Het is bijna niet meer te doen om kinderen van een telefoon te houden. Helemaal niet als je een paar bijdehandjes rond hebt lopen die heel leergierig zijn. Een goede telefoon met wat slimme apps kan gewoon heel leerzaam zijn.

Een telefoon hoeft niet duur te zijn

De meeste kinderen (helemaal richting de puberteit) willen de duurste telefoon hebben. Soms is dit gewoon niet mogelijk. Of je vindt het ronduit de moeite niet. Dat kan allemaal. De OPPO telefoon is een super mooi alternatief. De OPPO telefoon is wat steviger in de behuizing, en heeft vrijwel alle kwaliteiten van een duurder merk.

Je kunt met de OPPO telefoon prachtige foto’s maken bijvoorbeeld. Ook is het beeldscherm niet zo klein, en kun je dus lekker films kijken. Het geheugen is super uitgebreid waardoor gamen eerlijk waar een betere ervaring is dan veel duurdere modellen. Vooral bijvoorbeeld Minecraft en Roblox zijn hele zware games die veel geheugen innemen.

Je kunt een OPPO telefoon kopen bij BEN met of zonder abonnement.

Leerzame games

Minecraft en Roblox zijn heel leerzame games. Vooral in Minecraft kun je hele werelden bouwen wat goed is voor het technisch inzicht van kinderen. Het is heel interessant om te zien hoe een kind de wereld ziet, en wat zij mooi of leuk vinden.

Roblox is weer heel sociaal, ze kunnen contact maken met andere kinderen in het spel. Zo kunnen ze ook met elkaar praten in het spel. Leuk als de klasgenoten of vriendjes het ook spelen. Let wel op: ze kunnen met vrijwel iedereen in gesprek en dat kan dus ook andersom. Nu kunnen ze niks laten zien, maar druk ze op hun hart dat ze geen details geven over de telefoon, adres of andere persoonlijke gegevens.

De bijbel app

Helemaal in deze periode kunnen wij wel wat extra houvast gebruiken. Steeds meer mensen ontdekken hoe mooi het geloof kan zijn. Kinderen zijn nu zo zoekende, dan is de bijbel app voor kinderen heel interessant om te ontdekken. Bewust Puur heeft een aantal leuke apps bij elkaar gevonden.

Educatieve apps

Voor kleine kinderen vind je 101 apps waarmee ze kunnen leren, maar voor de wat oudere kinderen wordt het al snel wat lastiger.
Voor de echte bijdehandjes is er Wordfeud. Ook hier is gewenst dat je oplet bij de privé gesprekken. Maar ze kunnen hier zoveel woorden leren. In alle talen!

Juf Jannie en Meester Sander moet je ook even opzoeken. Zij geven op een geweldige manier lesjes waar je ook heel veel aan hebt als je weer eens thuis les moet geven. De manier van lesgeven is nu best wel anders dan hoe wij het vroeger krijgen, en helemaal Meester Sander is daar goed in thuis.

Uiteraard kennen vrijwel alle kinderen inmiddels Squla wel. Op zo een grote OPPO telefoon kunnen ze daar prima mee overweg. Op veel scholen heb je inmiddels een eigen account zodat je thuis je schoolwerk af kunt maken of nog even extra oefenen op de dingen die ze niet zo goed snappen.

Als laatste tip kun je op YouTube filmpjes vinden over staal. Dat is de nieuwe manier van Nederlandse les geven die op steeds meer scholen nu wordt gegeven.

Heeft jouw kind inmiddels al een telefoon? Of tot welke leeftijd zou je wachten?