Wordt jouw kleine spruit wat ouder? Dan is het tijd om de babykamer om te vormen tot een echte kinderkamer. Misschien heb je op Pinterest al gescrold op zoek naar leuke ideeën, want voor de kinderkamer bestaat er enorm veel originele decoratie en schattige meubels en spullen. Ben je benieuwd welke items zeker niet mogen ontbreken om van de kinderkamer een echte parel te maken? Lees dan snel verder. 

Kindermeubels 

Zeg nu zelf, wat is er leuker dan een mooie set kindermeubels uit te kiezen voor een kinderkamer. Denk aan een mooi kinderbed, een kleine beige fauteuil of een tafeltje met stoeltjes eraan. Die staan niet alleen leuk maar ze zijn ook erg handig. Met een kleine tafel en stoeltjes kan je kind bijvoorbeeld altijd op z’n kamertje tekenen, schilderen en spelen. 

Decoratie

Er bestaat gigantisch veel schattige decoratie die elke kinderkamer meteen opfleuren. Denk aan een kleurrijk, zacht tapijt of een paar mooie kaders voor aan de muur. Wil je het niet enkel mooi maar ook praktisch houden? Kies dan ook voor een paar mooie manden die ineens dienst kunnen doen als opbergplaats voor speelgoed of knuffels. Als je het lekker origineel wilt houden, kun je ook op vintage- en tweehandsmarkten op zoek gaan naar decoratie voor de kinderkamer. 

Gezellig licht

Een kinderkamer moet een gezellige plek zijn waar je kind tot rust kan komen vooraleer hij of zij zich moet klaarmaken om te gaan slapen. Zorg er dus voor dat deze kamer niet te druk wordt en dat er ‘s avonds een gezellig, warm licht schijnt. Zo zal je kind er zich veel veiliger en fijner voelen. 

Voorleeshoek

Kinderen zijn dol op boekjes en vinden het doorgaans geweldig als er voor hen wordt voorgelezen. Daarom is het een leuk idee om een voorleeshoek in te richten in de kinderkamer. Kies een zetel die voor jou comfortabel is. Van een moderne hoekzetel tot landelijke fauteuils, alles is prima zolang jij en je kind maar gezellig op de bank kunnen ploffen om boekjes te lezen. Voorzie dan ook een goede leeslamp die je kan aansteken wanneer het ‘s avonds al donker is. Wedden dat je kind hier hartstikke blij mee zal zijn!  Bekijk hier ook hoe wij ons leeshoekje in mijn kantoor inrichtte.

Opbergruimte

In veel kinderkamers ligt er heel wat speelgoed, knuffels, knutselmateriaal en dergelijke. Zorg ervoor dat voor al deze spullen voldoende opbergruimte voorzien wordt, zodat de kamer makkelijk netjes te houden is. In een rommelige kamer kan een klein kind namelijk veel moeilijker rustig worden wanneer het bedtijd is en dat wil je vermijden. Bovendien leer je je kind zo van jongs af aan dat het belangrijk is om zijn of haar kamer netjes te houden en alles op z’n plek te leggen. 

Meer interieur inspiratie?

Sniglar, the best budget crib for every interior

Een aankleedmand als accessoire mét functie voor de interiorjunkie

Kids in huis? Zo bespaar je op het interieur

Neutrale kamertje met pit, door alle zelfgemaakte + vintage items, bij Ruth Nobel thuis