De donkere dagen zijn eindelijk weer een beetje aan hun einde gekomen, dus de donkere kleren kunnen weer in een doos op zolder. En alle fleurige kleren en toffe printjes kunnen weer hun entree maken! Maar wat zijn nou echte musthaves voor een meisje dat naar school gaat, van meisjes meisjes kleren houdt, maar ook graag in de zandbak speelt en in bomen klimt? Tja, dat was mijn grote vraagstuk afgelopen week. Dus ik besloot wat rond te snuffelen op het almachtige alwetende internet en vond daar (weer) de capsule garderobe. Een garderobe met zo min mogelijk kledingstukken die elkaar zo goed complimenteren dat je ze gemakkelijk kunt combineren en afwisselen voor de tofste outfits. Dus met tien items maak je met gemak twintig outfits! En omdat ik door het zonnetje in een goede bui ben, deel ik met jou de tien items die in onze dochters kast komen te hangen, en de combinaties die ik ermee heb bedacht.

Fleurig en kleurig, met goede basics

Nu kun je ervoor kiezen je meisje perfect af te stijlen in zwart wit en grijs, en het safe spelen op standaard items. Maar…. Een kind is een kind. En eerlijk gezegd heb ik nog nooit gehoord dat een kind niet van kleur houdt. Dus geef je kind die ruimte, om lekker te stralen in mooie kleurtjes, en kies voor wat zwarte, witte en grijze basics. Zodat er niet in elke mooie gekleurde broek gelijk allerlei vlekken zitten die er misschien niet meer uit te krijgen zijn.

Als je kiest voor kleur is het wel een goed idee om de kleuren een beetje op elkaar af te stemmen. Dat maakt het combineren wel net zo makkelijk. Dus koos ik voor een zacht en roze gekleurd pallet, want het blijft een meisje meisje. En voor de printjes koos ik voor fijne bloemetjes, en mevrouws lievelingsdier, een konijntje. De statement sweater is er voor de dagen waarop ze ietsjes stoerder wil overkomen, of wanneer het zonnetje wat minder hard schijnt.

De items voor deze meisjes capsule garderobe voor de lente

Natuurlijk hoef je niet precies alle items hetzelfde te kopen als dat ze hieronder beschreven staan. Maar een vestje dat erop lijkt, of een rokje met een zelfde soort print en je komt heel ver. De kleding is van de merken Esprit, Name It, GAP, Emoi, Desigual en Mint&Berry Girls. Heb je een minder groot budget dan kun je natuurlijk gewoon de inspiratie opdoen en kijken of je iets soortgelijks kunt vinden in de wat goedkopere winkels. Maar als je bedenkt dat je alleen maar tien items hoeft te hebben, dan kun je natuurlijk hetzelfde geld dat je normaal besteed aan 25 items verdelen over 10 items. Dus iets meer budget per item, maakt dat je misschien wel in een hoger segment kunt zoeken naar nieuwe kledingstukken.

  • lichtroze jurkje met tule rok
  • witte mouwloze blouse
  • tule rok met bloemen print
  • gebloemde zalmroze jurk
  • wit gebreid vestje
  • zwarte tregging
  • grijze jeans
  • lichtroze longsleeve met glitter konijnen print
  • donkergrijze sweater met tekst
  • zwart t-shirt met statement quote

Combineren als een pró

Door het juiste kleurenpallet te kiezen kun je gemakkelijker combineren. Want alle kleuren passen bij elkaar. Zo zou je zelfs je dochter haar eigen kleren kunnen laten uitkiezen. Met de nadruk op kunnen natuurlijk. Want het zou maar zo kunnen dat je zo’n dochter hebt als ik, die bedenk dat je best twee jurken over elkaar aan kan doen, omdat het buiten wat koud is. In principe kun je dus gewoon alles bij elkaar aantrekken. Geen gedoe meer ‘s ochtends, in alle drukte om de juiste outfit bij elkaar te zoeken. Je kunt namelijk niet meer misgrijpen of mismatchen. Heerlijk! Wil je dat zelf nou ook?! Op onze andere blog (Coole Ouders) heb ik een capsule garderobe voor hippe mama’s samengesteld met 10 items voor meer dan 19 outfits. Helemaal top dus!

Ben je nu helemaal enthousiast maar heb je een jongetje? Laat het me weten, wie weet kom ik dan binnenkort met een capsule garderobe voor boys 😉

 

 

 


Dit bericht bevat gesponsorde inhoud