De badkamer is een ruimte waar we dagelijks komen. Heerlijk ontspannen in een luxe bad of tot rust komen onder een warme regendouche. Het is ook de plek waar we naar het toilet gaan, tanden poetsen en onszelf nog knapper maken. Ben jij voornemens om jouw badkamer binnenkort te renoveren of ben jij de eigenaar van een huis geworden, maar moet de badkamer nog wel aangepakt worden? In dit artikel delen we de belangrijkste badkamertrends die jou een eindje op weg helpen. 

Wabi-Sabi

Gaat je wenkbrauw al fronzen bij Wabi-Sabi? Dan heb je misschien toch onder een (badkamer)steen geleefd, want deze interieurtrend is super populair. Waar staat het voor? Perfectie imperfectie: het brengt ‘eenvoud’ (Wabi) en ‘liefde voor oude objecten’ (Sabi) samen. Je hebt op Pinterest waarschijnlijk al deze trend voorbij zien komen, maar anno 2020 zijn ook de badkamers aan de beurt. Wil je jouw badkamer ook in een Wabi-Sabi jasje steken? Kies dan voor organische vormen en natuurlijke badstoffen. Vergeet ook niet de koperen kraanwerken, een vrijstaand bad en opgebouwde waskommen. Natuurlijk wordt het geheel aangekleed met doorleefde houten accessoires. We love it.

Grote tegels

Waar in sommige gevallen ‘less is more’ geldt, gaat dat niet op voor badkamertegels. Denk daar vooral groots. Schrik niet van tegels met een formaat van 60 x 120 cm of nog groter. Je kunt ook juist heel creatief met tegels zijn door ook een aantal kleine tegels toe te passen. Zo ontstaat er een mooi contrast. In ieder geval gaan de standaard, saaie badkamertegels vaarwel gezegd worden en ben je vrij om te spelen met kleurrijke badkamertegels in verschillende afmetingen. 

Met deze kleuren zit je goed

Dat Wabi-Sabi in opkomst is, wilt niet zeggen dat de industriële trend of een droom badkamer met marmeren tegels niet meer populair is. Integendeel, ook deze trends blijf je de komende tijd nog veel tegenkomen. Zo zul je in veel zwarte badkamers met industriële stijl gaan zien. Denk niet alleen aan zwarte kraanwerken, zwarte douchesets en zwarte accessoires. Ook een douchepaneel met zwarte accenten worden geïntroduceerd. Probeer ook verschillende materialen te combineren, zoals marmer, chroom en beton. Dat geeft jouw badkamer wat extra pit!