Een kijkje in het kamertje van Elva, geschreven door haar moeder Floor

Pastel tinten voor een rustige basis

Elva (8) is een heerlijk lief, gevoelig meisje, en houd van hele stoere dingen. Een bijzondere combinatie en een uitdaging om daar een kamer op in te richten. We wonen sinds november 2018 in dit heerlijke huis aan het bos en mijn prioriteit was dat Elva een rustige kamer moest krijgen, aangezien ze snel overprikkeld raakt. Ik koos voor een lambrisering in de kleur Early Dew, die prachtig combineert met pastel tinten.

pastel kinderkamer

De tipi tent die ik zelf maakte (met hulp van een handige oma) heeft al veel plaatsen in ons huis gehad. Elva heeft een ruime kamer en het leek me heerlijk voor haar om een plekje te hebben om je in terug te trekken. Ze leest dan ook regelmatig een boekje in de tipi tent.

pastel kinderkamer

Dieren, dieren overal dieren

Overal op haar kamer zie je dieren terugkomen, vooral wilde dieren en dinosaurussen zijn favoriet.

pastel kinderkamer

Het schapje boven haar bureau heb ik vol gezet met mooie vintage, zoete spulletjes. Je ziet naarmate Elva groeit dat ze zelf begint te bepalen wat ze op de schapjes wil, de onderste plank staat vol met wilde dieren. Wel een grappige mix geworden 😉

pastel kinderkamer

Kringloop schatten

Het lila barokkastje vond ik bij de kringloop en dient als ‘schattenkast’. Elke keer wanneer ze een mooie steen of iets dergelijks vindt gaat hij erbij. De diamanten erboven vond ik een paar jaar geleden bij kerstafdeling van de Ikea, ik heb ze aan visdraad gehangen en zo geeft het een mooi effect boven het barokkastje.

pastel kinderkamer

Volg Floor via Instagram

Wil je meer inspiratie opdoen? Hier liet Floor alleen het kamertje van haar dochter Elva zien, maar op haar Instagram account @flooreer_ deelt ze haar hele interieur. Een mix van modern en klassieke items met een vrolijke gekleurde twist.

pastel kinderkamer

Pin it