Nu het zulk prachtig weer is, zijn wij een stuk meer in de badkamer te vinden. Nu zul je misschien denken, hoezo dat? Maar na een dagje zwemmen, in het zand spelen en natuurlijke zonnebrand crème, moet iedereen uiteraard weer helemaal schoon in bed. En als je dan 4 kids hebt, die allemaal moe en vies zijn, dan moet je natuurlijk wel een fijne badkamer hebben. Waar plek is voor iedereen om schoon te worden en op te frissen.

Daarom delen we vandaag graag wat inspiratie met jullie, van lichte sfeervolle badkamers, tot badkamers met een handige complete douchecabine …En wie weet zelfs wel een buitendouche. Dat is wel echt iets wat op mijn verlanglijstje staat. Dan kan ik die kleine varkentjes eerst even buiten afspoelen (of zelfs gewoon compleet douchen) voor ze naar binnen gaan, en ik daar weer alles kan gaan schoonmaken.

Lichte en open badkamers

Wat opvalt aan deze mooie lichte badkamer is het gebruik van de doorzichtige full size douchedeuren, en natuurlijk de spiegel. Deze geeft het idee dat de badkamer veel groter is dan die daadwerkelijk is. Als je meer optische ruimte wilt creëren, kun je ervoor kiezen om geen ‘vaste meubels’ op de grond te zetten. Kies bijvoorbeeld voor ‘floating shelfs’ en een hangend toilet. Zo houdt je de vloer mooi open, en kun je ook nog eens makkelijker schoonmaken.

Ligt er in jullie badkamer al een donkere vloer? Je kunt nog steeds een lichte badkamer ervan maken. Wij hebben zelf ook grote antraciet tegels liggen in de badkamer, en toch zou je niet zeggen dat het een donkere badkamer is. Door alles wat op ooghoogte is een lichte tint te geven, houdt je de lichte sfeer in de badkamer.

Houd je van een mooie visgraat vloer? Wat dacht je van een visgraat tegel patroon op de muur?! Hier gedaan met ‘gewone’ subway tegeltjes. Je kiest als je zo’n patroon wilt hebben voor wat langere tegels, zodat ze mooier in elkaar overlopen.

Botanische badkamers

Als je een echte plantjes moeder bent, dan heb je vast ook wel wat plantjes in de badkamer staan. Niet alle planten kunnen in de badkamer overleven (vaak doordat er een gebrek aan genoeg (zon)licht is). Wat dan wel weer een voordeel is, is dat je niet zo vaak hoeft te denken aan de plantjes water geven. Gewoon even de douchekop erop en weer gaan met die banaan.

Niet alleen plantjes kunnen je badkamer opfleuren, maar ook bloemen (of een fruitig douchegordijn zoals hier). Hang ze naast je bad, hang een mooi veldboeket te drogen in de badkamer. Als je al droogbloemen hebt, kunnen die vaak ook prima in de badkamer neergezet worden.

Heerlijke buitendouches om bij weg te dromen

Een buitendouche klinkt misschien als overbodige luxe, maar denk er eens over na. Na een warme zweterige dag jezelf gewoon kunnen afspoelen onder een douche is toch heerlijk?! Of wat dacht je van je kids. Elke keer dat ze in de zandbak geweest zijn, heb je die zandbak ook door je halve huis liggen. Ja, uiteindelijk worden de kids in de badkamer wel schoon, maar het huis kun je niet even afspoelen. Die moet je ook elke keer maar weer schoonmaken na elke zandbak date. Als je ze nou buiten kunt afspoelen, heb je al dat zand waar het hoort… Buiten dus.

Geen zin in een buitendouche? Wat dacht je van een buitenbad? Lekker tussen de plantjes, in de buitenlucht. Niet voor iedereen weggelegd misschien, maar wel heel bijzonder.

Meer over badkamers lezen?