Juist in de donkere dagen is een toffe pop of color ideaal! Het fleurt niet alleen de kinderkamer op, maar ook je humeur. En daarom geven we je vandaag allerlei mooie accessoires die je perfect kwijt kunt in een gaaf kinderinterieur. Want wees nou eens eerlijk…. Welk kind houdt er nou niet van een beetje kleur? Ja, ik geef toe, ik gebruik het liefst zo min mogelijk felle kleurtjes in het interieur, maar ik moet zeggen dat als je het goed doseert je kleur eigenlijk heel goed kunt toevoegen aan je interieur. Dus ook als je van monochrome interieur houdt, of het liefst een witte kwast over alle meubels heen haalt, is deze inspiratie wat voor jou. En okergeel is helemaal hip (dit zeg ik even voor iedereen die geen interieur tijdschriften en blogs leest dus). Er bestaat zelfs een hashtag #okergeelishetnieuwezwart .. Nou dan weet je wel hoe laat het is! Wie wil er nou niet met de tijd mee gaan?

Vintage en industriële (oker)gele accessoires

Ik moet eerlijk zeggen dat manlief helemaaaaaaaaal niet houdt van de vintage en industriële sfeer. Want waarom zou je meer betalen voor iets wat er oud uitziet (aldus zijn redenering). Nou beste man… omdat een nieuwe accessoire geen verhaal heeft. Het is steriel, vaak zit er weinig sfeer in. En daarom is het zo mooi om af en toe in een nieuwer interieur (of een clean interieur) een vintage of industrieel meubel neer te zetten.

Zo zag ik bij PIB, naast mooie Scandinavische fauteuils  een aantal fantastische fel gele accessoires om bij weg te smullen. Wat dacht je bijvoorbeeld van deze toffe stoel? Ik zie zoonlief al helemaal aan een bureautje zitten, in zijn verder vrij monochrome kamer, met dan deze toffe kleur explosie om op te zitten.

okergele accessoires

Beken kleur

Wil je iets veiliger beginnen dan kun je bijvoorbeeld deze toffe boekenkast/nachtkastje/wat-jij-er-van-wilt-maken gebruiken.

De bak is gemaakt van mooi doorgeleefd hout, en het frame waar het op staat is subtiel, maar door de geel gekleurde poten ook weer erg verrassend.

Bovendien kun je ook lekker lezen bij het lichtje dat erbij zit. Dus behalve plek voor speelgoed en boekjes is het ook nog eens een multifunctioneel meubel. Dat is natuurlijk de ultieme droom van iemand die graag functionaliteit combineert met schoonheid. En ik weet zeker dat zowel zoon als dochterlief deze bijzettafel wel op hun kamer zouden willen.

Nog veiliger de kinderkamer inrichten? Kies dan bijvoorbeeld voor een kussen met een geel accent. Bijvoorbeeld dit grafische kussen met grappige gele pomponnetjes aan de randen van het kussen. Die bolletjes maken het harde grafische patroon zacht genoeg om tegenaan te kruipen en lekker te chillen.

okergele accessoires

Okergele accessoires zijn er voor iedereen

Dat is ook het leuke van de kleur okergeel. Je kunt het gebruiken voor zowel jongens als meisjes. Dus mocht je echt heel erg krap in je budget zitten en de kinderkamers een make over willen geven, kies dan gewoon accessoires uit in okergeel. Je kunt hiermee namelijk lekker afwisselen tussen de kinderkamers. Of er nou jongens of meiden slapen, met een paar blitse blikvangers in het (oker)geel maak je de kamers een fantastische plek om te spelen en slapen.

Geloof je me niet? Kijk dan maar eens mee in de volgende gave kinderkamers die ook kleur bekennen met deze vrolijke okergele kleur.

Zo hebben we hier op Coolest Kid On The Blog al een keer een okergele kinderkamer met je gedeeld. Maar dat is natuurlijk maar één kamertje, en er is nog zoveel meer te zien. Dus struin lekker eens door de volgende kamers om de prachtige okergele kleur in huis te halen. Van kleine subtiele okergele accessoires tot volledig okergeel geverfde muren! Hoe gewaagd jij je okergele interieur laat zijn is helemaal aan jou.

Binnenkijken in okergele kinderkamers

https://www.instagram.com/p/BtJTxRagvb-/

https://www.instagram.com/p/Bo6pX0miwsl/

Meer kinderkamer kijken?

Stylisch gedeelde kamer van broer & zus InstaRoom

Nordic en natuurlijke babykamer van Fay #InstaRoom

Monochrome kinderkamer inspiratie bij Cole White thuis #InstaRoom

Duurzame babykamer van Filou #InstaRooms

Of bekijk al onze #Instarooms hier


© Shutterstock

Dit artikel is in samenwerking met PIB-Home