Rotan is weer helemaal terug van weggeweest. Ik weet nog dat er bij mijn ouders een (vond ik toen) foei lelijke witte rotan stoel in de woonkamer stond. Ik snapte niet dat dit überhaupt ooit in was geweest. Maar zoals altijd kun je ook qua smaak en stijl veranderen. En zo is het ook met de rotan trend… Het rotan van vroeger is natuurlijk niet precies dezelfde rotan stijl als 30 jaar geleden. Waar we vorig jaar nog massaal allemaal industriële lampen kochten, beton looks op de muur gooiden en waar Early Dew op minstens 1 muur in het huis zat, gaan we nu langzaam aan over naar meer natuur. Aardetint kleuren op de muur, rotan, fijne gekreukelde linnen dekbedden, en dus meer terug naar onze ‘roots’. Vandaag inspireren we je dus graag met meer dan 19 toffe rotan kinderkamers & vette accessoires.

Rotan wiegjes voor de allerkleinsten

Een goed begin is natuurlijk mogen slapen in een prachtig rotan baby wiegje. Voor de allerkleinsten zijn er echt zo veel mooie rotan wiegjes te krijgen.

Bij Juliette Heermans staat een prachtige rotan babywieg van WiegelWaggels in de babykamer. Aan het bedje zit een prachtige geschiedenis… Een rotan wiegje was een echt familie stuk en na jaaaaaren gebruik nu vervangen door een nieuwe rotan wieg, die precies hetzelfde is als die van WiegelWaggels. Hopelijk komen ook hier weer een heel aantal baby’s in te liggen en het nieuwe familie stuk te worden.

Nog zo’n leuk babykamertje bij Jolieke thuis. Een prachtig rotan ‘mozesmandje’ is het pronkstuk en ook aan de muur hangt een fijne rotan spiegel en grote rotan hanglamp, om het plaatje compleet te maken.

© Jolieke Biesman
rotan kinderkamer inspiratie
Meer dan 19 toffe rotan kinderkamers en hippe rotan items om je kamer te pimpen.

Zo ontzettend jammer dat we na vier kinderen niet nog een baby nummer vijf op het wensenlijstje hebben staan. Dit prachtige rotan wiegje staat wel echt op het wensenlijstje! Je zou het bijna nog een keer proberen, al was het maar om zo’n pareltje in huis te halen.

Wat vind je van dat prachtige design? Ik zie er een opkomende zon in die je kleintje elke dag zachtjes wekt.

Rotan kinderkamer accessoires om elke kamer een hip tintje te geven!

Natuurlijk hoef je niet gelijk je hele kinderkamer in rotan te maken, maar met een paar accessoires kun je gewoon super makkelijk je kinderkamer een hip rotan tintje meegeven.

© Patricia Kluvers-Visser

Wat dacht je van dit mega schattige konijnen spiegeltje? En natuurlijk moet je ergens een fijne plek hebben om te zitten, om een lekker boekje te lezen of gewoon te kijken naar die prachtige kinderkamer. Dat kan heeeeeel prima in deze mooie rotan kinderstoel. En de hanglampen kunnen natuurlijk niet ontbreken.

rotan kinderkamer inspiratie
Meer dan 19 toffe rotan kinderkamers en hippe rotan items om je kamer te pimpen.
© Eliza Beta
rotan kinderkamer inspiratie
Meer dan 19 toffe rotan kinderkamers en hippe rotan items om je kamer te pimpen.

Prachtige rotan kinderbedden en rotan ledikanten

Helaas helaas, kleine schattige baby’s worden groot. Gelukkig kun je ook prachtige rotan ledikanten kopen en natuurlijk ook eenpersoons rotan kinderbedden kun je tegenwoordig in veel hippe webshops aanschaffen.

Dit prachtige ledikant staat bij Jessica in de kinder slaapkamer. Voor degene die het nog niet is opgevallen, hier worden ook weer fijne natuurlijke rustige kleuren gebruikt en afgewisseld met hippe printjes, zoals het luipaard dekbed overtrek.

© Jessica Jansen Tinga

Bij Lieke van Pel is dit prachtige ledikant echt de eye-catcher in de kamer. Samen met de rotan hanglamp en het wandrekje vormt het hele kamer een prachtige inspiratie bron voor alle rotan kinderkamer liefhebbers.

© Lieke van Pel

Maar de master van rotan kinderkamers is toch echt wel Madeleine Peeters, van de webshop Leo & Moon. En uiteraard staan haar eigen kinderkamers thuis ook vol met rotan zoals je hier wel kunt zien.

© Madeleine Peeters
© Madeleine Peeters
© Madeleine Peeters
© Madeleine Peeters

Pin it! Wil je anderen helpen om ook deze toffe rotan interieurs te vinden? Pin het dan gemakkelijk en snel

rotan kinderkamer inspiratie
Meer dan 19 toffe rotan kinderkamers en hippe rotan items om je kamer te pimpen.

Ook interessant voor jou