De tijd dat patch-on’s (of strijkapplicaties) bestonden om gaten op je knieën te verbergen is voorbij! Ik had zelf altijd een bloedhekel aan die dingen omdat iedereen wist dat je eigenlijk in een kapotte broek liep (al zijn die tegenwoordig juist weer hip  😉  ). Tot ik vorige week een grote verrassingsdoos in huis kreeg! Ik had geen idee wat er in zat, dus nieuwsgierig als ik was ging de doos gelijk open. En wat schetst mijn verbazing?! Drie toffe kledingstukken (twee blousen van Zara, en een spijkerjurkje van H&M) en ik denk wel 40 strijkapplicaties! Hippe cactussen, lieve regenboogjes, lippen, hartjes met oogjes, mooie vogels, een stoere wolf en nog veel meer. Tijd voor de #strijkapose challenge. Ik ging van deze kleertjes een nog hippere versie maken, en laat je precies zien hoe jij dat ook doet. Wij hadden binnen een half uur drie nieuwe kledingstukken voor alle drie de kiddo’s, en dat was inclusief alle tijd die nodig was om de leukste patch-on’s uit te zoeken.

Keuzes keuzes keuzes

Ooooh wat waren er veel toffe patch-on’s van Xenos om uit te kiezen! Sommige grotere strijkapplicaties zaten per stuk verpakt, en andere setjes kwamen met drie of vier applicaties per pakje. Voor de jongste wist ik al gelijk welk setje ik zou gebruiken, het schattige regenboogje, een lieve cactus en een hippe eenhoorn. Op haar kontzak nog een klein ijsje, voor een lief meisje.

Zoonlief vond het setje met de woorden COOL en de tekst wolk met WHY? heel stoer, en wilde graag ‘piloten strepen’ op zijn schouder hebben, en het liefst ook nog de wolf… Nou goed… Niet helemaal mijn ding zoveel verschillende stijlen en woorden en patch-on’s maar vooruit. Het was zijn blouse, en ik dacht, laat ze maar eens zelf wat leuks bedenken. Dus even wat schuiven, kijken waar het het leukste staat, wat wisselen, proberen om misschien toch een andere patch-on erbij te doen, en één van de zelf gekozen patch-on’s weg… Maar nee, het bleef bij deze beslissing  😉

Voor de oudste dochter hadden ze een legerblouse opgestuurd, dus was het mijn missie om hier een zo girly mogelijk blousje van te maken, met een beetje pit! Gelukkig koos ze zelf al voor het hartje en de cupcake, en nee, ik had zelf de cupcake niet half onderaan de blouse gedaan, maar goed. Tussen alle strijkapplicaties zaten ook applicaties met lovertjes. Die bling kon dochterlief natuurlijk niet weerstaan, dus ook daar moesten er twee van op de blouse. De kersen en de regenboog kwamen op de mouwen.

Strijken maar

En dan nu het makkelijkste gedeelte van de hele ‘operatie’. Het uitzoeken van alle prachtige applicaties was echt het meeste werk. Nu was het een kwestie van de strijkbout aanzetten op max 200 graden, stoomfunctie uit (want deze staat bij ons eigenlijk altijd aan) en strijken maar.

Ik strijk elke week best wel wat was weg, dus dit was een leuke verandering voor een keer. Dat het gebeurde met maar liefst drie nieuwsgierige kids met hun neus bijna in de strijkbout, was dan iets minder handig, maar goed.

Pas wel goed op je vingers, en helemaal die van nieuwsgierige aagjes. Want de strijk applicaties zijn niet al te groot, en de strijkbout meestal wel. Even de kids allemaal op een stoeltje gezet dus, en zo kon mama veilig aan het werk.

Als eerste het jurkje van de jongste, omdat die nog wat minder idee heeft van fashion, en al helemaal niet weet dat dat jurkje voor haar is. Mocht het dus helemaal fout gaan, dan was het jammer maar helaas. Die van de oudere kids kon ik natuurlijk niet verpesten. Maar gelukkig ging alles helemaal goed!

De eerste applicaties heb ik wel na een dag een paar randjes overnieuw moeten strijken, omdat ik deze wat te weinig heb laten plakken, bang dat ik de applicaties zou ‘verbranden’. Dus je moet zeker met de lovertjes applicaties gewoon echt even goed lang warm maken. En anders werk je het net als ik een dagje later weer wat bij  😉

Het resultaat

Ik moet zeggen dat ik het resultaat leuker vind dat ik had verwacht (vanwege mijn haat liefde verhouding met strijk applicaties). De kids hebben ook echt de blousen al drie dagen achter elkaar aan, en natuurlijk moest ‘ie ook aan naar school. Want van deze hippe blousen is er alleen maar één exemplaar. Een uniek pronkstuk dus!

VOOR:

NA:

Zeg nou zelf, deze vrolijke items zijn toch eigenlijk veel leuker dan de basic blousen en jurkje die het waren?  🙂

Vind jij dit nou ook heel tof? Deze week geef ik de rest van het pakket weg, want er zaten naast deze kledingstukken ook drie andere DIY pakketjes bij. Een rugzakje, een gewone tas en een portemonnee om helemaal te pimpen naar jouw smaak! En natuurlijk kun je met alle patch-on’s die in het pakket zitten ook nog een eigen basic item pimpen. Dus kom zeker zaterdag weer terug en lees hoe je kans maakt.

 

 

 

Bedankt Xenos voor het gekregen pakketje, het is zeker in de smaak gevallen!