Wil je ook wel eens een toffe kinderkamer creëren maar weet je eigenlijk niet goed hoe en waar te beginnen? Wij geven je elke weet een super leuke kamer als inspiratie, in onze rubriek InstaRoom. Deze keer kijken we in het kamertje van Morris, het broertje van Ferre, wiens kamertje je vorige week al kon bekijken. Morris’ kamer is niet alleen maar heel erg rustiek door weer al die prachtige balken die de boerderij heeft, maar ook heel erg avontuurlijk. Dacht jij dat een safari thema altijd met suffe giraffen muurstickers en een safari hoed moet zijn? Moeder Kim bewijst maar weer dat dat dus helemaal niet hoeft. Kijk dus snel verder in deze avontuurlijke okergele kinderkamer.

Okergeel is (weer) helemaal in! Je kunt er haast niet omheen dat deze okergele kinderkamer echt helemaal past in een trendy interieur. Maar hoe doe je dat nou precies? Is okergeel een meisjes kleur, of toch ook wel voor jongens? Kim laat zien dat je met een paar okergele accessoires een hartstikke avontuurlijke kinderkamer kunt neerzetten. Door het kleurgebruik minimaal te houden, springen juist die vrolijke okergele items er extra goed uit.

Met een stoere olifanten sticker in zwart wit haal je gelijk het hele kinderlijke aspect van muurstickers weg. Er is hier helemaal niets baby-achtigs aan. Eigenlijk zou ik ‘m ook best wel tof vinden in een eigen woonkamer.

De okergele kinderkamer posters zijn hartstikke tof! Ze geven niet alleen wat kleur aan de witte muren, maar zijn zelfs een beetje leerzaam  😉

Een mooie wereldkaart vloerkleed met daarop wat speciale dieren die daar leven geeft al een avontuurlijk tintje weer.

Yeah! Een bedhuisje.. Ze blijven echt ontzettend leuk, en daarom blijven we ze terugzien in heel veel toffe kinderkamers. Eerlijk gezegd ben ik nog steeds een beetje jaloers op elk bedhuisje, dus ik moet binnenkort manlief maar even aan het jasje trekken. Kijken of hij onze ledikantjes nu écht gaat ombouwen tot twee mooie huisjes. Het maakt van een saai ledikant of bed gelijk een eigen stekkie, en dat zie je ook bij Morris’ bed terug. Een paar lievelingsknuffels, een gehaakt okergeel kussen, en een okergele muur in deze kinderkamer, passen weer perfect.

De pluchen dierenkoppen zijn zoo avontuurlijk! Een paar wilde dieren aan je muur die ook nog een hoog knuffelgehalte hebben! O en ja, je ziet het goed… Er staat een poppenhuis van Ikea in deze jongenskamer. Of is het wel een poppenhuis? Morris heeft er voornamelijk stoere beesten in staan, dus zo zie je maar weer. Dit kastje van Ikea (Flisat) kan dus dienen in zowel een meisjes kamer als een jongenskamer. Ik heb laatst zelfs een jongenspoppenhuis gezien (misschien dat we hier later nog wel een artikel over plaatsen trouwens), dus zoals je ziet kan het allemaal prima.

Nog een paar mooie illustraties aan de muur en een nieuwsgierige giraffe muursticker geven dit ‘loze’ hoekje een beetje aankleding.

Weer eens wat anders dan een huisje op de muur geschilderd. Een (half) rondje op de muur geeft zo’n speels effect. Plak er een grappig citaat op en je hebt gelijk sfeer en een eye catcher in huis. De stoere houten M geeft subtiel weer dat dit toch echt Morris’ okergele kinderkamer is, en niet die van één van zijn broertjes. Deze schattige gehaakte beer voelt zich hier helemaal thuis.

Op de gehaakte poef staat een ijsjes lampje om in de donkere nachten wat verlichting te geven.

Meer zien van Kim?! Volg haar via Instagram voor nog veel meer inspiratie.

SHOP THE LOOK

Wil jij snel gemakkelijk deze look shoppen? Shop dan via onderstaande linkjes makkelijk en snel, zodat jij dit weekend nog de oude kamer kan omtoveren tot een te gekke okergele kinderkamer.

 

 

 

 

 


Dit bericht bevat affiliate links. Dit houdt in dat als je via ons shopt, wij hiervan een klein gedeelte van de opbrengst krijgen. Dit kost jou niets, en geeft ons wat extra’s om onze kinderkamers wat aan te kleden  😉