Badmode voor moeders, het klinkt als een eenvoudige aankoop, toch? Nou, laat me je vertellen, als je eenmaal in de wereld van zwembaden, stranden en actieve kinderen duikt, is het vinden van de perfecte badoutfit een avontuur op zich. Laat me je meenemen op mijn eigen reis van badpakken, bikini‘s, tankini’s en meer voor moeders, vol grappige momenten en onverwachte wendingen.

Lees meer: Moeders en badmode: een avontuurlijk verhaal

Mijn vreselijke badpak incident!

Ik ging met de kids naar het zwembad waar we heerlijk zwommen, maar waar we ook hartstikke veel gek deden en stoeiden. Ik gooide de kids in het water, zij probeerden met zijn vieren om mama onder water te krijgen. Hartstikke leuk en alles (zeker omdat ze dat niet gelukt is) tot ik uit het water kwam. Opeens voelde ik dat mijn rug een stuk meer open was dan het originele exemplaar. Wat bleek? Tijdens het stoeien en ravotten was mijn badpak gewoon kapot gescheurd! Hoogste tijd voor een nieuw exemplaar dus.

Ah, de gevreesde badpakmishap. Het moment waarop je realiseert dat je geliefde zwemkleding niet bestand was tegen de kracht van je kleine waterratten. Maar laten we eerlijk zijn, wie kan de verleiding weerstaan om samen met je kinderen in het water te duiken en een beetje gek te doen? Ik zeker niet. Dus daar stond ik, met een badpak dat meer leek op een stukje Swiss cheese dan op degelijke zwemkleding. Tijd voor actie.

Tijd voor een nieuw badpak

Na het ‘badpakincident’ wist ik dat ik serieus moest nadenken over mijn volgende aanschaf. Ik bedoel, ik kon niet blijven rondlopen met een zwempak dat elk moment uit elkaar kon vallen. Dus begon ik mijn zoektocht naar de perfecte badmode voor moeders. En wat bleek? Er is een hele wereld van opties daarbuiten.

Mijn eerste stop was natuurlijk de lokale winkel, waar ik werd begroet door rijen en rijen bikini’s in alle kleuren en maten. Nu moet ik toegeven, ik was een beetje terughoudend. Als moeder van vier wilde ik iets vinden dat zowel stijlvol als functioneel was. Maar na een beetje rondneuzen, realiseerde ik me dat er eigenlijk veel opties waren die aan mijn criteria voldeden.

Bikini of badpak? How about a tankini

Ik besloot uiteindelijk voor een tankini te gaan, een compromis tussen een bikini en een badpak. Het gaf me de dekking en ondersteuning die ik nodig had, maar met een beetje meer flair dan een traditioneel badpak. Plus, het feit dat ik mijn buik kon bedekken zonder eruit te zien als een ouderwetse badmeester, was een enorme bonus.

Nu, je vraagt je misschien af: “Waar is die bikini waar je het over had?” Nou, laat me je vertellen, ik heb uiteindelijk ook een bikini gekocht. Want laten we eerlijk zijn, soms heeft een moeder gewoon behoefte aan een beetje extra vertrouwen en een vleugje vrouwelijkheid. Dus ja, ik heb ook een bikini gekocht, en ik voel me er geweldig in.

Rock je zwem-outfit

Dus daar heb je het, mijn avontuur in de wereld van badmode voor moeders. Van kapotte badpakken tot het vinden van de perfecte tankini en zelfs het toevoegen van een beetje flair met een bikini, het was een reis vol ups en downs. Maar uiteindelijk heb ik geleerd dat met een beetje humor en een open geest, elke moeder de perfecte zwemkleding kan vinden om haar door de zomer te loodsen. Dus laat die zwembadavonturen maar komen!

En wie weet, misschien kom ik je binnenkort wel tegen op het strand, klaar om te pronken in mijn nieuwe bikini. Want laten we eerlijk zijn, het leven is te kort om je druk te maken over een beetje badpakmishap.

Meer fashion nieuws lezen?

Summer Fashion Challenge, Coolest Twins On The Blog – OOTD #18

Bodhi & Billie-Mae’s fashion tips – OOTD #3

Online shoppen voor je kids én hippe kidsfashion boxen