Zwempakken uit de kast, handdoeken in het gras, zwembroeken aan de lijn… Ja het is wel duidelijk dat het zomer is. Gelukkig weten we tegenwoordig bijna allemaal hoe belangrijk het is om de kids (en onszelf natuurlijk) te beschermen tegen de zon. We smeren ze in met zonnebrand en proberen tussen 13:00-15:00 uur niet in de volle zon te zitten.
Maar al dat gesmeer is eigenlijk maar onhandig, want officieel moet je dat elke twee uur (het liefst nog eerder) herhalen. Om nog maar niet spreken over dat het in het water vaak sneller eraf gaat, en de verbranding vaak twee keer zo snel gaat.

Geloof mij, wij hebben iets gevonden dat al deze zorgen wegneemt, en je niet in de vakantie de hele tijd op je horloge laat kijken of de twee uur al voorbij zijn.

UV zwemkleding

Ja, dat is het antwoord… UV zwemkleding is daaa bomb! Het beschermt je kiddo’s namelijk tegen de UV straling als een SPF 50+ factor. Geen gesmeer meer, geen gedoe, gewoon de zwemkleding aantrekken en gaan met die banaan.

Wij mochten van UV Fashions een aantal UV-werende zwemkleding testen en wat hebben ze ontzettend veel keuze. Voor baby’s hebben ze leuke UV zwemluiers en setjes waar onze jongste al in schitterde. En het beviel ons zo goed omdat de kleintjes gewoon zoveel bewegen en zweten… Dan is zonnebrand echt absoluut niet handig.

Zoonlief had al een UV zwemshirt, dus kozen we voor hem een fijne zwembroek van Snapper Rock voor hem. Eentje met toffe opvallende kleurtjes (super handig, als je met drie kids gaat zwemmen, zo kun je ze van ver spotten) die precies past bij het zwemshirt.

UV zwembroek van Snapper Rock

Deze toffe UV zwembroek past helemaal bij zoonlief, aangezien hij wel van wat kleur houdt, en oranje zijn lievelingskleur is (tot nu toe dan he, hij is natuurlijk nog maar zes en ‘lievelings-dingen’ veranderen vaak elke zes maanden  😉  ).

uv fashion

De zwembroek heeft een leuke achterflap, maar die is niet meer dan ‘fashion’ want deze heeft geen functie. Het zakje op de linkerpijp is wel eentje die kunt gebruiken. Ik vind het zelf wel handig, want ik heb natuurlijk geen zakjes op mijn zwemkleding. Kunnen we de sleutels van een kluisje bij het zwembad mooi in zijn zwembroek kwijt.

uv zwembroek snapper rock

Flamingo UV zwemset van Snapper Rock

Dit setje is serieus het leukste zwemsetje dat onze dochter heeft. Gouden stippen, flamingo’s (hipper wordt het niet). Het broekje is ook niet zo’n onderbroek broekje qua vorm, maar meer een soort boxer vorm. Daardoor zijn de billen mooi bedekt, wat ik zelf altijd wel een prettig idee vind. Dat er geen uitstekende kontjes uit de bikini piepen is voor mij wel iets wat een heel groot pluspunt geeft.

uv fashion

De bikini is niet zo’n goedkoop triangle dingetje met touwtjes, maar heeft een prachtige pasvorm, met wat dikkere bandjes om het helemaal op maat te stellen.

uv fashion

De gouden stipjes blijven trouwens ook na het wassen goed zitten. Ik was zelf even bang dat ze na een paar wasbeurten eraf zouden vallen, maar ze zitten allemaal nog prima.

Het bovenste bandje heeft de prachtige flamingo print. Zelf vind ik het mooi dat de flamingo’s redelijk groot zijn, in plaats van een heleboel kleine flamingo’s. De flamingo’s hebben een zelfde gouden accent als de stipjes, op de poten van de flamingo’s.

uv fashion

Bij de UV zwemset zit niet alleen een bikini broekje, een bikini topje, maar ook een zwemshirt. En toevallig is dat precies hetzelfde zwemshirtje als haar baby zusje heeft. Super leuk dus, dat ze op deze manier dus ook nog een beetje kunnen twinnen in het zwembad. Het zwemshirtje is lichtroze, en daardoor ook gewoon goed te combineren met andere zwemkleding die dochterlief al in de kast heeft liggen.

uv fashion

Nu alle drie de kids een UV-werend zwemsetje hebben zijn dit echt de zwemkleren waar we gelijk naar grijpen als we naar buiten gaan om te zwemmen. In een ‘normaal’ zwembad kunnen ze prima hun andere hippe zwemkleding aan, maar buiten weten ze dat ze deze setjes aan moeten. Maar dat moeten kunnen we achterwege laten, want ze vinden het zelf super om het uit te kiezen. Zoonlief ging laatst voetballen met zijn UV zwemshirt aan, en dat kan prima, want het zag er gewoon uit als een hip shirtje. Ook een fijne bijkomstigheid is dat het allemaal van super snel drogend materiaal is, vooral de shirtjes zijn snel droog. Dus vaak spelen de kids in het water, en daarna gewoon verder in hun zwemkleding (ja zelfs binnen) omdat het fijn zit en alweer droog is.