Het is weer bijna de hoogste tijd om alle kerstdecoratie onder de bergen stof vandaan te halen. De lange donkere avonden met kaarslicht (wij laatst gedwongen omdat de stroom was uitgevallen in de wijk) en lichtjes in de kerstboom. Tijd voor lange maaltijden, gelach en geklets over koetjes en kalfjes. Opa’s en oma’s, ooms en tantes, neefjes en nichtjes, iedereen moet aan tafel. En vandaag geven we je de mooiste tafeldecoratie voor fijne feestelijke maaltijden tijdens de kerst, en alle andere feestdagen.

Een mooie basis

Een mooie tafel is eigenlijk het begin van mooie decoratie. Een gewone witte tafel of een prachtige steigerhouten tafel vormt de perfecte basis. Of je nu gaat voor moderne decoratie of voor een vintage look. Klassiek en formeel of romantisch en rommelig. Een goede basis is key.

De natuur op je bord, en op tafel

Waarschijnlijk eet je met kerst een heerlijke grote kip, kalkoen of zelfs konijn. De wat avontuurlijkere types eten misschien Peking Eend of slak. Maar goed, naast het feit dat je iets uit de natuur op je bord kunt hebben, kun je buiten naar binnen halen wat decoratie betreft.

Je kunt heel goedkoop het bos in gaan en wat takjes van een denneboom plukken, maar in het tuincentrum zijn ook allerlei takjes te koop.

Ecalyptus is ook erg mooi om mee te versieren. Je kunt het om een hoepel heen binden en ophangen, maar een simpel takje bij het bestek doet ook al heel erg veel.

Old school look

Hou je van kringloop vondsten, ben je zelf enorm creatief of heb je gewoon niet echt budget?! Dan is de old school look waarschijnlijk jouw op het lijf geschreven. Met een prachtige steigerhouten eettafel als ondergrond heb je alleen nog maar matchend servies nodig. Maar het mooie van deze stijl is dat je gewoon kunt mixen en matchen tot je erbij neervalt.

Zolang je één of maximaal twee verschillende kleuren aanhoudt, kun je eigenlijk allerlei verschillende soorten kopjes, schotels en borden gebruiken.

Een zelf gebakken koekje aan een touwtje om de servetten heen is zo gemaakt, maar geeft gelijk de perfecte sfeer.

 

Moderne twist op tafel

Beken kleur en kies voor een wat meer moderne twist. Koper is helemaal hip en hot, maar ook goud blijft het prima doen.

Wil je echt heel erg modern zijn, dan kies je voor allerlei heftige kleuren (die wel in een bepaald kleuren schema passen, om vierkante oogjes te voorkomen). Blauw, groen, roze en paars kunnen prima bij elkaar. Door te groeperen maak je echte eye-catchers. Laat de rest van de decoratie wel rustig zodat het niet een té dolle boel wordt.

 

Hou jij ook zo van mooi gedekte tafels? En welke stijl past het beste bij jullie gezin?

 

 

 

 

 


© Shutterstock

Dit bericht bevat gesponsorde inhoud