Onze jongste (dochter) is gewoon sinds deze week geen peuter maar een heuse kleuter geworden! Hoera vier jaar! Wat een mijlpaal. Naar de basisschool, een kleuter zijn. Het is een heel ding. De hoogste tijd dus om haar peuterkamer een kleine twist te geven, en met een aantal kleine aanpassingen een fijne upgrade te geven. Eigenlijk is er namelijk niet heel erg veel voor nodig om een kinderkamer een compleet andere look te geven.

Wij waren zelf al mega tevreden over het bed wat we in haar kamer hebben staan, en sinds kort hadden we ook het Ikea Düktig keukentje staan (met de gekleurde front stickers voor het keukentje uit mijn webshop). Naast de ballenbak van Missioo en de gepimpte glijbaan van de Ikea stond er eigenlijk vrijwel niets. Aan speelgoed had ze verder vorig jaar een mooi houten poppenhuis gekregen. Best wel jammer eigenlijk, want ik mocht van Petite Amélie een aantal leuke spullen uitzoeken. En hun poppenhuizen (en meubel setjes) zijn echt fantastisch! Maar ons huisje was al vol, dus ik koos voor een aantal andere producten uit hun prachtige collectie, die laat ik je graag zien. Zo kun jij inspiratie op doen, om ook met minder dan 5 producten de kinderkamer een fantastische upgrade te geven!

Wil je trouwens ‘live’ zien hoe ik dat allemaal deed? Ik deelde er in mijn stories veel over, die kun je hier makkelijk allemaal in de ‘Peuterkamer’ Highlight terug bekijken. De rest laat ik je in deze blog zien.

Een prachtig neutraal en zacht vloerkleed

Allereerst wilde ik graag een mooi vloerkleed hebben voor dochterlief. Ze speelt steeds wat vaker op haar kamer, en nu het herfstig weer is en de dagen steeds kouder worden, vond ik het de hoogste tijd om een fijn vloerkleed in haar kamertje te leggen.
Omdat ze graag speelt met kleine poppetjes van Klorofil, Lego en Sylvanian Families wilde ik een niet te hoogpolig kleed uitzoeken.

wasbaar vloerkleed

Gelukkig vond ik bij Petite Amélie een super mooi wasbaar vloerkleed in neutrale kleurtjes. Met een schattige peer erop, zonder dat het te kinderlijk is. Ik houd er zelf namelijk van om accessoires zo te kopen, dat ze niet alleen maar op één specifieke plek kunnen liggen. Zoals nu bijvoorbeeld in onze jongste dochter haar kamer. Ik zou het kleed ook prima kunnen switchen naar de slaapkamer van onze oudste dochter, of zelfs in onze eigen slaapkamer leggen. Of in een speelhoekje beneden. Dat is dus ook echt één van mijn tips en tricks.. Zorg ervoor dat je je accessoires op meerdere plekken in je huis kunt gebruiken. Zo hoef je veel minder te kopen, om regelmatig een ‘nieuw’ huis te hebben.

O ja, had ik al uitgelicht dat dit vloerkleed wasbaar is?! De eerste 3 jaar van haar leven waren een echte ramp voor onze kleinste spruit. Ze was constant in het ziekenhuis, zat vaak aan de sondevoeding, met de nodige overgeef ongelukken tot gevolg. Ze spuugde zo 5-10 keer per dag, en ik kon in die tijd een vloerkleed op haar kamer niet eens indenken. Gelukkig zijn die tijden voorbij, en is het weer een vrolijk en gezond kind. Maar ook gezonde kinderen hebben soms ongelukjes in hun kamer. Dus ik pleit echt voor wasbare vloerkleden in de kamers van kids, ook voor je eigen rust.

wasbaar vloerkleed laagpolig

In de maneschijn

Wij hebben in de kamers op zolder toen we gingen verbouwen gekozen voor spotjes in de twee kinderkamers daar. Een handige keuze, want we kunnen zo makkelijk licht maken in de kamers. Maar eigenlijk ontbrak het nog wel aan een sfeer lichtje. Nu had ik wel onze favoriete Feather the Owl diffuser in de kamer staan, maar die wordt heel vaak gewisseld met de andere kids.

