Iets wat mij een hoop ellende én tijd bespaart is online shoppen. Echt, de uitvinder van internet is goud waard! Met vier kids onder de 8 jaar shoppen is voor mij namelijk geen pretje. Misschien zijn er een aantal super moeders hier die dit fantastisch vinden, maar mij niet gezien. Ik heb meer het gevoel dat ik een voetbal team mee neem dat net een zware wedstrijd heeft gespeeld, honger heeft, moe is en vooral wil niks doen. Het zijn er ‘maar’ vier maar het voelt als een stuk meer. Dus ga ik het liefst zonder kids shoppen, en als het dan echt moet met zo min mogelijk kids… De jongste twee kan ik nog vastmaken in de kinderwagen om zo een beetje aan damage-control te doen, maar die andere twee…. Goed. Online shoppen it is dus.

Voordelen van online shoppen

Online shoppen is in Nederland toch wel zo gemakkelijk. De meeste webshops hebben gewoon een online kassa, en steeds meer webshops geven after pay als mogelijkheid. Zo weet je zeker dat je niet bedonderd wordt en betaal je alleen wanneer er bezorgd wordt. Ook hebben veel shops gratis levering boven de zoveel euro (per webshop natuurlijk verschillend), met als enige nadeel dat je dan misschien net iets in je winkelwagentje stopt wat je niet nodig hebt, om maar aan dat bedrag te komen. Maar goed, retour sturen is vaak geen probleem.

Ik heb het nog niet eens gehad over praktische zaken. Wat dacht je van naar de stad gaan met fiets, auto of openbaar vervoer. Een hele klus en/of rit en dat allemaal voor wat kinderkleding. Je betaalt parkeerkosten, als je al een plekje kunt vinden, of zit te rommelen met bustijden. O en dan vergeet je bijna dat het in Nederland ontzettend vaak ‘anti-shop-weer’ is. Het is dan buiten gewoon koud, nat en guur en eigenlijk wil je niet eens naar buiten, laat staan winkel in winkel uit gaan.

Mijn grootste speerpunt voor online shoppen voor je kids is eigenlijk wel het passen. Echt waar… Kinderen kleding laten passen in een warm zweterig hokje, dat nog geen eens een vierkante meter groot is is echt geen doen. Als je er trouwens al met een kinderwagen terecht kunt. Anders ben je de Sjaak en kun je vrolijk van pashokje naar kinderwagen, naar pashokje naar kinderwagen, naar pashokje rennen. Je snapt het probleem. De meeste winkels lopen hierin echt wel achter. Een rolstoel of kinderwagen vriendelijk pashokje blijft zeldzaam.

Online shoppen voor de hippe mama met weinig tijd

Als ik je nu nog niet heb weten overtuigen waarom je NU zou moeten online shoppen dan weet ik het niet meer. Het spaart je zoveel tijd uit. Je hoeft niet naar de stad en terug, je loopt niet winkel in en uit te sjouwen en je kunt het zelfs doen vanuit je bed! Ideaal dus voor de hippe mama met weinig tijd. Klik klik klik en die toffe kinderschoenen zitten in je mandje. Weet je niet zeker of het de juiste maat is, dan bestel je toch gewoon twee maten? Vaak kun je gratis retour zenden, en kun je dus in alle rust thuis een keer de schoenen passen met zeeën van ruimte om je heen.

Zo shop je gemakkelijk bij de Bijenkorf alle kinderkleding, schoenen en accessoires die je nodig hebt. Je betaald standaard maar € 3,95 aan verzendkosten (als Privilege Member is dit altijd gratis). Dus of je nou drie dingen in je mandje doet, of de halve winkel leeg koopt, dat maakt voor het verzenden niets uit. En doordat je bij de Bijenkorf naast kinderkleding ook kinderboeken, speelgoed en anders leuk voor jezelf shopt kun je je zelf de moeite van webshop-hoppen besparen. Ideaal dus.

Online shoppen voor de hippe mama die niet zo stylisch aangelegd is

Ahum… Ik wil hier niemand op de teentjes trappen hoor. Maar er zijn gewoon heel veel moeders die niet het gevoel van stijl hebben, zoals kinderstylist Frederieke Wieberdink van kindermodeblog.nl . En dat is helemaal niet erg hoor, ik ben er misschien ook wel eentje van, haha. Gelukkig bestaan er tegenwoordig ook kidsfashion boxen die je online kunt bestellen. Zo krijg je de leukste en meest hippe merken (zoals Noppies, Tumble’n Dry, Gaastra en Sproet en Sprout) in één box bij jou thuis bezorgd.

De stylistes van Bundleboon bijvoorbeeld nemen uitgebreid de tijd om de stijl van je kids door te spreken en stellen aan de hand van al die info een toffe kidsfashion box voor je samen. Wat je tof vind mag je houden, wat toch niet helemaal jouw stijl (of je nieuwe stijl) is stuur je weer terug.

Of je kunt ervoor kiezen om kinderkleding te huren. Zo huur je bij HulaHoop een aantal kledingstukken en wanneer ze niet meer passen stuur je ze weer terug. Zij zoeken een nieuwe maat en set kleren voor je uit en je kunt weer de kast volhangen met ‘nieuwe’ en passende hippe kleertjes. Ook erg goed voor gezinnen die van duurzaamheid houden trouwens!

 

 


© Shutterstock