Wéér alles dicht… Als je kind nu jarig is, dan zul je vast wel weer met de handen in het haar zitten. Hoe vier je nou een Coronaproof kinderfeestje? Onze zoon was halverwege november jarig, vlak nadat alles toch weer wat strenger werdt (weer alle musea dicht, bioscopen, zwembaden, trampoline parken en meer). Balen!!! Want wat ging ik nu doen? We hadden al tien jongens uitgenodigd om zijn tiende verjaardag en zouden naar Big Foot Family gaan (in de bios). Tja.. niet dus… En dan kan ik je zeggen, ik kneep hem wel een beetje. Want met een paar meisjes weet ik mij toch beter te redden. Die vinden wat knutselen, kletsen en eten goed genoeg. Maar TIEN jongens in de leeftijd van 8-11 jaar is wel andere koek. Zeker als het koud is, en je dus eigenlijk aan huis gekluisterd zit.

Op zoek naar iets wat ik met stoere boys kan doen dus, wat (het liefst) buiten kan (ivm lawaai en ventilatie enzo). Een speurtocht, of tja… Wat doe je dan? Lang leve Google… Ik kwam op een of andere wonderlijke wijze op Laserfeestje.nl uit. Echt een geschenk uit de hemel en gewoon dé oplossing voor Coronaproof kinderfeestje!

lasergame guns huren

Lasergamen waar en wanneer je wilt!

Je kunt bij Laserfeestje.nl dus gewoon losse lasergame guns huren, waarmee je onbeperkt kun lasergamen. Hoe tof is dat?! In plaats van een normaal feestje waar je een arrangement boekt van zo’n 30 minuten lasergamen (voor €15,- per kind), huur je dus gewoon voor een dag (of eigenijk twee, maar daarover later meer) zoveel guns als je wilt. Met deze guns kun je 8 uur achter elkaar lasergamen, en er zitten zelfs nieuwe batterijen bij, waardoor je dus nog 8 uur kunt lasergamen. Hoe vet is dat! En dat voor maar €5,- per gun. Bij het pakket krijg je standaard al 2 targets (een soort lampjes die je overal kunt neerleggen of zelfs ophangen, om daar extra punten te scoren, of diverse games te spelen). En voor elke gun die je huurt krijg je ook een gekleurd lintje (rood of geel, zodat je teams kunt maken).

Zo speel je onbeperkt lasergame

Wij hebben uiteraard alles uitgebreid getest voor we het grote feest op woensdag gingen vieren. We ontvingen het pakket al op dinsdag middag, zodat we echt ruim de tijd hadden om even alles bij langs te lopen, te controleren en testen. Het hele pakket komt in een super sterk grijs krat, vastgemaakt met tie-rips, en alles wat je nodig hebt zit in de kist. Gemakkelijk en het zag er nog stoer uit ook. Twee vliegen in één klap. We hebben trouwens ook bandana’s en leger schmink erbij gedaan, als klein aandenken aan het feestje. Je kunt hier zelf voor kiezen, en voor het geld dat het kostte vonden wij dat meer dan waard.

Eerst hebben we het op dinsdag avond eens thuis getest. In de woonkamer een aantal targets neergezet, allemaal een ander team gekozen (je kunt uit vier kleuren teams kiezen) en tegen elkaar gegaan. Eén voor allen, allen voor één. Ieder voor zichzelf dus… Omdat we toch ook even het team verband wilden testen deden we daarna een potje in twee teams. Je stelt hierbij de guns in op het juiste team. Bij de kist zit een handige en duidelijke beschrijving, mocht je niet weten hoe dit allemaal werkt. Het sprak eigenlijk vrij voor zich.

corona proof kinderfeestje

Tijdens het feestje zelf hebben de jongens de volgende lasergame games onbeperkt gespeeld. Ze hebben drie uur gelasergamed, met tussendoor een verplichte drink pauze (anders waren ze gewoon door gegaan, hihi).

Twee teams tegen elkaar

Zoals je wel zult snappen speel je in deze game met twee teams tegen elkaar. Het gaat erom dat je zo min mogelijk levens verliest. Als je te vaak wordt geraakt, begint je lasergun te trillen en moet je naar de spel leider lopen. Deze noteert het verlies van een leven, laadt de gun weer op (druk op een speciale toetsen combinatie) en de speler kan weer verder spelen.

Het leuke hieraan is dat je eigenlijk nooit zit met kinderen die ‘af’ zijn. Dat is vooral fijn als je kids hebt die graag meespelen en niet zo goed tegen hun verlies kunnen. Als de tijd om is (deze bepaal je dus zelf) tel je het aantal streepjes. Het team met de meeste verloren levens verliest het spel.

Steel de vlag

In dit spel verstoppen beide teams hun ‘target’. Deze target zet je aan het begin van het spel op je eigen team kleur (door erop te schieten) en vervolgens is het de bedoeling dat je jouw ‘vlag’ gaat bewaken. En natuurlijk moet je tegelijkertijd ook proberen om de ‘vlag’ van de tegenstander te veroveren.

corona proof lasergamen

Hier even een tip van ons (als ervaringsdeskundigen zullen we maar zeggen). Zeg niet te LETTERLIJK dat de kinderen de vlag moeten verstoppen. Wij moesten namelijk halverwege het spel een target ergens onder een berg bladeren vandaan vissen omdat de jongens hem echt hadden verstopt. De ‘vlag’ moet dus wel in het zicht worden geplaatst, en goed worden verdedigd. Als je tijdens dit spel wordt af geschoten, ben je af en kun je dus niet meer mee doen met het spel.

Je kunt ook nog targets gebruiken voor andere spellen, en deze spel ideeën staan op het handige papier dat bij de kist zit. Je hoeft dus zelf niet zoveel inspiratie te hebben om er een tof feestje van te maken.

Kun je ook overdag dit Coronaproof lasergame kinderfeestje houden?

Hier hebben de jongens gespeeld tot een uur of 17 (in de winter, dus het begon donker te worden). Eerst dacht ik zelf dat het lasergamen in daglicht niet zo leuk zou zijn. Maar dat viel allemaal super mee. In tegenstelling tot de lasergames die je vaak in speciale gebouwen gebruikt, hebben deze laserguns géén laser stralen. Je ziet ze dus niet schieten. Dat maakt het dus ook wel erg spannend om in het donker te spelen, want je ziet de vijand een stuk minder goed.

Hier hebben we ‘s avonds de targets en de guns ook uitgeprobeerd en de fun was de volgende dag toen het licht was niet minder. Dus je kunt ook zeker gewoon overdag een Coronaproof lasergame kinderfeestje houden!

Wij waren echt super blij met deze Corona Proof oplossing voor een Lasergame feestje. En volgens meerdere jongens van het feest was dit ‘het vetste feestje ooit’ . En zoonlief weet al wat hij volgend jaar met zijn feestje wil doen… Twee keer raden wat

corona proof kinderfeestje

Eerste verjaardag stress, een thema, cadeau’s en meer

Tafeldecoratie voor de heerlijkste en meest feestelijke maaltijden