Wanneer je met kinderen op pad trekt wil je het jezelf gemakkelijk maken. De heisa die de rit met zich meebrengt mag het genot van de reis niet overschaduwen. Denk daarom aan een aantal dingen die de verloop van de tocht gemakkelijker maken voor jullie kleintje, en zo voor het hele gezin. 

Stress vermijden op de heenreis

De grootste stress tijdens de reis gebeurt tijdens de heen- en terugreis, niet op de vakantie zelf. Vliegen is sowieso al stressvol, zeker met (kleine) kindjes. Daarom is gemak prioriteit wanneer je vliegt. Je wilt snel op je bestemming zijn en snel thuis, en liefst in je eigen auto. Vergeet taxi’s en vertrouw niet op openbaar vervoer. Als er een moment is om je eigen auto te gebruiken is het wel wanneer je op reis vertrekt met kleine kindjes. Luchthavens zoals parking Zaventem Airport voorzien wel een veilige plek om je wagen achter te laten. 

Tip: dit is zeker een betrouwbare en gemakkelijke optie als je vliegt via een goedkopere maatschappij. Die hebben vaak ‘hubs’ in luchthavens die verder gelegen zijn van stadscentra, zoals parking Aeroport Charleroi

Daarnaast is het belangrijk om de lievelingsknuffel, leuke boekjes en een vertrouwd dekentje mee te nemen van je kindje. Vergeet dit dus niet wanneer je hectisch begint in te pakken. Voorkom drama’s dus door het vertrouwelijke en belangrijkste uit hun leefwereld mee te nemen.

Wat te doen op het vliegtuig?

Ja, we willen de schermtijd van onze kinderen tot een minimum houden. Maar als er een moment is om dit toe te laten dan is het wel op het vliegtuig. Tip: beloof je kinderen dat als ze een afgesproken tijd spelen met een kleurboek of werkschrift, ze daarna op de tablet mogen. Zo heb je de laatste uren van de vlucht nog rust, want dan ben je de energie van de eerdere uren waarschijnlijk kwijt. Vergeet ook geen kauwgom, snacks of zuigsnoepjes voor de luchtdruk. Zo maak je van een onaangename ervaring voor een kindje eigenlijk een paradijs van toelatingen waar ze plots wel mogen snoepen. Dat voorkomt heel wat driftbuien. 

En de autovakantie?

Het heilige goedje hier zijn essentiële oliën tegen misselijkheid (en wagenziekte). Ook al denk je dat je kind niet wagenziek wordt omdat die oké was na vijf uur in de auto, wilt dat niet zeggen dat dat geldt voor een rit van vijftien uur. In dit geval gaan we liever voorkomen dan genezen.  

Meer lezen over reizen en kids?

Een top vakantie voor iedereen met onze kidsproof reistips DEEL 1

Kamperen met kids?! Onze kidsproof reistips DEEL 2

5 tips om te reizen én op afstand te werken met een gezin

Zo ben jij goed voorbereid op de vakantie met het hele gezin!