Ja! Het is zover, we gaan volgend jaar officieel verbouwen! We trokken 4,5 jaar geleden in ons eerste koophuis en alles was functionerend en netjes in orde. Dat de badkamer absoluut niet (understatement!) mijn smaak is, en ik de keuken net iets anders wil, en het liefst de tegelvloer (waar alle bezoek juist lyrisch over is 😉 ) een andere look zou geven wist ik gelijk. Maar ja, je bent blij met wat je hebt en je kunt altijd later nog dingen gaan veranderen. Volgend jaar is de badkamer aan de beurt, gaan wij naar de zolder en kan ik me gaan uitleven op een echte meisjeskamer voor de beide dametjes.


Maar dan… Wat ga je nou zo anders doen in de badkamer? We hadden de toilet al gerenoveerd, dus ik wil dezelfde tegels terug laten komen in de badkamer voor een fijn geheel. Dus grote antraciet tegels van 90×90 en witte rechthoekige tegels aan de wanden. Maar dan moet je bedenken of je wel of geen bad wil, of dat uberhaupt past, en wat je met de douche wil doen, een toilet natuurlijk, en een dubbele wastafel zoals nu, of een enkele omdat we toch haast nooit met zijn tweeën tegelijk de wastafel gebruiken.

Het plan

Het plan is als volgt…. We gaan eerst kijken wat we willen doen in de badkamer.
– wassen
– douchen
– plassen
– ontspannen
– vijf mensen klaarmaken
– en het liefst ook badderen

Dus nu moeten we onze activiteiten allemaal passen in onze badkamer van ongeveer 3 meter bij 2,50 meter. Een inloopdouche stond heel lang op het verlanglijstje, dus daar gaan we vandaag even over uitweiden.

Mijn droom inloopdouche

Mijn droom inloop douche ziet er ongeveer zo uit. Het heeft een grote regendouche (het liefst twee naast het elkaar) als het even kan gelijk een sunshower (kan ik tenminste tijdens de niet zon dagen (dus ongeveer 350 per jaar) toch nog gratis bijkleuren) en op de grond kiezels of hout voor een spannend effect, en massage voor de voetjes.

Maar helaas hebben we niet de ruimte of het budget voor bovenstaande badkamer, dus dat wordt even wat wensen aanpassen. Kiezels op de grond kan wel, en is behalve mooi, trendy en gratis massage, ook super kidsproof. Niks geen gladde glibberige tegeltjes meer, maar gewoon lekker kunnen staan en dansen onder de douche zonder ongelukken.

Gelukkig kun je toch nog best wel wat wensen gewoon wel in de badkamer doen, en een iets goedkopere inloopdouche zoals die van Sanitairtotaal, bouwen. Het liefst zou ik een staande wand hebben waar je aan beide kanten de inloopdouche in kan, maar daar hebben we, als we een bad willen doen, geen ruimte voor. Lijkt me echt super handig voor wanneer de kids wat groter zijn. Allemaal in de rij, aan de ene kant erin, in zeepen, afspoelen en aan de andere kant van de douche eruit om af te drogen. Soort lopende band werk 😉

Dus ik denk dat wij gaan voor een simpelere inloopdouche, gewoon een mooie glazen (en vooral beter betaalbare) wand, zoals deze.

gw-09011_h

Hebben jullie ook een inloopdouche? Of misschien wel net als wij, een badkamer renovatie op de planning  staan?

 

 


Dit artikel bevat gesponsorde inhoud