Als je kleding gaat kopen, zijn er natuurlijk verschillende dingen om rekening mee te houden. Zo is er de maat: past kleding wel of niet? Het is handig om altijd op de hoogte te zijn van je precieze maten. Nog beter kun je je centimeters weten: veel online winkels zetten de centimeters per maat bij kledingstukken – zo weet je helemaal zeker of iets past. Maar naast de maat, is er ook nog de look en feel: hoe bepaal je nu of kleding je staat, en bij jou past? Dit zijn onze tips!

Luister naar je gevoel

De belangrijkste tip bij kleding kopen: luister naar je gevoel. Je kunt iets er op een plaatje nog zo leuk uit vinden zien, maar als je twijfelt zodra je het zelf aan hebt, kun je meestal maar beter iets anders kiezen. De fit en kleur van een mooie trui dames tellen bijvoorbeeld duidelijk mee: als het je goed staat, heb je dit ook direct door. Het gaat dus als het ware om een gevoel, een eerste ingeving – hier kun je vrij goed op vertrouwen.

Stap uit je comfortzone

Tegenover de bovenstaande tip staat de volgende tip: stap soms uit je comfortzone! Zeker als je eens wat verschillende stijlen uit wilt proberen, om meerdere looks te kunnen creëren. Als je je ergens echt niet prettig in voelt, hoef je het uiteraard niet te dragen. Maar bij een voorzichtige twijfel kun je het toch gewoon eens doen! Draag bijvoorbeeld een blazer in een opvallende kleur – wie weet wordt het zomaar je favoriete nieuwe kledingstuk.

Belangrijke vraag om te stellen

Er is een belangrijke vraag om jezelf te stellen, om erachter te komen of het kledingstuk in de smaak gaat vallen of niet. Ga na: ga je dit item veel dragen, of eigenlijk niet? En wanneer ga je het dragen? Als er al direct verschillende momenten naar voren komen in je hoofd waarop je dit kledingstuk gaat dragen, is de kans groot dat je er blij mee gaat zijn. Kun je eigenlijk geen passende momenten bedenken? Dan is de kans juist aanzienlijk dat dit item in je kast blijft hangen, en niet veel zal worden gedragen.

Vraag raad van een familielid of vriend

Kom je er zelf niet uit? Het is altijd handig om een vriend(in) of familielid om advies te kunnen vragen. Ga samen winkelen of stuur een foto door als je aan het passen bent: wat vindt hij of zij van dit item? Maak duidelijk dat er ook gewoon gezegd mag worden dat het niet goed staat – zo kun je eerlijk advies verwachten. Dat maakt dat je tevreden bent met je garderobe!

Wil je nou meer lezen over fashion?! Bekijk dan de onderstaande blogs eens:

Heerlijke herfstoutfits met een capsule wardrobe

Pimp je kleding makkelijk en snel #Strijkapose

Je bent wat je draagt, zo kleedt je je voor een fijn leven