Een meerijdplankje?? Je kent het probleem vast wel. Je bent dolblij met je zwangerschap, maar je oudste kind is nog niet zo goed met het lopen van lange afstanden. Die van ons hadden beide keren minder dan 22 maand tussen hun broer of zus zitten. En die lopen nog niet zo hard. Ze zijn hartstikke nieuwsgierig, stoppen om de twee stappen om een blaadje van dichtbij te bekijken, en na 300 meter lopen (en vijftig keer stoppen) zijn ze te moe om verder te lopen. Dan kun je natuurlijk met een kind in de kinderwagen én een kind op de arm lopen. Maar iedereen weet dat dat ook niet heel praktisch is, en alleen Super Mama dit de hele weg naar het winkelcentrum en terug volhouden.

Meerijdplankjes

Dus daar kwamen oplossingen voor. Wij kozen voor een super fijne dubbele kinderwagen, die je ook kunt gebruiken als gewone kinderwagen voor alleen één kind. Maar er zijn ook steeds meer ouders die kiezen voor een meerijdplankje. Een handig soort mini aanhangwagentje waar je op kunt staan.

Zelf vond ik ze niet heel erg fijn, omdat ze in het midden zitten, waar je zelf dus ook loopt. Ik heb al menig blauwe plek op mijn scheenbeen opgelopen toen ik een aantal keer zo’n meerijdplankje gebruikte. Dus dat is niet heel ideaal vind ik zelf.

En daarbij zijn heel veel van die meerijdplankjes niet heel erg stylisch. Laat ik het beetje maar gewoon een naam geven. Ze zijn gewoon alleen maar functioneel. De KidSit heeft dan nog mijn grootste voorkeur, omdat je kleine hier ook echt op kan zitten.

Meerijdplankje van Stokke, in streetstyle skateboard stijl

Maar er komt zéér binnenkort een heel tof meerijdplankje op de markt, van het welbekende kindermerk Stokke. Deze ziet er niet zo saai uit, maar heeft een echte streetwise look. Het lijkt ontzettend veel op een cool skateboard en daarom vind ik het zo’n tof meerijdplankje.  Bovendien heeft dit stoere meerijdplankje van Stokke het voordeel dat het aan de zijkant kan worden bevestigd. Natuurlijk wel aan de achterkant van de kinderwagen, maar in ieder geval niet in het midden waar je zelf loopt. Je kunt er nu dus gewoon meelopen, zonder dat er blauwe plekken op je schenen schitteren de volgende dag.

 

Gebruik jij een meerijdplankje?

 

 

 

Meer lezen?

Bodhi & Billie-Maes fashion tips #OOTD #3

Klein maar fijn kamertje van Jolie, boordevol prachtige inspiratie #InstaRoom

Superschattige slaapvriendjes van Slumberkins