Even rustig plassen. Stom genoeg klinkt dat als de droom van veel moeders tegenwoordig. Want eigenlijk is er altijd wel publiek bij. Ja…. ik snap ook wel dat peuters graag applaus willen voor elk poepje en plasje dat in het potje gedropt wordt. Maar nee… Ik heb geen behoefte aan gezelschap of nieuwsgierige oogjes tijdens het toiletteren.

Daarom heb ik gewoon al vanaf heel jongs af aan de duidelijke grens gezet, dat mama ALLEEN plast. Jup, je leest het goed. Je kunt er echt voor zorgen dat jij in alle vrede en rust even je behoeftes kunt doen. Echt! En met de ZwitscherBox maak ik er helemaal een ontspannen momentje van.

Met dit 7 stappen plan, lekker alleen naar het toilet

Allereerst moet je natuurlijk kijken naar je eigen situatie. Ik heb dit al vanaf de geboorte van onze zoon gedaan, dus is het niet zo dat ik allerlei niet gestelde grenzen nu moet gaan aanscherpen. Dat scheelt natuurlijk een hele hoop.

Mocht je nu dus al jaaaaren kinderen aan je enkels hebben hangen terwijl jij snel plast, dan zul je het alleen naar het toilet gaan in stapjes moet aan (of eigenlijk af) leren.

 1. Ga eerst met de deur open naar de wc (je kind mag nog wel kijken, maar vanaf de drempel is het niet meer welkom
 2. Als dit gaat zonder janken en zeuren, dan kun je door naar de volgende stap
 3. Doe nu de deur alleen nog maar op een kiertje. Je kind is nog steeds niet welkom in het kleinste kamertje van het huis
 4. Ook dit zal wel even duren voor je kind het normaal vind dat de deur nu in eens niet meer zo wagenwijd open staat
 5. De deur gaat dicht. Nog niet op slot, maar gewoon dicht. Kloppen en slaan op de deur kun je verwachten, maar negeer het maar. Zeg alleen hoe fijn je het vond dat je kind even op je gewacht heeft.
 6. En dan nu de deur op slot. Heerlijkheid! Ja ja, ik weet het. Ze zullen aan het begin weer gaan huilen, want hey, mama is verdwenen. Maar je kunt ze prima geruststellen door de deur heen, dat mama niet door de plee is gezakt, of vermorzeld door het afgrijselijke rioolmonster.
 7. Nu je kinderen eindelijk gewend zijn aan het feit dat jij alleen, met de deur op slot, naar het toilet gaat, is het tijd voor ontspanning. Want waarom zou je maar 20 seconden op het toilet blijven? Neem even de tijd om te ontspannen. Hoe? Dat lees je nu

Zorg wat ontspanning in de toilet

Dit kleine kamertje kan jouw kleine koninkrijk worden. Ja echt! Even helemaal zen de rest van de dag weer tegemoet gaan is mogelijk. Je moet gewoon ervoor zorgen dat je wat relax momentjes pakt, en de daarbij behorende tools.

Zo vul je jouw ‘Relax op de plee Toolkit’

Benodigdheden:

 • kaarsje met een relaxed geurtje (of juist geen geur als je daar hoofdpijn van krijgt)
 • lucifers (buiten handbereik van de kids)
 • je favoriete magazine
 • of een boek (voor de grote boodschap)

Bij ons staat sinds in het toilet een ZwitscherBox. Het is een super schattige mini huisje, dat bij beweging heerlijke rustgevende vogelgeluidjes produceert. Twee minuten lang waan je je even in een bos, heerlijk in de natuur. Door even heel bewust te luisteren naar de vogeltjes, op je adem te letten en gewoon twee minuten even helemaal te zijn (ipv te rennen, doen, en vliegen) kan je zo een echt Mama Me Time Momentje pakken.

De ZwitscherBox is te verkrijgen in een heleboel frontjes. Je kunt de frontjes ook onderling afwisselen. Ik koos voor een mooie houten versie, want in onze al witte toilet, kon ik wel een natuurlijk tintje gebruiken. Het is echt een woon accessoire die een dubbele functie heeft. Perfect cadeau dus ook voor onder de boom bijvoorbeeld!

Wat ik zelf trouwens ook wel erg fijn vind, is dat je het volume van het vogel geluid zelf kunt aanpassen. De een vind natuurlijk 60DB prima en ontspannen. Maar met mijn hooggevoeligheid (speciaal voor geluid) mag het bij mij altijd net wat zachter. Ideaal dus dat ik zelf kan doen.

Hoe ziet jouw wc moment er uit?!

Meer lezen over een fijne toilet/badkamer met kids?

De ZwitscherBox is ons toegestuurd om te reviewen. Je leest hier onze eerlijke mening over het product.