanden en slaapt nog bij papa en mama op de kamer, en de ander is anderhalf jaar oud. Momenteel is dus alleen maar één ledikantje in gebruik, maar binnenkort (als de nachten écht worden doorgeslapen) dan komen de twee kleine zusjes bij elkaar op de kamer. Spannend! De kamer wilde ik graag rustig laten omdat het niet al te groot is, en er toch twee kids gehuisd moeten worden. Over het creëren van (optisch) meer ruimte in een kleine kamer lees je hier trouwens meer. Dus ik zou zeggen kijk maar mee voor wat meisjeskamer inspiratie.

Witte muren of toch niet helemaal

Overal in ons huis hebben we witte muren, behalve op onze meidenkamer. Dit is letterlijk de enige kamer waar niet op alle muren RAL9010 zit. Omdat alle meubels in het kamertje al wit zijn, wilde ik toch ergens een toffe eye catcher hebben in het kamertje. Eentje die liet zien dat er toch echt alleen maar meisjes sliepen. Het werden dus roze bergen. Heel makkelijk zelf gemaakt. Eerst de muur helemaal gewit (want die was eerst donkergrijs) daarna goed wachten tot het droog is (anders trek je de verf met de schilderstape ermee vanaf, geloof mij….) Vervolgens de bergen afplakken met een schilderstape, verven in de gewenste kleur en wachten maar. Ik had gekozen voor snel drogende verf, dus ik kon binnen een uur de tape eraf halen, en nog een twee uur later was alles helemaal droog. Een leuk DIY project dus voor in het weekend.

De kaartjes op de muur zijn allemaal van de Wibra (ook een tijd geleden al gekocht) en opgeplakt met gouden washi tape.

Eén grote commode voor alle meisjes spullen

We hadden eerst een hele andere commode en kasten, maar nu er twee meisjes in deze kamer zouden komen te liggen werdt het voor mij tijd om een grotere commode aan te schaffen. Het is officieel volgens mij trouwens helemaal geen commode. Het is een dressoir van de Ikea, met maar liefst 8 lades. Vier grote en vier kleintjes. Hierin zitten alle kleertjes, wasbare luiers, doekjes, schoentjes, elastiekjes, hoeslakens, hydrofiel luiers en ga zo maar door in. Alles wat deze twee dames bezitten paste perfect in deze commode.

In deze prullenbak van de Ikea, doen wij alle wasbare vieze luiers, tot ze in de wasmachine gaan. Er passen er echt een heleboel in, en alle geurtjes die er kunnen zijn zitten fijn opgesloten in de bak. Mooier wit bestaat niet toch?!

De banner is niet eens van A Little Lovely Company, maar gewoon van de Xenos. Zwarte washi tape houd het tot nu toe goed vol.

De twee paperbags boven het plankje kocht ik een jaar of twee geleden bij de Wibra. Of deze nog in het assortiment zijn weet ik niet, ze waren toen immens populair en snel uitverkocht. In het midden zie je onze wasbare luier stash. Leuk toch al die vrolijke kleurtjes? Dit zijn ze trouwens niet allemaal maar anders valt de stapel om. Niet heel handig als je de kleine verschoont er wordt bedolven onder een stapel luiers. Op het plankje hebben we ook een IP camera staan (niet op de foto), zodat we onze kleine meisjes ook in de gaten kunnen houden als we niet in de kamer zijn. Ideaal ook wanneer ik even lekker in de tuin wil zitten, en geen zin in een babyfoon heb. Met de IP camera kan ik namelijk overal te wereld (of dus gewoon in de tuin) zien wat er in de meisjes kamer gebeurd.

Ik vind het zelf ook echt heel erg fijn dat de commode ook een groot bovenblad heeft. Zo kan ik gewoon het mandje met alle verschoon spullen erop kwijt, het mandje voor de vieze doekjes, en zelfs nog een paar leuke accessoires zoals dit letterbord van de Kruidvat.

Op het plankje boven de commode staan ook deze twee schattige vriendjes van DRAAJ. Allemaal met de handgemaakt en de hoofdjes zitten los. Dus het is niet alleen een kunstwerk, maar je kunt er ook mee spelen!

Speelgoed in een rustige kamer

Ja, ik zeg het gelijk eerlijk. Voor de foto’s heb ik even alle Duplo kunstwerken gesloopt en de Vrolijke Vriendjes school en huis in de kast gepropt. Allemaal leuk en aardig hoor dat speelgoed, maar het oogt altijd gelijk zo rommelig. De meisjes mogen wel altijd lekker met hun ballenbad spelen, en regelmatig zijn de oudste twee kids er ook in te vinden.

Inmiddels is het bijna een soort bezigheidstherapie voor ze geworden. De een gooit alle ballen eruit, en de ander probeert ze er weer met dezelfde snelheid in te gooien. Grote hilariteit, en vanwege het design aspect mag hij gewoon altijd blijven staan.

De Duplo poppetjes en diertjes (waar onze dreumes het liefst mee speelt) hebben we apart in deze toffe LEGO bak gedaan. Zo hebben we toch altijd dat binnen speelbereik, zonder dat het een te grote doorn in het oog wordt.

Het bovenstaande speel kleed is trouwens mij allereerste AliExpress bestelling geweest. Ik vond hem zo snoezig, en hij is ook lekker zacht. De houten kralen spiraal is van Ikea.

Sweet dreams

Het prachtige (zelf samengestelde) vilten mobiel boven het bedje van het grootste meisje is van Kiekepiep. Je kunt bij hun zelf alle kleuren samenstellen en zij stuurt alles helemaal in elkaar gezet naar je toe. Inmiddels is het een gewoonte om elke keer voor het slapen gaan lekker haar muziekje aan te doen, zodat ze nog even kan kijken naar de rond draaiende balletjes, met een achtergrond muziekje.

De meisjes liggen allebei in een standaard Gulliver ledikantje van Ikea. Deze hebben alle kids gehad, en ik vond het vooral erg fijn dat hij aan alle kanten spijlen heeft (ivm luchtcirculatie etc) en dat je één kant eruit kan halen om er een peuterbedje van te maken. Bovendien staat ze vrij luchtig, wat anders is als wanneer je met een massieve ledikant zit.

Ik hoop dat manlief er ooit nog bedhuisjes van gaat maken, maar dat zal wel een projectje worden voor in het voorjaar. Als er weer met hout buiten gewerkt kan worden zonder dat je vingers eraf vriezen. Ik wilde deze bedjes als basis gebruiken. Mocht dat doorgaan, dan zal er wel een uitgebreide DIY over komen, zodat je zelf ook ermee aan de slag kan gaan.

In het ene bedje hebben we een hydrofiel hoeslaken van Lodger liggen, en de twee knuffeltjes zijn van A Little Lovely Company. De dekbedovertrekjes zijn van de Ikea en ik heb ze uitgezocht omdat ik eigenlijk gek was op de Done By Deer overtrekken, maar deze gewoon veel te prijzig vond. Deze overtrekken van de Ikea kosten minder dan € 15,- en hebben ongeveer dezelfde kleuren. Als een kind zo blij was ik dus.

De hoge kasten hebben de hangkleren van de grootste kinderen, luierdoekjes, koffers en nog meer speelgoed erin. Ik vind echt heel erg fijn omdat ze niet echt opvallen. Mooi wit, en zo hoog dat ze tot aan het plafond komen, wat weer meer rust én vooral ruimte geeft.

 

SHOP THE LOOK

Wil jij snel gemakkelijk deze look shoppen? Shop dan via onderstaande linkjes makkelijk en snel