Samen met de eerste zon, winkelrekken vol paaseitjes en kleurrijke bloemenperken, brengt de lente ook de communies en – what’s in a name – lentefeesten met zich mee. Wat ons betreft de leukste feesten: het is vaak mooi weer en de sfeer is heerlijk ongedwongen, want alles staat in het teken van de kinderen. Goed, de kledij en het menu heb je vast wel al uitgedokterd. Maar heb je ook al een idee voor je tafeldekking? Hoe maak je die in hemelsnaam kidsproof? Lees vooral verder! 

Kliederen moet! 

Kinderen en morsen, het is een vaste combinatie. In plaats van erover te stressen en een hartaanval te krijgen bij elk glas dat wordt omgestoten of elk stuk chocoladetaart dat op je dure familie-erfstuk-tafellaken valt, hou je er gewoon rekening mee. Er zal gemorst worden! Zorg dus voor een papieren tafellaken, of scoor een tweedehands exemplaar in de kringloopwinkel. 

Meer nog: je kan gewoon zorgen dat kliederen en morsen moet! Leg witte, papieren tafelbekleding over de hele lengte en voorzie per vier kinderen een potje met stiften, wasco’s en potloden. Durvers gaan zelfs voor glitterstiften. Er bestaan ook kleurplaten als onderleggers op tafel. Laat al dat jong geweld nu maar tekeergaan op hun onderleggers of het tafelkleed: wedden dat ze opvallend lang aan tafel blijven zitten? 

Glitter en glamour

Je tiener zal het zeker beamen: het is niet omdat ze nog kinderen zijn (al zullen ze dat woord zelf niet gebruiken) dat ze niet houden van luxe, glitter en glamour. Ga dus gerust all the way en zorg voor een feestje dat spettert. 

Één kleur kan dan natuurlijk niet ontbreken: goud. Van gouden tafellopers tot blinkend servies: het is het favoriete kleur van heel wat prepubers. Wat altijd enthousiast onthaald wordt door ongeveer-twaalfjarigen (en stiekem ook hun ouders): een fotobooth. Nee, je hoeft helemaal niets te gaan huren daarvoor. Zorg voor een coole achtergrond (of backdrop) door gouden slingers over een heel stuk muur te bevestigen. Zorg voor wat gekke props en de vele smartphone camera’s zullen overuren kloppen! 

Heerlijk herbruikbaar

Als er één ding is waar de jeugd veel meer mee bezig is dan wij toen we zo oud waren, is het wel het klimaat en onze impact erop. Je doet dus je kind én de planeet een groot plezier door op het communie- of lentefeest zoveel mogelijk te kiezen voor herbruikbare materialen. Geen plastic rietjes, geen wegwerpbekers en al helemaal geen plastic wegwerpbestek. Wil je origineel uit de hoek komen? Haal een mix-and-match servies bij de kringloop en zet het met porseleinstift helemaal naar je hand. Persoonlijk én milieuvriendelijk. De generatie van de toekomst dankt je!

Iets anders te vieren?? Lees dan eens hier

Coronaproof Lasergame kinderfeestje ‘het vetste feestje ooit’!

De leukste uitnodigingen voor een kinderfeestje

Tafeldecoratie voor de heerlijkste en meest feestelijke maaltijden

DIY – geboortekaartje + kraamfeest uitnodigingen

Tips om het nieuwe leven te vieren!

Cadeau-ideeën voor kids (per leeftijdsjaar)