In de wereld van wijn zijn er voortdurend verschuivingen te zien, waarbij nieuwe trends ontstaan. Het is een evolutie die jou als wijnliefhebber steeds opnieuw kan verrassen. Of je nu een wijnkenner bent of niet, het is altijd leuk om nieuwe trends te ontdekken. Zo haalt men tegenwoordig niet langer een fles boven, maar een blikje voor elke gast. Benieuwd naar meer trends? Hier vind je alvast de vijf leukste van het moment. 

Natuurlijke en biologische wijnen 

Naast de smaak, kijkt men steeds bewuster naar hoe het productieproces van de wijn is verlopen. Het liefst gebeurt dit zonder het gebruik van pesticiden of chemicaliën, want deze zijn slecht voor het milieu en schadelijk voor de gezondheid. Met andere woorden gaat het dus om een duurzame keuze die ook gebaseerd is op voordelen voor het lichaam. 

Oranje wijn 

Als je gasten mee zijn met de huidige wijntrends, zullen ze niet meer versteld staan wanneer jij een heerlijke fles droge witte wijn op de tafel plaatst. Oranje wijn is momenteel namelijk enorm trending. Dat is eigenlijk witte wijn die op een gelijkaardige manier wordt geproduceerd als rode wijn. De schillen van de druiven blijven langer in contact met het sap, wat resulteert in een oranje kleur. Benieuwd naar de smaak? Tijd om het uit te testen dan. 

Wijn in blik 

De derde trend zie je nog niet echt terug in het straatbeeld, maar wint wel steeds meer aan populariteit, namelijk wijn in blik. Het is compact, makkelijk te openen en meteen drinkbaar zonder een glas. Ideaal dus voor op festivals of een gezellige picknick met je partner. Voortaan drink je Pinot Grigio niet meer uit een glas, maar recht uit het blikje. 

Onbekende wijnregio’s 

Op vakantie zonder de kids? Dan is het bezoeken van een charmante wijnregio een leuk idee. Je bent wellicht al bekend met enkele populaire wijnstreken zoals Bordeaux en Toscane, maar ooit al gedacht aan Kacheti in Georgië of Patagonië in Argentinië? Ook al zijn ze minder voor de hand liggend, ze trekken steeds meer wijnliefhebbers staan.  

Interesse in de wijncultuur

Een glas wijn smaakt natuurlijk altijd, maar er is ook een groeiende interesse in de cultuur ervan. Liefhebbers komen graag meer te weten over de herkomst van de fles, de makers, de geschiedenis en het proces. Dit is dan ook de reden dat wijnproeverijen en wijntours steeds populairder worden. 

Meer trends lezen?

Super trendy meerijdplankje van Stokke; Skate Away!

Nieuwste trends in de badkamer

Zo kiezen ouders de naam uit voor hun kind!