Een puberkamer. Jup, nu onze zoon laatst tien jaar oud is geworden, moesten we hier toch echt wel even over na gaan denken. Want een kind heeft iets anders nodig dan een puber. Waar je eerst denkt aan het opbergen van speelgoed en een plek om te spelen, is dat nu wel anders. Steeds vaker komt hij met vriendjes thuis (yay!) die niet meer zo van spelen met LEGO of Hot Wheels houden. Zoonlief zelf kan zich hier nog wel uren mee vermaken. Maar het is nu dus tijd om de kamer iets volwassener te maken. Van kinderkamer naar puberkamer dus.

Een fijne chill plek

Met lange lummels als vrienden en jongens die liever lui zijn dan moe (gelukkig zijn ze niet allemaal zo), is een fijne chill plek wel super handig. Dus hoe doe je dat? Nu heb je vast helemaal niet eens een chill plek, als je het bed niet mee telt. Hij slaapt in een stapelbed, en het onderste gedeelte is één grote LEGO bouw werken plek. Ook niet echt een optie nu om daar iets mee te doen dus. Want hij gebruikt dit zelf nog wel veel. Dus wat hebben we gedaan.

De slaapbank die eerst op zijn zusjes kamer stond (voor de logeés die regelmatig komen) staat nu op zijn kamer. Super handig, want laatst wilde er een vriendje blijven logeren, en dan is het allemaal zo omgetoverd in een handige slaap plek. Maar een chill bank dus. Wij hadden al een slaapbank, dus de meest duurzame en goedkope oplossing was de slaapbank verplaatsen.

Nu kan ik me voorstellen dat je voor een puber geen dure bank wilt kopen, daarom zou ik kiezen voor een tweedehands bank, of een van de goedkope banken. Want als pubers ook maar iets leken op hoe wij zelf waren, dan weet je dat er niet zo voorzichtig met je spullen wordt omgegaan als je vaak zelf hoopt. Er staan trouwens genoeg banken op Marktplaats. Soms kun je ze ook gewoon helemaal gratis afhalen. Een prima chill plek dus voor pubers.

Maak een handige werkplek

Hoe jammer ze het ook vinden, kleine kindjes worden groot. En grote kindjes maken huiswerk. Hahaha. Dus er zal ook een werk plek moeten komen voor je bijna puber. Ik ben nog even aan het rondkijken naar een fijn groot bureau. Zodat als hij geen huiswerk heeft, hij het bureau kan gebruiken voor al zijn enorme LEGO bouwwerken en werelden. Grote kans trouwens dat zijn bureau alleen maar voor de LEGO gebruikt zal worden, en hij met het huiswerk op de grond eindigt. Weet je dikke prima. Het is zoals het het is.

Wat zien wij nog over het hoofd? Welke aanpassingen moeten er volgens jou ook nog komen in een puber kamer?