Waarschijnlijk ken je de slogan ‘je bent wat je eet’ wel. En dat is natuurlijk hartstikke waar. Als je allerlei vette rotzooi naar binnen gooit, kun je er geen goddelijk fit lichaam voor terug verwachten. Maar wat dacht je van, je bent wat je draagt? Ik heb het vanochtend verzonnen, omdat ik merkte dat dit ongelooflijk waar is. In deze blog leg ik je uit wat kleren voor je kunnen doen, wat mindset hiermee te maken heeft, en wat je dus kunt doen om een fijner leven te leiden, met alleen de dingen die in je kast liggen. Van happy sokken tot passende kleding. Je leest het allemaal. Let’s go!

Kleren maken de man / vrouw

Je kent het misschien wel, je voelt je moe, hebt helemaal geen zin om iets te doen die dag, maar je moet wel. Je kind moet naar school, je gaat daarna naar je werk en ‘s avonds heb je nog wat te doen. Of misschien ben je wel een thuisblijfmoeder. Laat ik dan met jou beginnen, want ik zit in jouw situatie. Als je het grootste gedeelte van de dag ‘niet onder de mensen’ bent, is de verleiding om de hele dag in makkelijke kleding te lopen altijd erg groot. Je hoeft je voor niets of niemand op te doffen, want de stofzuiger maakt het niets uit of je in je jogging broek loopt. Dat is wat mij betreft één van de grote verschillen met het zijn van een uit huis werkende moeder. Dan moet je toch wel redelijk voor de dag komen, omdat je te maken hebt met collega’s die niet tegen een slons willen aankijken.

Je goed kleden is dus echt heel belangrijk. Ook als je gewoon thuis bent. Niet omdat je hoog bezoek moet verwachten, of omdat je het doet voor de caissière . Nee je kleedt je goed aan voor jezelf. Omdat je jezelf de moeite waard vindt om je goed te kleden. Probeer maar eens het verschil te voelen, als je in je huishoud outfit de hele dag loopt, of wanneer je je best hebt gedaan en in een te gekke outfit loopt.

Zeg maar dag tegen depri ochtenden met Happy Sokken

Mocht je je ‘s ochtends nou een beetje depri voelen, trek dan kekke Happy Sokken aan. Met deze vrolijke printjes kun je bijna niet meer chagrijnig door de dag gaan! Zo draag ik zelf eigenlijk altijd (ja altijd) zwarte sneaker sokken. Gewoon omdat witte sokken zo snel vies lijken, en sneaker sokken tenminste niet naar beneden rollen. Dus voor mij zijn dat echt mijn minimalist sokken. Maar toch heb zelfs ik, een aantal leuke vrolijke sokken in de la liggen. Vooral tijdens een deprimerende regenachtige koude dag zijn dat nou juist de Happy Sokken die ik aantrek. Omdat ze stiekem een grappig en vrolijk tintje geven aan mijn start van de dag.

happy sokken

Zorg voor passende kleding

Ja ik weet het, iedereen heeft kleding in de kast liggen of hangen die ze eigenlijk niet passen. Of het is te klein, en je bewaard het omdat je er hoopt ooit weer in te passen. Of het is een shirt met sentimentele waarde. Elke keer als je dat slobber shirt draagt denk je aan die fantastische reis door Italië, waar je dat shirt op de kop tikte voor een kwartje. Of het is een shirt van 15 jaar oud (echt waar, I am guilty as charged!) wat je gewoon nog past. Dus zonde om weg te gooien toch?!

Of toch niet?! Waarom zou je kleding in je kast hebben waar je niet blij van wordt? Waarom kleding in je kast doen waar je elke dag mee geconfronteerd wordt… Met het feit dat je eigenlijk te dik bent, of dat je niet meer het lichaam hebt van 10 jaar geleden. Het is niet verkeerd om een kledingstuk in de kast te hebben waar je graag weer in wilt passen. Maar gebruik het dan als inspiratie bron…

Inmiddels ben ik na vier kinderen niet meer in mijn maatje 32. En weet je, dat is niet erg. Ik heb zelf wel ‘last’ van wat overtollige huid enzo, maar het is nu zoals het is. Ik kan me wel elke ochtend proberen te wurmen in een broek maat 36, maar ik heb geleerd om gewoon broeken maat 38/40 te kopen, omdat dat geen worstel wedstrijd geeft.

Leer van je curves te houden

Het kan super inspirerend zijn om eens op Pinterest of Instagram te kijken naar wat meer ‘curvy’ vrouwen die zich hartstikke leuk kleden. Ik dacht tot een paar jaar geleden echt (onbewust weliswaar) dat je alleen als je slank was je echt leuk kon kleden. Maar dat is zo niet waar! Ook als je wat meer bochten, hobbels en wrinkels hebt kun je er nog hartstikke leuk uit zien. En als je je kleedt naar je figuur (dus de juiste dingen weet te accenturen en de dingen waar je minder van houdt te camoufleren), zul je ook meer zelfvertrouwen uitstralen.

Mijn tip is om dus eens te kijken naar wat voor type figuur je hebt, en kijk eens hoe je je daar het beste mee kunt kleden. Er zijn tal van quizzen en voorbeelden te vinden. Je hoeft dus echt niet maatje 34 te hebben om er leuk uit te kunnen zien. Zet dat waan idee gewoon uit je hoofd. Ik weet dat het lastig kan zijn, maar het is gewoon niet jouw frustratie waard om jezelf altijd maar smaller of sportiever te wensen.

Je goed voelen zorgt ervoor dat je beter voor jezelf zult zorgen

Natuurlijk is het goed om (als je jezelf te dik of te zwaar vindt) om wel te werken aan een gezonder lichaam. Maar geef je zelf toestemming om ook vandaag je te kleden, zodat je je goed over jezelf voelt. Al koop je maar 1 fijne broek in de maat die je nu hebt (in plaats van een te kleine broek waar je eruit ziet als een worstje). Juist doordat je je goed voelt over je uiterlijk, zul je ook meer ruimte energie krijgen om te werken aan een fitter en gezonder lichaam.

Enne, mocht je je ‘s ochtends wat depri of down voelen, vergeet dan zeker niet om je Happy Sokken aan te trekken!

Meer lezen over wat je met kleding kunt doen?

Meiden capsule garderobe voor de lente – 10 items, meer dan 19 outfits

Capsule wardrobe Autumn/Winter samenstellen