Wauw, deze prachtige meidenkamer kwam ik tegen op Instagram en ik moest gewoon meer weten over de moeder achter deze kamer. En natuurlijk laten we je zien waar je alles kunt kopen zodat je niet alleen inspiratie kunt opdoen, maar gelijk zelf aan de slag kunt gaan.

Over Velda

Ik ben, Velda, een Zweedse moeder van twee meiden, die in Oostenrijk woont. De laatste twee jaar hebben we in verschillende landen gewoond, en nu is het eindelijk zover dat de meiden een leuke kamer hebben. Mijn meiden slapen bij elkaar op de kamer, en deze is tevens hun speelkamer. Alle meubels en de muren zijn wit, en voegen wat kleur toe met de accessoires. Een vleugje roze hier, mooie natuurlijke materialen zoals hout en grijze details. De kamer is gedecoreerd met dieren hoofden, prints en een aantal DIY projecten. Een fijne leesplek in de hoek hebben we gemaakt door een mooie klamboe op te hangen. Ik laat me inspireren door Instagram account en ik hou er echt ontzettend veel van om lekker aan de slag te zijn met hun kamer.

Speelgoed in overvloed

Kids zijn vaak al snel uitgespeeld met hun speelgoed. Daarom hou ik ervan om hun meubels af en toe te verplaatsen en ‘nieuw’ speelgoed in de kamer te leggen. De afgelopen manden hadden we bergen op de muur gemaakt van washi tape, een huis, ook van washi tape gemaakt, en stippen op de muur of dieren muurstickers. Ik probeer het ‘less is more’ principe te hanteren, maar soms lijkt dat bijna onmogelijk met een kinderkamer. Ik probeer het midden van de kamer leeg te houden zodat ze makkelijk het speelgoed kunnen pakken er op de vloer kunnen spelen.

We houden heel erg van Scandinavisch design dus een heleboel accessoires komen uit de Noordelijke landen.

Dit prachtige draadmandje van Ferm Living dient als opbergplek voor de kussens en knuffels, zodat ze er toch mooi uit zien. De eenhoorn is van Brigbys, maar hij hangt niet veel aan de muur. De meiden pakken hem er maar al te graag van om mee te spelen. De stoel is van JollyRoom en de houten naamblokken van Dipinti.se

Eén van onze nieuwste aanwinsten is Miss Astrid van Mrs Mighetto, en de meiden zijn dol op haar. We kochten de poster bij The Poster Club. Het junior bed is van Leander en de zak met franjes van Tante Gorilla, de wandhaak van Hagelens.

Mijn favoriete bed is die van Stokke, en de meisjes hebben er allebei in geslapen. Mijn plan is om daar later een bankje van te maken wanneer ze er allebei niet meer in passen. De ladder is van Zara home, de slinger van Lagerhaus, de gouden sterren van Numero74 en de goldplated geboorte posters zijn van Adoreus Babies.

Giraffe is van Brigbys.

Allebei de meisjes hebben een eigen geboorte poster met de data, gewicht en lengte bij hun geboorte. De witte olifant is van Simplymade en LillaStork.

Ik hou er heel erg van om meubels te verplaatsen en nieuwe indelingen te maken. Zo verplaatste ik het Ikea opbergmeubel laatst naar het raam en het zag er gelijk heel anders uit. Nu is het onze prinsessen en elfjes hoek waar we allemaal kroontjes en verkleedjurken hebben. We maken zo de kamers helemaal eigen door met verschillende jurken en accessoires alles aan te kleden.

De jurk is van H&M, de schoudertas, hoed en elfjes hoed zijn van Zara. De kroon is van Numero74 en de zwanenprint van Toucan. Het kledingrek hebben we zelf gemaakt.

Het poppen bedhuisje is een DIY project dat nog op een likje verf wacht, maar ik vind hem eigenlijk zo ook al leuk. Een mooie dromenvanger en andere DIY projecten kleden het leuk aan. Het jute vloerkleed is van H&M.

Ik probeer om op regelmatige basis wat kleding op te hangen voor ze om mee te spelen en te proberen. Als ze dan thuiskomen van de kinderopvang hebben ze iets nieuws om te ontdekken. De jas is van Zara.

Een kleine speelplek met dieren wandstickers en naamblokken. Onze oudste dochter is groot genoeg om haar eigen naam te spellen dus dat kan mooi met de houten letters. De houten bak is van Zara.

Ik vond een kinderkamer zonder de klamboe van Numero74 bijna onmogelijk voor te stellen. De eenvoud en de prachtige stoffen maken elke kamer tot een knus hoekje. Deze is in de kleur poeder met een beetje roze tinten erdoor heen. De kussens zijn ook van Numero74 en gekocht bij SmalLableStore. Teddy is van TeddyKompaniet.

De prachtige flamingo is van GamChadk.

Het wandkastje is van String Furniture en heel handig voor de kinderkamer om alle mooie spulletjes op te zetten, waarvan je niet wilt dat de kinderen er zomaar meer spelen, zoals de Love Birds en de aap van Kay Bojesen. De wolken hanger is van Down To The Woods en de poster van Toucan.

Je vind Velda’s Instagram account hier, voor nog meer inspiratie.