Mijn naam is Ruth Nobel. Samen met mijn man en ons kindje Leah wonen wij in Tholen in een oude karakteristieke woning. Toen er werd gevraagd of ik een blog wilde schrijven over het kamertje van Leah heb ik niet lang getwijfeld, gezien dat toch wel 1 van mijn favoriete plekjes in huis is. 

Inspiratie op doen


Op het moment dat ik zwanger was van Leah ben ik op Pinterest ideetjes op gaan doen voor een babykamertje. Het geslacht was een verrassing dus daarom een heel neutraal kamertje gemaakt. Wat we wel graag wilde nieuwe en tweede hands producten combineren en waar mogelijk dit ook duurzaam te kopen. We kochten bij de Ikea het SNIGLAR ledikantje, het Aloë Vera matrasje bestelde we online bij Kadolis.

Tweedekans meubels + DIY ideeën

Na een zoektocht op marktplaats vonden we een leuk kastje was zou dienen als commode. Een likje verf, zelf gemaakte leren handgreepjes en een nieuw houten blad erop zorgde er samen met het toffe verschoningsmandje van Olli Ella voor dat hij perfect in het kamertje pasten. Op Pinterest had ik leuke ideeën gezien voor een ‘kledingrek’. Na een beetje rondneuzen op sites naar wat ik zocht, bedachten we dat het ook juist heel leuk zou zijn om dit zelf te maken. Online bestelde we leren banden, bij de Gamma kochten we een ronde stok en klinknagels. En zie daar het resultaat, nog steeds erg blij mee. 

Neutraal kamertje krijgt iets meer pit!


Zoals ik eerder schreef het kamertje was heel neutraal, toen Leah een paar maandjes oud was begon het vooral bij mij te kriebelen om het meer haar kamertje te maken. Dus het donker groen werd vervangen voor de kleur Spiced Honey, met een roze randje erboven van een overblijfseltje van onze eigen slaapkamer. Direct deed het kamertje zoveel warmer aan, we gingen nog langs de Sostrene Grenes en kochten daar wat mandjes om haar luiertjes en haarbandjes in op te bergen. 
Het plankje boven de commode is het leesplankje van de Ikea maar dan op zijn kop. Op het plankje staan meestal haar verzorgings spulletjes en nog wat kleine accessoires. Het wandlampje wat er naast hangt is van Normann Copenhagen. Tijdens het opknappen van het kamertje had ik contact met ‘Juffrouw Duurzaam’ voor een slingertje, ik stuurde haar de kleuren die we kregen in het kamertje door en zij maakte met die tinten een toffe slinger.  

Personaliseer de kinderkamer met foto’s + familie stukken

De foto op deur werd gemaakt door Mirthe Helena Photography toen Leah 2 weekjes was, te lief. Daarom bestelde we bij foto op hout een afdruk en kreeg hij dit mooie plekje. Het deken in het bedje bestelde ik bij de Kleine Keutel, past ook echt perfect bij de kleuren op de muur. 

Het houten beestje in het raam, kreeg ik jaren geleden al eens van mijn jongere zusjes. Altijd bewaard omdat ik het te leuk vond om weg te doen, toen ik een poosje geleden op zolder was kwam ik hem tegen. Hij heeft nu een mooi plekje op Leah haar kamertje, boven op haar lievelingsboekjes.


Het kinderwagentje heb ik zelf gekregen toen ik 1 werd, nu word er weer volop mee gespeeld en het staat ook super schattig in haar kamertje. 
De hangertjes zijn 2e hands en komen oorspronkelijk bij Hema vandaan. The birth poster kregen we van mijn familie toen Leah net geboren was, zo’n waardevol cadeau. De bedbumper heb ik samen met mijn zusje gemaakt, de OekoTex linnenstof en vulling besteld en na wat avondjes naaiwerk heel blij met het resultaat. 

Misschien ooit nog toffe gordijnen in het kamertje maar verder klopt het nu echt bij elkaar. Ik vond het heerlijk met dit kamertje bezig te zijn, nieuw met tweedehands te mixen. Duurzame stofjes en producten te kopen.