Het is altijd fijn wanneer er een aankondiging van een geboorte in de bus valt. Nieuw leven is bijzonder en dat tovert een glimlach op je gezicht, ook al was de dag niet zo goed begonnen. Hoe laat je kersverse ouders weten dat ook jij in de wolken bent met een zwangerschap of de geboorte van hun nieuwe telg? We geven je enkele tips.

Magische tijd

Wanneer een zwangerschap aangekondigd wordt, gebeurt er iets magisch op het werk, in de familie of tijdens een feestje met vrienden. Iedereen in de ruimte zal de ouders in spe feliciteren en vertroetelen met heel veel gelukwensen, en terecht! Nieuw leven vraagt aandacht en het is dan ook belangrijk dat je toont dat je gelukkig bent met de uitbreiding binnen je vriendenkring of familie. 

Welkom schatje

Is je beste vriendin, een familielid of collega zopas bevallen, dan is het tijd om meteen in actie te schieten. Begin alvast met een felicitatie voor de geboorte van de kleine ukkepuk te versturen. Maak je kaartje persoonlijk met een zelfgeschreven tekstje. Of voeg foto’s van tijdens de zwangerschap toe. Zo creëer je zelf een persoonlijk cadeautje in een enveloppe. 

Feest

Een baby in huis vraagt een totale reorganisatie van de routines die ouders ervoor gewoon waren. Daarom kan het een goed idee zijn om af en toe bij te springen of bepaalde zaken uit handen te nemen. Willen de ouders een babyborrel organiseren, maar hebben ze geen tijd om dat te doen? Stel dan voor dat jij zelf op zoek gaat naar een locatie en richt de zaal in met mooie versieringen die je zelf in mekaar knutselt. Ook qua tafelversiering kun je je helemaal laten gaan. Tegenwoordig kan een feest ook budgetvriendelijk worden georganiseerd door zelf dessertjes te maken en zo met vrienden of collega’s een heuse desserttafel samen te stellen.

Wil je helemaal losgaan, dan kun je een babyshower organiseren. Het geeft iedereen de kans om de kersverse ouders en baby te verwennen. Wil je op het feestje een origineel cadeau geven van meerdere mensen samen? Kies dan voor een zelfgemaakte canvas met foto’s of een pampertaart die jullie zelf in mekaar knutselen? 

Verwachting

Ben je zelf heerlijk zwanger? Dan is het superleuk om zelf originele geboortekaartjes te maken. Met jouw unieke combinatie van lettertypes, kleuren en afbeeldingen maak je hét kaartje dat de geboorte van je baby bekend maakt aan de wereld. Een zalig vooruitzicht om tijdens de laatste weken van je zwangerschap, ook via het kaartje vorm te geven aan het nieuwe leven dat straks in het wiegje ligt. Het wordt alvast uitkijken naar dat nieuwe leven met de meest mooie oogjes die je ooit hebben aangekeken. Genieten dus!