Hoogste tijd voor een eigen lampje dat niet alleen maar licht geeft, maar ook sfeer geeft aan haar kamertje. Ook voor ‘s nachts wil ze graag een lichtje hebben. Dus ik was gelijk verliefd op het maanlampje van Petite Amélie. Gemaakt van LED lichtjes, dus extra zuinig en veilig. Er is in dezelfde serie ook nog een ster wandlampje en een wolkje, zo maak je helemaal je eigen sterrenhemel.

maanlampje LED

Ik heb trouwens oplaadbare batterijen in het lampje gedaan. Inmiddels hangt het wandlampje al bijna een maand, en ik heb nog geen één keer de batterijen hoeven vervangen. Super zuinig, zei ik toch?!

Kleren maken het kind

Als enige nadeel aan de kinderkamers op zolder, vind ik toch wel dat er bijna geen opberg ruimte is. Er is plek om te slapen en spelen, maar een fijne kledingkast, of een bureau. Dat lukt niet echt, behalve als je gebruik zou maken van super slimme meubels, een boel gaat veranderen en verbouwen. Nou goed, dat was niet wat ik in gedachte had voor een upgrade van de kamer. Dus hebben we het super makkelijk opgelost voor onze dochter.

Ze wilde super graag haar eigen kleding uitzoeken, wat ik volkomen snap. Welk meisje wil nou niet elke dag een eigen outfit samenstellen. Tja, je bent een vrouw of je bent het niet!

Maar een kast past niet, en ik wilde niet zo’n prachtige tak uit het bos met daaraan kledinghangers. Ik bedoel, zo’n DIY is leuk hoor, maar het past niet helemaal in de sfeer en in ons interieur. Maar wat dan wel?!

kledingrekje minimalistisch
kledingrekje minimalistisch

Gelukkig zag ik dat Petite Amélie een super mooi compact kledingrekje had. Een soort tipi vorm waar ruim 25 hangertjes op kunnen (met kinderkleertjes). Het in elkaar zetten kan iedereen met een linker en een rechterhand. Heb je twee linkerhanden, dan moet je misschien even iemand vragen om mee te kijken. Maar ik heb het klusje in nog geen 10 minuten geklaard met de ‘hulp’ van dochterlief.

Gelijk al haar jurkjes uit de kasten beneden getrokken, aan de haakjes gehangen en uiteraard moesten ze van haar op kleur hangen. Het kledingrekje is echt super compact, neemt nog geen halve vierkante meter in. En kan nu dus op heel veel plaatsen in haar kamer staan. Super schattig ook om te zien hoe ze ‘s ochtends heel zelfstandig haar outfit of the day uitzoekt. Ze kan er allemaal makkelijk en precies bij, perfect op kinderhoogte dus. Ze voelt zich nu echt al een hele dame met haar eigen garderobe.

kledingrekje minimalistisch

Heerlijk slapen onder een dromerig dekbedovertrek

Omdat we haar bedje kunnen uitschuiven, koos ik ervoor om gelijk een eenpersoons-dekbedovertrek voor haar uit te zoeken. Haar peuterdekbedje is nu echt toe aan een nieuwe eigenaar, dus hoogste tijd voor een dromerig dekbedovertrek waar ze blij van wordt. Nou zijn er twee dingen die ze fantastisch vindt, namelijk eenhoorns en regenbogen. Nu heb ik al twee regenbogen hangen in haar kamer (een grote, en een kleintje in het keukentje). Dus een regenboog dekbedovertrek vond ik niet zo’n goed idee. En eenhoorns vind ik eerlijk gezegd niet heel leuk op een bed. Zo’n lelijk roze groot ding waar je als ouder bijna nachtmerries van krijgt (haha).

dekbedovertrek eenhoorn regenboog

Gelukkig zijn er mensen met smaak (thank God voor Petite Amélie ontwerpers) en hebben ze gewoon de twee wensen van dochterlief in één dekbedovertrek gecombineerd. Niet speciaal voor ons hoor, waarschijnlijk is onze dame één van de vele kindjes die van zowel regenbogen als unicorns houdt.

Het kussenovertrek zat er uiteraard ook bij en onze kleine meid is nog nooit met zoveel plezier in haar bedje gestapt. Lekker slapen onder een dromerig dekbedovertrek, haar maanlampje aan, met de wetenschap dat ze ‘s ochtends haar eigen kleertjes kan uitzoeken van haar kledingrekje.

petite amelie dekbedovertrek

Wij zijn dus super blij met alle mooie spulletjes die wij kregen van Petite Amélie, en de andere twee meiden willen weten wanneer hun kamer een make-over krijgt. Zucht, never ending story, maar dat kun je ook wel begrijpen als de kamer van je zusje er in eens zo mooi uitziet!

Kende jij het merk Petite Amélie al? En hoe vaak verander jij eigenlijk de kamer van je kind?

Meer kinderkamer inspiratie nodig?