Het is tijd voor de mooiste dagen van het jaar, tenminste als je de reclame spotjes moet geloven. Natuurlijk is het de mooiste tijd van het jaar! Heerlijke feestdagen, gezellig met elkaar samen zijn… De lichtjes buiten en binnen, een zacht muziekje op de achtergrond, het gezellige geklets van de kinderen en je andere familie leden. En natuurlijk voor veel van ons ook fijne cadeau’s, die je laten zien dat je gewaardeerd wordt, dat je onderdeel bent van een groter gedeelte. Maar wat vraag je nou voor jezelf? De kinderen hebben vaak al hartstikke lang een lijstje gemaakt, of je kent ze zo goed dat je precies weet wat ze willen. Helemaal prima, maar ook voor jou worden er cadeau’s gekocht. Hoogste tijd voor wat cadeau inspiratie dus.

Een prachtig sieraad met een persoonlijk tintje

Volgens mij houden alle vrouwen wel van sieraden. De één wellicht wat meer dan de ander, maar met sieraden kun je altijd een mooi cadeau geven. Let je er bij de aanschaf van sieraden op welke huid tint (of ondertoon) je hebt? Goudkleurige sieraden staan bijvoorbeeld heel mooi bij mensen die een warme teint hebben, waar zilverkleurige sieraden beter staan bij mensen met een koele ondertoon in hun huid.

Maar wist je dat je heel veel sieraden ook kunt personaliseren? Zo heb ik zelf een mooie ketting met namen uitgezocht bij KAYA sieraden. Hier heb ik alleen niet de namen van bijvoorbeeld de kinderen gezet, maar een mooie inspirerende tekst, om altijd vlakbij mijn hart te dragen. Je kunt ook denken aan een mooi moedermelk sieraad, of als je geen borstvoeding kon/wilde geven, bestaan er ook sieraden waarin je een haarlokje kunt verwerken. Je kunt ook kiezen om RVS sieraden te personaliseren, met bijvoorbeeld de namen van je kinderen, hun geboortedatum of zelfs geboortebloemen. Zo heb ik een prachtige hanger met daarop de vier bloemen die staan voor de maanden waarin mijn kids geboren zijn. Aan de binnenkant kun je nog een mooie foto (of twee) plaatsen, een prachtig geschenk dus.

Een mooi fotoboek van het afgelopen jaar

Dit is wellicht een cadeau waar je een ander voor aan het werk moet zetten, maar misschien ben jij ook wel een moeder die heel trouw alle foto albums al maakt. Eerlijk gezegd ben ik zelf dus niet zo’n moeder en missen er nog een heleboel fotoboeken. Maar hoe fijn zou het zijn als je gewoon een prachtig fotoboek krijgt met daarin alle hoogtepunten van afgelopen jaar. Er bestaan ook apps waarbij je allerlei foto’s kunt verzamelen en dan wordt daar automatisch een fotoboek van gemaakt. Dus mocht je niemand in je omgeving hebben die dit klusje voor je wil klaren, dan kun je daar dus ook zelf gemakkelijk mee aan de slag.

Een feestelijk item voor in je capsule wardrobe

Nu het weer tijd is voor de feestdagen is het waarschijnlijk dat je op zoek bent naar een compleet nieuwe outfit om goed voor de dag te komen tijdens alle diners en etentjes. Dit zit nou eenmaal zo in ons systeem gebakken. Maar heb je wel eens gedacht aan het feit dat je helemaal geen compleet nieuwe outfit nodig hebt om er feestelijk uit te zien? Wat dacht je van alleen een van de toffe Fabienne Chapot blouses, of alleen een nieuwe rok. Of nog beter, wat dacht je van een ‘nieuwe’ tweedehands item. Niet alleen duurzaam, maar ook vaak veel goedkoper. En als je nou écht een stapje verder wilt, dan kun je kijken of dit ‘nieuwe’ item bij de rest van je capsule wardrobe past. En als je die nog niet hebt, dan kun je hier lezen hoe je een capsule wardrobe kunt samenstellen

Een activiteit/uitje cadeau

Wat nog steeds één van mijn favoriete cadeau’s is, is een uitje of een activiteit. Je kunt daarbij denken aan standaard dingen zoals een bioscoop ticket. Maar er is zoveel meer te doen wat niet eens duur hoeft te zijn. Zo maak ik mijn kids super blij door een middagje naar het Forum in Groningen te gaan. Gewoon gratis te bezoeken, meer dan genoeg te doen en te zien. En je kunt zelf een lunch of wat te drinken meenemen. Een wandeling door het herfstbos met heerlijke warme chocomelk in een thermoskan, een film lenen bij de bibliotheek en thuis een bioscoop middag maken (popcorn erbij etc). Het mooiste wat je je kind of jezelf kunt geven is toch echte tijd en aandacht, niet waar?

Op zoek naar meer cadeau inspiratie?

Cadeau’s kiezen voor kids die eigenlijk geen speelgoed meer willen, zo doe je dat!

Cadeau-ideeën voor een 3-jarige

Schattige schoencadeautjes voor de allerkleinsten

Bijna 100 bijzondere cadeau ideeën voor een 2-jarige

De vijf leukste houten cadeau’s voor jonge kids