(door Cristina) Ik heb er altijd in geloofd dat opgeruimd en netjes, en design best kunnen wanneer je kinderen hebt, je moet ze alleen wat aanmoedigen om het te waarderen, door ze juist dat design aan te bieden.

Toen Pere geboren was, kozen we voor de Stokke Sleepi ledikant, welke je kunt ombouwen tot zelfs een eenpersoonsbed. Het groeit dus letterlijk met je kindje mee. Toen Valentina 17 maanden later kwam, waar we erg blij mee waren, hebben we gewoon een andere Stokke Sleepi ledikant gekocht. En zonder enige twijfel hebben we de kinderen bij elkaar op de kamer laten slapen. Beste beslissing ooit! Ze zijn zo leuk met elkaar, en doen samen ontzettend veel leuk dingen daar…

Een neutrale kamer voor een jongen én meisje is meestal wel gemakkelijk: grijst, mint, zwart, wit en een vleugje roze, gecombineerd met zachte natuurlijke materialen zoals hout en wat posters en accessoires voor beiden. Ook hebben we zelf een houten hanger gemaakt, een hele gemakkelijke DIY.

We hebben ook een leeshoekje gemaakt bij onze werkplekken zodat ze boeken kunnen lezen, wat chillen, kleuren of spelen met klei. Montessori geïnspireerde meubels helpen om de kinderen lekker te laten bewegen, ontdekken en om hun plekje netjes te houden.

Wanneer de kinderen wat groter zullen zijn, kunnen we eindelijk naar een fantastische lokale meubelmakerij, Muebles Lufe, waar ze bijvoorbeeld stapelbare bedden hebben, en zacht spel materiaal waar ze oneindig mee kunnen combineren.

We hebben de bedden van de kinderen gecostumized met hun namen (door vinyl plakletters van Papilla te gebruiken) en een aantal besneeuwde bergen op het hoofdbord te verven. De Coccoli Home huisjes zijn perfect als nachtkastjes waar ze hun favoriete knuffels, nachtlampje en waterfles voor de nacht op kunnen zetten. De DIY planken, die ik heb gemaakt met leren riemen, een houten plank en krijtbord verf, geven de ruimte voor onze favoriete decoratie items.
Ook is het lezen van een leuk boek ons favoriete gedeelte van de dag!

We wilden graag de aparte activiteiten als slapen en spelen apart houden. De slaapkamer is alleen om te slapen, spelen en relaxen doen we dus ergens anders. Omdat de kinderen samen slapen, hadden we een kamer ‘over’ waar we een speelkamer van konden maken. Dit is de plek waar ze kunnen spelen, ontdekken, waar ze het meeste lachen en waar ze af en toe streken uit halen. We laten ze gewoon lekker kinderen zijn in die kamer. Praktische en coole opbergers zorgen ervoor dat ze hun speelgoed makkelijk kunnen opbergen.

Omdat de kids dicht op elkaar zitten qua leeftijd, geeft het ze de kans om de meest belangrijke dingen in het leven te leren: spontaniteit, samenleven, gesprekken voeren, overleggen, respect, waardering voor elkaar, elkaar begrijpen, vergeten, vergeten en tolereren ….

Together is better!

 


Hey, ik ben Cristina uit Barcelona. Ik ben 30 jaar oud en de troste moeder van een drie jaar oud zoontje, Pere, en een anderhalf jaar oude dochter, Valentina. Je kunt nog veel meer toffe inspiratie vinden op haar Instagram account. Volgen dus!

 

 

 

 

 

 

 

PIN IT

hippe broer en zus kamer

hippe broer en zus kamer

shared brother and sister kidsroom

shared brother and sister kidsroom